Νέα Ομαδική Έκθεση στην P gallery | sculpture

Η έκθεση με τίτλο A seat @ the table θα διαρκέσει έως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022.

Η ομαδική έκθεση  A seat @ the table διερευνά την έννοια του επίπλου-γλυπτού που κατά κύριο λόγο έχει ένα αισθητικό χαρακτήρα αλλά είναι και φορές που μας είναι και χρηστικά.

Τα έργα της Parvine  Curie και του Phillipe Scrive μας τονίζουν ότι έχουν ένα αισθητικό χαρακτήρα, αλλά με μια δόση πρακτικότητας, μας καλούν να κάτσουμε – να τα ακουμπήσουμε. Είναι μέρος της τέχνης να αλληλοεπιδρούμε με αυτά είτε με το καθόμαστε, να τα παρατηρούμε και να τα αγγίζουμε.

Ο Costas Coulentianos με τα τραπέζια δημιουργεί έργα μέρος της καθημερινής ζωής, οικιστικά αντικείμενα , αυτό δηλαδή που στα αλήθεια αξίζει για τη τέχνη. Αν όμως παρατηρήσουμε καλύτερα τα τραπέζια θα δούμε τη χρήση της τεχνικής fer brasse -δημιουργώντας έτσι μια επιφάνεια εικαστική.

Ο  Daniel Hourdé, με το έργο Lafete est finie δημιουργεί ένα γλυπτό μ΄ έντονο εικαστικό χαρακτήρα παρόλο που έχει μια φόρμα- ένα τραπέζι, υπάρχει η έννοια του επίπλου ή ιδέα του επίπλου που είναι λειτουργικό αλλά με υψηλή αισθητική αξία. Είναι ένα έργο που τονίζει τη ματαιοδοξία -to vanity- που κυριαρχούσε και σε προηγούμενα εικαστικά κινήματα μέσω χρήσης του σκελετού.

Ο Χρίστος Καράς με το Καθρέφτης με Φτερά και ο Φιλολαός με το Miroir décalé μας παρουσιάζουν ένα καθρέφτη -άμεσα χρηστικό αντικείμενο με τη τάση όμως να χρησιμοποιηθεί και ως ένα έργο τέχνης.

Και τέλος ο Eric Liot με το πίνακα του μας παρουσιάζει μια καρέκλα που όμως δεν μας είναι καθόλου πρακτική αλλά έχει τον αισθητικό σκοπό.

Costas Coulentianos Table Basse (A) 1960-62 42x106x54 cm Table Basse (B) 1960-62 34x54x36 cm Philolaos Miroir décalé 1966 34x25x23 cm Femme a

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Christos Caras
Costas Coulentianos
Parvine Curie
Philolaos
Daniel Hourdé
Eric Liot
Eva Papadopoulou
Philippe Scrive

Philippe Srive, Le fauteuil, 1972, 124x80x75

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ωράριο λειτουργίας
Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-19.00
Σάββατο 11.00-15.00

P gallery | sculpture
Κουμπάρη 6, 10674 Κολωνάκι, Αθήνα
210363563
[email protected]
www.pgallerysculpture.com

Curie Parvine Table No I 2012 71x38x35 cm, Curie Parvine Tabour 2014 45x47x41 cm
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this