Κρουαζιέρες Τέχνης σε Μεσόγειο και Περσικό Κόλπο με άρωμα… Λούβρου!

Η πρώτη κρουαζιέρα θα πλεύσει στη Μεσόγειο με αφετηρία την Αθήνα και τελικό προορισμό τη Βενετία. Η δεύτερη από τη Μουσκάτ θα καταλήξει στο Άμπου Ντάμπι, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να επισκεφθούν το νέο μουσείο Louvre Abu Dhabi!

Γράφει ο Κώστας Κατόπης

Μια πρωτότυπη ιδέα για τους φίλους της τέχνης και τους ταξιδευτές ταυτόχρονα, θα υλοποιήσει το Μουσείο του Λούβρου σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία κρουαζιέρων πολυτελείας Ponant το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2020. Συγκεκριμένα, πρόκειται να διοργανώσει δύο κρουαζιέρες Τέχνης, εκ των οποίων η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο με αφετηρία την Αθήνα και κατάληξη τη Βενετία και η δεύτερη στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν.

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει, εντός των κρουαζιερόπλοιων, ομιλίες από ειδικούς επιμελητές και διευθυντές που εργάζονται στο Λούβρο, όπου θα παρουσιάσουν στους φιλότεχνους ταξιδιώτες, το πολιτιστικό υπόβαθρο των εκθεμάτων του μουσείου, τα οποία προέρχονται από περιοχές που πρόκειται να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του πλου.

Μεσόγειος και Αδριατική

Η πρώτη 10ήμερη κρουαζιέρα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2020 στη Μεσόγειο, θα αποπλεύσει από την Αθήνα και θα καταλήξει στην Αδριατική στο λιμάνι της Βενετίας. Θα πραγματοποιηθεί με το φινετσάτο -και όχι μεγάλο σε μέγεθος- κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial, το οποίο διαθέτει μόνον 112 δωμάτια και σουίτες και κατά συνέπεια θα επιβαρύνει λιγότερο τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει ο γενικός επιμελητής και διευθυντής του Τμήματος Διακοσμητικών Τεχνών στο Λούβρο Jannic Durant και ο επιμελητής Ludovic Laugier, υπεύθυνος αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων στο Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.

Το πολυτελές Jacques-Cartier το Νοέμβριο του 2020, θα πλέει για 9 ημέρες στα νερά του Περσικού και του Κόλπου του Ομάν.

Στα νερά του Περσικού και του Ομάν

Η δεύτερη κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί του χρόνου το φθινόπωρο (Νοέμβριος 2020) όπου οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την πραγματοποίηση της κρουαζιέρας στην περιοχή των Κόλπων του Ομάν και του Περσικού. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Jacques-Cartier θα αποπλεύσει από τη Μουσκάτ του Ομάν και για 9 ημέρες θα ταξιδεύει στα νερά της περιοχής, καταλήγοντας στο Άμπου Ντάμπι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν το καινούριο Μουσείο Louvre Abu Dhabi.

Στην εν λόγω κρουαζιέρα, τον πρώτο λόγο για την ενημέρωση των ταξιδιωτών με διάφορες ομιλίες εν πλω, θα έχει ο επιμελητής και διευθυντής του Τμήματος Ισλαμικών Τεχνών στο Λούβρο Yannick Lintz.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this