Νέα Ομαδική Έκθεση στην P gallery | sculpture

Η έκθεση με τίτλο A seat @ the table θα διαρκέσει έως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022.

Η ομαδική έκθεση  A seat @ the table διερευνά την έννοια του επίπλου-γλυπτού που κατά κύριο λόγο έχει ένα αισθητικό χαρακτήρα αλλά είναι και φορές που μας είναι και χρηστικά.

Τα έργα της Parvine  Curie και του Phillipe Scrive μας τονίζουν ότι έχουν ένα αισθητικό χαρακτήρα, αλλά με μια δόση πρακτικότητας, μας καλούν να κάτσουμε – να τα ακουμπήσουμε. Είναι μέρος της τέχνης να αλληλοεπιδρούμε με αυτά είτε με το καθόμαστε, να τα παρατηρούμε και να τα αγγίζουμε.

Ο Costas Coulentianos με τα τραπέζια δημιουργεί έργα μέρος της καθημερινής ζωής, οικιστικά αντικείμενα , αυτό δηλαδή που στα αλήθεια αξίζει για τη τέχνη. Αν όμως παρατηρήσουμε καλύτερα τα τραπέζια θα δούμε τη χρήση της τεχνικής fer brasse -δημιουργώντας έτσι μια επιφάνεια εικαστική.

Ο  Daniel Hourdé, με το έργο Lafete est finie δημιουργεί ένα γλυπτό μ΄ έντονο εικαστικό χαρακτήρα παρόλο που έχει μια φόρμα- ένα τραπέζι, υπάρχει η έννοια του επίπλου ή ιδέα του επίπλου που είναι λειτουργικό αλλά με υψηλή αισθητική αξία. Είναι ένα έργο που τονίζει τη ματαιοδοξία -to vanity- που κυριαρχούσε και σε προηγούμενα εικαστικά κινήματα μέσω χρήσης του σκελετού.

Ο Χρίστος Καράς με το Καθρέφτης με Φτερά και ο Φιλολαός με το Miroir décalé μας παρουσιάζουν ένα καθρέφτη -άμεσα χρηστικό αντικείμενο με τη τάση όμως να χρησιμοποιηθεί και ως ένα έργο τέχνης.

Και τέλος ο Eric Liot με το πίνακα του μας παρουσιάζει μια καρέκλα που όμως δεν μας είναι καθόλου πρακτική αλλά έχει τον αισθητικό σκοπό.

Costas Coulentianos Table Basse (A) 1960-62 42x106x54 cm Table Basse (B) 1960-62 34x54x36 cm Philolaos Miroir décalé 1966 34x25x23 cm Femme a

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Christos Caras
Costas Coulentianos
Parvine Curie
Philolaos
Daniel Hourdé
Eric Liot
Eva Papadopoulou
Philippe Scrive

Philippe Srive, Le fauteuil, 1972, 124x80x75

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ωράριο λειτουργίας
Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-19.00
Σάββατο 11.00-15.00

P gallery | sculpture
Κουμπάρη 6, 10674 Κολωνάκι, Αθήνα
210363563
[email protected]
www.pgallerysculpture.com

Curie Parvine Table No I 2012 71x38x35 cm, Curie Parvine Tabour 2014 45x47x41 cm
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

Κυβισμός: Το κίνημα της ταυτόχρονης οπτικής σύλληψης του αισθητικού αντικειμένου

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο «Κυβισμός»,  καλλιτεχνικό εικαστικό κίνημα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε με δυναμικό ρεύμα κορύφωσης από το...

Greek Sales: Αυτοί είναι οι ελληνικοί πίνακες που έκαναν χαμό στη δημοπρασία Bonhams στο Παρίσι

Σε μια μαραθώνια δημοπρασία που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, με έντονο bidding, στην αίθουσα του οίκου Bonhams στο Παρίσι, αλλά και μέσω τηλεφώνων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this