Η “Σαντορίνη” του Αχιλλέα Χρηστίδη

Η Crossroad Gallery σε συνεργασία με την Αίθουσα Ζαχαρίου φιλοξενεί την ζωγραφική έκθεση του Αχιλλέα Χρηστίδη με θέμα την “Σαντορίνη”. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη προσέλευση του φιλότεχνου κοινού στην Crossroad Gallery στον Πύργο Σαντορίνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Αχιλλέας Χρηστίδης είναι έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους. Ο ‘ηφαιστειακός’ του χαρακτήρας εμφανείς σε κάθε έκθεση με τις έντονες εναλλαγές, την τολμηρή ματιά αλλά απόλυτα αρμονική σύνθεση.

Η “Σαντορίνη” του Αχιλλέα δεν είναι άλλη από την πραγματική Σαντορίνη. Είναι αυτή που γνώρισε πρόσφατα, περιπλανήθηκε και ανακάλυψε μόνος του. Το πέπλο του απόλυτου ρεαλισμού που αποτυπώνεται στον καμβά του φαντάζει σαν μυστική συμμαχία αυτού με το νησί. Η Σαντορίνη του Χρηστίδη είναι γεμάτη πάθος, αλήθεια και απλότητα. Η έλλειψη του
ανθρώπινου στοιχείου φαίνεται ασήμαντη μπροστά στα επιβλητικά τοπία του. Σε κάνει να νοιώθεις σαν να περιπλανιέσαι μόνος σου στο νησί αποκτώντας έτσι μια αβίαστη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και τον χαρακτήρα του νησιού.

Αντικρίζοντας τα έργα του θα βρεις την δική σου Σαντορίνη…

INFO
Crossroad Gallery, Πύργος, Σαντορίνη
Διάρκεια: Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου