Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Το πρόσφατο ταξίδι μας στην Νέα Υόρκη ήταν μια ευκαιρία να φωτογραφήσουμε την πόλη που δεν ησυχάζει ποτέ, να επισκεφθούμε όσα μουσεία και γκαλερί μπορούσαμε μέσα σε τρεις ημέρες, αλλά και να περπατήσουμε τις νύχτες στους φωτισμένους δρόμους της.

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Εικόνες μιας πόλης με ενέργεια, δυναμική και ταχύτητες διαφορετικές από αυτές που έχουμε γνωρίσει στην Ευρώπη.

Στο Μανχάταν επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) για να θαυμάσουμε από κοντά συλλογές έργων τέχνης των σπουδαιότερων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Την περίοδο αυτή είχαμε την ευκαιρία να δούμε την έκθεση του  Bodys Isek Kingelez “City Dreams” και την έκθεση του γνωστού γαλλο-ρουμάνου γλύπτη και φωτογράφου Constantin Brâncuși.


Constantin Brâncuși

https://www.moma.org/calendar/exhibitions/3889

The Metropolitan Museum of Art

Συνεχίσαμε την περιήγησή μας στην πόλη με την επίσκεψή μας στο Metropolitan Museum of Art, που φιλοξενούσε έκθεση του Eugene Delacroix (1798-1863). Η έκθεση ήταν ένα κοινό project με το Musée du Louvre, που προσέφερε πάνω από 150 ζωγραφικούς πίνακες, σχέδια, εκτυπώσεις και χειρόγραφα.

Επισκεφτήκαμε επίσης την Allouche Gallery που παρουσίαζε έκθεση του
visual artist, Ron English με τίτλο “Delusionville”.

https://video.newyorker.com/watch/ninety-years-of-christmas-in-new-york-city

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

Penelope Cruz και Pedro Almodóvar: Από τα 90’s μέχρι σήμερα

Γράφει η Μαρία Δήμου Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this