Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Το πρόσφατο ταξίδι μας στην Νέα Υόρκη ήταν μια ευκαιρία να φωτογραφήσουμε την πόλη που δεν ησυχάζει ποτέ, να επισκεφθούμε όσα μουσεία και γκαλερί μπορούσαμε μέσα σε τρεις ημέρες, αλλά και να περπατήσουμε τις νύχτες στους φωτισμένους δρόμους της.

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Εικόνες μιας πόλης με ενέργεια, δυναμική και ταχύτητες διαφορετικές από αυτές που έχουμε γνωρίσει στην Ευρώπη.

Στο Μανχάταν επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) για να θαυμάσουμε από κοντά συλλογές έργων τέχνης των σπουδαιότερων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Την περίοδο αυτή είχαμε την ευκαιρία να δούμε την έκθεση του  Bodys Isek Kingelez “City Dreams” και την έκθεση του γνωστού γαλλο-ρουμάνου γλύπτη και φωτογράφου Constantin Brâncuși.


Constantin Brâncuși

https://www.moma.org/calendar/exhibitions/3889

The Metropolitan Museum of Art

Συνεχίσαμε την περιήγησή μας στην πόλη με την επίσκεψή μας στο Metropolitan Museum of Art, που φιλοξενούσε έκθεση του Eugene Delacroix (1798-1863). Η έκθεση ήταν ένα κοινό project με το Musée du Louvre, που προσέφερε πάνω από 150 ζωγραφικούς πίνακες, σχέδια, εκτυπώσεις και χειρόγραφα.

Επισκεφτήκαμε επίσης την Allouche Gallery που παρουσίαζε έκθεση του
visual artist, Ron English με τίτλο “Delusionville”.

https://video.newyorker.com/watch/ninety-years-of-christmas-in-new-york-city

Share this
Tags
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Ο άνθρωπος προτείνει και ο Θεός διαθέτει»: Το συγκλονιστικό έργο του Έντουιν Λάντσιρ

Γράφει η Μαρία Δήμου Αίμα, κτηνωδία, ανθρώπινη κατάρρευση… Αυτές μεταξύ άλλων είναι οι ελάχιστες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την φρίκη του εν λόγω έργου....

Sparkling Exhibitions 2022 VS Pandemic

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Αν και οι χώροι της τέχνης, μουσεία, ιδρύματα, αλλά και γκαλερί φαίνεται να έχουν πληγεί από μια παγκόσμια πανδημία, που μετά...

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ στο θέατρο 104

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ, το αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας, ανεβαίνει στο θέατρο 104 από ένα θίασο 10 ηθοποιών. Σημείωμα σκηνοθέτη Μια παρέα νέων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this