Η ομαδική έκθεση “Pop icons in a media drenched age” στην αίθουσα τέχνης “Περί Τεχνών Καρτέρης”

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 στις 19:30.

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 στις 19:30, ομαδική έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών σε επιμέλεια της ελληνοαμερικανίδας ιστορικού τέχνης Dr. Thalia Vrachopoulos με τίτλο “Pop icons in a media drenched age”.

Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής και κατασκευές από τους Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, Γιώργο Γιώτσα και Ελένη Παρμακέλη, καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από την αίθουσα τέχνης Περί Τεχνών Καρτέρης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου.

Yorgos Giotsas, survival kit, 70x100x10 cm shoes, usb sticks,
smartphones, sleeping pills, alluminum and plastic tape on canvas

Απόσπασμα από το κείμενο του καταλόγου που προλογίζει η Dr. T. Vrachopoulos:
“…Η δουλειά που παρουσιάζουν οι τρεις καλλιτέχνες στην έκθεση Pop Icons in a media drenched age συγγενεύει εικαστικά με την ποπ αισθητική όπως αυτή εκδηλώνεται σήμερα ανά τον κόσμο, ωστόσο οι στόχοι των καλλιτεχνών και η εικαστική τους γλώσσα διαφέρουν. H Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, ψάχνοντας για νοήματα, ανιχνεύει τις αποχρώσεις του αποτυπώματος που αφήνουν η κουλτούρα και το κοινωνικό πλαίσιο στην ανθρώπινη ψυχή.

Η Ελένη Παρμακέλη μέσα από το εικαστικό της έργο, εξετάζει τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα μεταξύ του πραγματικού και φανταστικού κόσμου. Ο Γιώργος Γιώτσας συνδυάζει λόγο και εικόνα για να εκφράσει την οργή του σχετικά με τον εθισμό στον ψηφιακό τρόπο ζωής και επικοινωνίας…”

Eleni Parmakeli, FLY, 40×46 cm, Aluminum, acrylic, wood

INFO:

Gallery Περί Τεχνών Καρτέρης, Ηροδότου 5 Κολωνάκι

Ώρες Λειτουργίας: 
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 11.00–20.00
Τετάρτη & Σάββατο 11.00–14.30
Κυριακή & Δευτέρα Κλειστά

Πληροφορίες: 210-8239465 | Fax (+30) 210 8820655
[email protected]  |  www.peri-technon.com

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης: Γλυπτική είναι η ποίηση σε τρεις διαστάσεις 

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Νίκου – Γιώργου Παπουτσίδη  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο :«Ειρήνην ελώμεθα». Πολυπράγμων καλλιτέχνης, μείζων γλύπτης,...

ΊΔΡΥΜΑ Θεοτόκος, Εορτασμός 60 χρόνων λειτουργίας

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Εορτασμό των 60 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Ιδρύματος «Η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this