Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Το πρόσφατο ταξίδι μας στην Νέα Υόρκη ήταν μια ευκαιρία να φωτογραφήσουμε την πόλη που δεν ησυχάζει ποτέ, να επισκεφθούμε όσα μουσεία και γκαλερί μπορούσαμε μέσα σε τρεις ημέρες, αλλά και να περπατήσουμε τις νύχτες στους φωτισμένους δρόμους της.

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Εικόνες μιας πόλης με ενέργεια, δυναμική και ταχύτητες διαφορετικές από αυτές που έχουμε γνωρίσει στην Ευρώπη.

Στο Μανχάταν επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) για να θαυμάσουμε από κοντά συλλογές έργων τέχνης των σπουδαιότερων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Την περίοδο αυτή είχαμε την ευκαιρία να δούμε την έκθεση του  Bodys Isek Kingelez “City Dreams” και την έκθεση του γνωστού γαλλο-ρουμάνου γλύπτη και φωτογράφου Constantin Brâncuși.


Constantin Brâncuși

https://www.moma.org/calendar/exhibitions/3889

The Metropolitan Museum of Art

Συνεχίσαμε την περιήγησή μας στην πόλη με την επίσκεψή μας στο Metropolitan Museum of Art, που φιλοξενούσε έκθεση του Eugene Delacroix (1798-1863). Η έκθεση ήταν ένα κοινό project με το Musée du Louvre, που προσέφερε πάνω από 150 ζωγραφικούς πίνακες, σχέδια, εκτυπώσεις και χειρόγραφα.

Επισκεφτήκαμε επίσης την Allouche Gallery που παρουσίαζε έκθεση του
visual artist, Ron English με τίτλο “Delusionville”.

https://video.newyorker.com/watch/ninety-years-of-christmas-in-new-york-city

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this