Θύελλα… δημιουργικότητας στην Frieze Art Fair 2018 στο Λονδίνο!

Πάνω από 160 γκαλερί, χιλιάδες καλλιτέχνες και άλλοι τόσοι επισκέπτες σε μια από τα πιο διάσημα παγκοσμίως, ραντεβού της Τέχνης με το κοινό της... Το Αrtviews ήταν εκεί!

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Με θύελλα δημιουργικότητας θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει την εκθαμβωτική σειρά έργων που παρουσίασαν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στην Frieze Art Fair 2018 στο Regent Park του Λονδίνου, η οποία ολοκληρώθηκε χθες σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία. Η ποικιλία χρωμάτων και στυλ ήταν εκπληκτική ανάμεσα σε δεκάδες έργα από 160 κορυφαίες γκαλερί στον κόσμο, που παρουσίασαν τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες του σήμερα, παράλληλα με τα περίφημα προγράμματα ταινιών, συνομιλιών και παραστάσεων.

Η έκθεση ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, στημένη στην τεράστια τέντα-δημιούργημα των διάσημων αρχιτεκτόνων Adam Caruso και Peter St John. Χιλιάδες επισκέπτες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους με την παρουσία τους που όπως αναμενόταν ήταν αυξημένη.

Νέο σημείο της φετινής έκθεσης ήταν ένα ειδικό τμήμα, το Social Work, που παρουσίαζε γυναίκες καλλιτέχνες, των οποίων οι εργασίες δόθηκαν ως απάντηση στα παγκόσμια κοινωνικά και πολιτικά σχίσματα της δεκαετίας του ’80 και του ’90.

Στην Frieze Art, τα διάσημα ονόματα της τέχνης του σήμερα, συνάντησαν τα επερχόμενα αστέρια του αύριο, στο Frieze London, το οποίο παρουσιάζει την καλύτερη σύγχρονη τέχνη και το Frieze Masters που ειδικεύεται στην τέχνη από το παρελθόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

Freedom Plaza: Πώς θα μεταμορφώσει το κέντρο του Μανχάταν

Τα σχέδια για το νέο mega project που θα αλλάξει το κέντρο του Μανχάταν αποκάλυψε το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this