Οι «Μετέωροι Προορισμοί» του Πάβλου Χαμπίδη στην Gallery Genesis

Η Gallery Genesis παρουσιάζει έκθεση του Πάβλου Χαμπίδη με τίτλο «Μετέωροι Προορισμοί» – Ζωγραφική,

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Τζάνερης

Μία έκθεση αφιερωμένη στα ταξίδια που αναβάλαμε όλο αυτό το διάστημα.

Γιώργος Τζάνερης

«Μετέωροι Προορισμοί»

«Μετέωρος», σύμφωνα με το Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης του Σκαρλάτου Βυζάντιου, σημαίνει «εκκρεμής, αμφιρρεπής», περίπου δηλαδή όπως νιώθουμε όλοι την περίοδο αυτή. Από την άλλη, όμως, φτάνει το καλοκαίρι και οι προορισμοί των διακοπών μας είναι κι αυτοί εξίσου εκκρεμείς («Θα πάμε; Δεν θα πάμε; Πού; Πώς;» και άλλα συναφή ερωτήματα).

Ο Πάβλος Χαμπίδης μάς προτείνει διάφορους προορισμούς, ξεκινώντας από την αγαπημένη του Αθήνα, που μπορούμε να (ξανα)δούμε με τη δική του ματιά, μέχρι το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Στοκχόλμη, τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Βενετία, περνώντας από την Κέρκυρα, τη Τζιά, τη Θεσσαλονίκη, τα Μετέωρα, τους Παξούς και το Καστελλόριζο.

Ας παρακάμψουμε λοιπόν μια άλλη ερμηνεία του Λεξικού στο λήμμα «μετέωρος» ως «ανήσυχος (καρδιοκτυπών) δια την έκβασιν τινός πράγματος» και ας δούμε, με την τέχνη του Χαμπίδη, την «αθέατη ομορφιά» αυτών των τόπων, που, αν σήμερα είναι μετέωροι, δεν παύουν να παραμένουν προορισμοί μας.

Ανδρέας Τσάκας

who is who

O Πάβλος Χαμπίδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957.

Ξαναγεννήθηκε το 1976 στην Lund της Σουηδίας όπου και σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης. Παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε κύκλους μαθημάτων πάνω στις τεχνικές της παραδοσιακής και μοντέρνας χαρακτικής. Οι πρώτες εκθέσεις του χαρακτηρίζονταν από μεγάλα σχέδια με σινική μελάνη.

Από το 1985 αφιερώθηκε αποκλειστικά στην ζωγραφική και έζησε διαδοχικά -δημιουργώντας και εκθέτοντας την δουλειά του – στο Δυτικό Βερολίνο , το Παρίσι , το Τόκιο , την Γενεύη και τις Βρυξέλλες Έχει επίσης πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Κοπεγχάγη, την Μπολόνια , την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα . Το 2005 , μετά από μία πενταετή “μετέωρη ” διαδρομή ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Αθήνα , εγκαταστάθηκε στο Κλεινόν Άστυ .

Το 2004 φιλοτέχνησε το ταξιδιωτικό σημειωματάριο της Louis Vuitton για την Αθήνα (” Carnet de voyage d’ Athènes” ). Έχει επίσης φιλοτεχνήσει τα λευκώματα, ” Παξοί-Paxos” για λογαριασμό της Chris Boicos Fine Arts, και “Spring in the Valley” , των εκδόσεων DeAgostini για την Κοιλάδα των Ναών ( Valle dei Templi ) στην Σικελία.

Info

genesis gallery / Χάρητος 35 Κολωνάκι, Αθήνα

Νέο Ωράριο Λειτουργίας

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 18:00 – 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 11:30 – 15:00

Για rendez vous μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο fb ή να καλέσετε στο 2117100566

Share this
Tags
Alexia Lymperi
Alexia Lymperi
Η Αλεξία αγαπά το θέατρο. Σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα executive MBA in financial planning του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επικοινωνία από το Donau University Krems, καθώς και πτυχίο Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this