Ο Αντρέας Κouρούπος στην ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα.

Ανδρέα, πρωταγωνιστείτε στη δεύτερη κοινωνική ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα.

Συνέντευξη η Vasia Bresta
Επιμέλεια κειμένου Vasia Bresta

-Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

-Η Κατερίνα είναι ένας ταλαντούχος και υπέροχος άνθρωπος..
Δεν θα μπορούσα να πω όχι στην Κατερίνα γιατί δεν μπορείς να της πεις και όχι! Την ευχαριστώ πολυ που με επέλεξε και με πήγε σε αυτό το ταξιδι. Είχαμε γνωριστεί σε ένα θεατρικό της έργο που είχα πάει να το παρακολουθήσω και έτσι έγινε η πρόταση.
-Ποια σκηνή κατά τη δική σας γνώμη σας εμπνέει περισσότερο;
Βασικά δεν μπορω να ξεχωρίσω κάποια σκηνή γιατί όλη η ταινία είναι απόλυτα εμπνευσμένη από την εποχή του σήμερα και με εκφράζει. Αλλά επειδή πρέπει να επιλέξω επιλέγω την 13η σκηνή. Δίνει δύναμη σε όλους τους πληγέντες ανα τον κόσμο.

-Πιστεύετε ότι όντως η χειραψία στις μέρες μας έγινε τυπική και απρόσωπη;

Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι θα πει ευγενεια, ταπεινότητα και αυθεντικότητα. Μάθαμε να ζούμε με αυτό και να ανεχόμαστε συμπεριφορές. Όμως αυτό πρέπει να σταματήσει، Έτσι λοιπόν με ολα αυτα η χειραψια πλεον, έχει γίνει τυπική και απρόσωπη. Εκτός βέβαια από σπάνιες περιπτώσεις.

-Θεωρείτε ότι η Ελλάδα στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες;

Επιβάλλεται η Ελλάδα να στηρίζει τα παιδιά της και ο καθένας μας να ακολουθεί τα όνειρά του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλω ότι μας στηρίζει ο γιατί δεν το θέλει αλλά λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Σίγουρα ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις πράγματα αλλά θέλει πάρα πολλή υπομονή.

Βασικά δουλεύω σε χώρους εστίασης ως σερβιτορος. Μαρέσει να είμαι καλός σε ό,τι κάνω και να δουλεύω πάνω σε αυτό και ας μη μ’ αρέσει 100 τοις 100. Αγαπώ το χώρο του θεάτρου και θέλω να βρίσκομαι μέσα σ’ αυτόν.

-Ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο;

-Να κάνω ένα δικό μου εστιατόριο και παράλληλα να μπορώ να βρίσκομαι στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.

-Τι θα λέγατε σ’έναν ηθοποιό που ξεκινάει τώρα τ’όνειρο του;

-Να το υποστηρίζει μέχρι τέλους και να το κυνηγά συνεχώς. Θέλει υπομονή, κουράγιο και σκληρή δουλειά. Τα βήματα πρέπει να γίνονται ένα, ένα, αργά και σταθερά. Μόλις φτάσει ένα στόχο αμέσως να θέσει, έναν άλλον μεγαλύτερο.

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this