Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση “Cityscapes” στο χώρο της από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και μέχρι την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

Φωτογραφίες μεγαλουπόλεων με κυρίαρχο στοιχείο τα κτίρια, παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση. Οι φόρμες και ο όγκος επικρατούν και είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις φωτογραφίες και δίνουν στην κάθε πόλη το ύφος που την χαρακτηρίζει. Μέσα στα επιβλητικά κτίρια, τους μεγάλους δρόμους και τα πλήθη, το άτομο φαίνεται μικρό, σχεδόν ασήμαντο. Αυτή η αίσθηση γίνεται ακόμα πιο έντονη σε αυτή την έκθεση, που τα σημάδια της πανδημίας είναι εδώ. Φωτογραφίες πιο πρόσφατες συνυπάρχον με κάποιες που τραβήχτηκαν παλιότερα.

Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να κάνουμε συγκρίσεις του τότε και του τώρα και να δούμε ότι το τοπίο αν και παραμένει το ίδιο σίγουρα επηρεάζεται από τις συνθήκες που επικρατούν και η ατμόσφαιρα αλλάζει. Άδειες πλατείες, που κάποτε έσφυζαν από κόσμο και δρόμοι με ανθρώπους που το μόνο στοιχείο που επικρατεί είναι οι μάσκες αποτελούν τη νέα πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε και έχει αποτυπωθεί και στις φωτογραφίες.

Ένας συνδυασμός εικόνων πριν και μετά Covid θα παρουσιαστούν στη Blank Wall Gallery. Οι φίλοι της αρχιτεκτονικής αλλά και των φωτογραφιών πόλης, σίγουρα θα βρουν αυτή την έκθεση ενδιαφέρουσα. Θα χαρούμε να σας δούμε.

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος

Xavier Blondeau, France, Urban Wondering

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 1 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Τρίτη Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30-21:30
Σάββατο: 12:30-14:30
Κυριακή – Πέμπτη: Κλειστά

Blank Wall Gallery
Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη
2114052138, 6943868124
www.blankwallgallery.com
info@blankwallgallery.com

Είσοδος Ελεύθερη

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών, η επίσκεψη στο εσωτερικό του χώρου της γκαλερί πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και με χρήση μάσκας

Helen DuWors, Canada, Calgary Train in Snowstorm