“Οι προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός” στις Ημέρες Κινηματογράφου

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι “Ημέρες Κινηματογράφου” και το Ινστιτούτο Θερβάντες συναντώνται στο Πολιτιστικό κέντρο Δροσιάς κάνοντας αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο με την προβολή της ταινίας “Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός” (Requisitos para ser una persona normal) της Leticia Dolera. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου.

Υπόθεση

Η Μαρία ντε λας Μοντάνιας είναι μια τριαντάρα, στην οποία η ζωή δεν χαμογελά. Είναι άνεργη και μόνη, της έκαναν έξωση και ζει μακριά απ’ την οικογένειά της. Σε μια συνέντευξη τη ρωτούν τι είδους άνθρωπος είναι και τότε αντιλαμβάνεται, ότι δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε πέφτει με τα μούτρα ώστε να γίνει ακριβώς αυτό: φυσιολογικός άνθρωπος.

Η κωμωδία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία το 2015 και απέσπασε 5 Διακρίσεις σε Φεστιβάλ της χώρας.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Λετίθια Ντολέρα (Leticia Dolera)

Πρωταγωνιστούν: Λετίθια Ντολέρα (Leticia Dolera), Μανουέλ Μπούρκε (Manuel Burque), Σίλβια Μουντ (Silvia Munt)

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο  Κώστας Μαντάς, ενώ την επιμέλεια και την ανάλυση της ταινίας η Καίτη Λεκάκου.

INFO:

Διάρκεια ταινίας: 81’

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο Δροσιάς

Λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη 19

Πληροφορίες: 210-8137526 | 210-8131332

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this