“Τα σκουπίδια” του Γιάννη Ξανθούλη στο «Από Κοινού Θέατρο»


Φωτογραφική κάλυψη: Francesca Kal

Δημοσιογραφική κάλυψη: Vasia Bresta

Το εμβληματικό αυτό έργο του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια πικρή σάτιρα για μια επίκαιρη πραγματικότητα. Σκουπίδια είναι τα όνειρα κάποιων ανθρώπων που ζωντανεύουν για να καυτηριάσουν όσα συμβαίνουν στις ζωές μας χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

Το έργο γνώρισε τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του ’80 και είναι ακόμα επίκαιρο. Είναι ένα κλασικό πια αριστούργημα, ένα κείμενο με επιθεωρησιακή δομή, που προκαλεί ταυτόχρονα γέλιο και συγκίνηση.

Μια ομάδα τουριστών πέφτει την ημέρα που τα σκουπίδια γιορτάζουν τα 100 χρόνια λήθης, στο Σκουπιδοτενεκέ τους. Εκεί συγκεντρώνονται τα Ονειρα, ο Οδυσσέας Κλέφτης, ο Σερβιτόρος Μανίτσας, ο Θυρωρός της Οδού Σκουφά, η Νοσοκόμα Σάντα Ζουμπουλιά, άνθρωποι της βιοπάλης και πολλοί αλλόκοτοι ήρωες που σχολιάζουν την εποχή. Οι διηγήσεις τους προκαλούν γέλια και κλάματα, ενώ ένας χορός από σκουπίδια τους πλαισιώνει.

Τα σκουπίδια ξεπετάγονται μέσα από τους κάδους της σκηνής του “Από Κοινού”. Ένα έργο με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Μικρές ιστορίες που συναντιούνται επί σκηνής και μας κάνουν να σκεφτούμε για λίγο την πραγματικότητα χωρίς να χάσουμε την αισιοδοξία μας!

Οι ηθοποιοί μας κέρδισαν για μια ακόμη φορά! Μας έκαναν να αισθανθούμε σαν ένα κομμάτι της παράστασης και να βιώσουμε έναν έναν τους χαρακτήρες σαν να βρισκόμασταν και εμείς στην σκηνή τους! Η εξαιρετική Ελένη Γερασιμίδου, ο καταπληκτικός Αντώνης Ξένος, καθώς και η νεανική και φρέσκια παρουσία της Αγγελικής Ξένου και του Άκη Σιδέρη αποδίδουν τη σάτιρα με τρόπο που προβληματίζει τον θεατή.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Άκης Σιδέρης 

Φωνή :
Νικολέτα Βλαβιανού

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης Μουσική: Φίλιππος Παχνιστής Χορογραφίες: Άκης Σιδέρης Σκηνικά – Κοστούμια: Κοραής Δαμάτης

Τα σκουπίδια

Σάτιρα του Γιάννη Ξανθούλη 
Διαρκεια : 105΄
Σκηνοθ.:Κ. Δαμάτης 
Ερμηνεύουν: Ελ. Γερασιμίδου, Αντ. Ξένος. Άκης Σιδέρης, Αγγ. Ξένου.

Θέατρο Από Κοινού – Ευπατρίδων 4 , Γκάζι, τηλ: 2114057249
(στάση Μετρό: «Κεραμεικός») 

Ώρες Παραστάσεων:

Παρασκευή στις 21:00

Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 20:00


Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this