Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Το πρόσφατο ταξίδι μας στην Νέα Υόρκη ήταν μια ευκαιρία να φωτογραφήσουμε την πόλη που δεν ησυχάζει ποτέ, να επισκεφθούμε όσα μουσεία και γκαλερί μπορούσαμε μέσα σε τρεις ημέρες, αλλά και να περπατήσουμε τις νύχτες στους φωτισμένους δρόμους της.

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Εικόνες μιας πόλης με ενέργεια, δυναμική και ταχύτητες διαφορετικές από αυτές που έχουμε γνωρίσει στην Ευρώπη.

Στο Μανχάταν επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) για να θαυμάσουμε από κοντά συλλογές έργων τέχνης των σπουδαιότερων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Την περίοδο αυτή είχαμε την ευκαιρία να δούμε την έκθεση του  Bodys Isek Kingelez “City Dreams” και την έκθεση του γνωστού γαλλο-ρουμάνου γλύπτη και φωτογράφου Constantin Brâncuși.


Constantin Brâncuși

https://www.moma.org/calendar/exhibitions/3889

The Metropolitan Museum of Art

Συνεχίσαμε την περιήγησή μας στην πόλη με την επίσκεψή μας στο Metropolitan Museum of Art, που φιλοξενούσε έκθεση του Eugene Delacroix (1798-1863). Η έκθεση ήταν ένα κοινό project με το Musée du Louvre, που προσέφερε πάνω από 150 ζωγραφικούς πίνακες, σχέδια, εκτυπώσεις και χειρόγραφα.

Επισκεφτήκαμε επίσης την Allouche Gallery που παρουσίαζε έκθεση του
visual artist, Ron English με τίτλο “Delusionville”.

https://video.newyorker.com/watch/ninety-years-of-christmas-in-new-york-city

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Αγώνας για την Αθήνα που μας αξίζει…» 

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ανδριοπούλου  Η κ. Γεωργία (Ζέτα) Τζιώτη διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό...

Υποβολή προτάσεων: Βραβείο Τέχνης 2024 Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση για το Βραβείο Τέχνης 2024. Ο θεσμός του...

Η «Ματωμένη Πέμπτη», της Αγγέλικας Κοροβέση, στην Οδό Πανεπιστημίου

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ, με τίτλο, «Ματωμένη Πέμπτη», της εννοιολογικής γλύπτριας, Αγγέλικας Κοροβέση, στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this