Το βραβείο Best Greek Landmark Hotel στο 5άστερο St. George Lycabettus

Στα Greek Hospitality Awards 2020, τα βραβεία-θεσμός της ελληνικής Ξενοδοχείας που πραγματοποιήθηκαν φέτος σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, κορυφαίο ξενοδοχείο BEST GREEΚ LANDMARK HOTEL-GOLD AWARD στην Ελλάδα αναδείχθηκε το St. George Lycabettus στο κέντρο της Αθήνας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας, με θέα μοναδική και κατέχει μια προνομιακή θέση στον τουριστικό χάρτη της πόλης κοντά στις μοναδικές boutiques του κέντρου, εστιατόρια και μουσεία της πόλης.

Η πανοραμική θέα που προσφέρει και εκτείνεται από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τον καταπράσινο λόφο του Λυκαβηττό και μέχρι τα νησιά του Σαρωνικού έχει αναφερθεί ως μία από τις πιο εντυπωσιακές στον κόσμο από τον ελληνικό και τον διεθνή τύπο.

Ρεπορτάζ Ζέτα Τζιώτη

Τι είναι αυτό όμως που κάνει το St George Lycabettus Ηotel να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του;

Τα γαστρονομικά δρώμενα, η πολιτιστική, κοινωνική, οικολογική και φιλανθρωπική του δράση αλλά και η έμφαση στην υγεία, την ευεξία και τις οικογενειακές αξίες.

Το ξενοδοχείο διακρίνεται επίσης για την οικολογική και φιλανθρωπική του δράση.

Πρόσφατα σε συνεργασία με την Cocomat σχεδίασε μια ολοκαίνουργια οικολογική πτέρυγα με «πράσινα» δωμάτια υψηλής αισθητικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Τι σημαίνει αυτό;

Οι ένοικοι μπορούν να βρουν επίσης προτάσεις στα δωμάτιά τους που προτείνουν μία «Green Day Out» κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, όπως πεζοπορίες και βόλτες στο λόφο του Λυκαβηττού, βόλτες με ποδήλατο στα οποία βοηθάει βέβαια το ελληνικό μεσογειακό κλίμα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη του St George δεν περιορίζεται μόνο στην περιβαλλοντική συνείδηση αλλά επεκτείνεται σε μεγάλο μέρος στις φιλανθρωπικές προσφορές.

Σχεδόν σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο, μέρος των εσόδων διατίθεται σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Επιπλέον, η Διοίκηση του είχε την ιδέα, να παραχωρείται ένα ευρώ για κάθε κούβερ που καταναλώνεται στα εστιατόρια για αντίστοιχους σκοπούς και να παρέχονται μερίδια τροφίμων στο πασίγνωστο ίδρυμα www.boroume.gr που σκοπό έχει τη βοήθεια στους άστεγους και λιγότερο τυχερούς.

Άλλη μία καινοτομία που δίνει ζωή και παλμό στη γειτονιά της Αθήνας είναι το ετήσιο “Lycabettus Run”, αγώνας δρόμου που διεξάγεται γύρω από το τον λόφο του Λυκαβηττού και υποστηρίζεται από περισσότερους από 1000 Αθηναίους καθώς ο αγώνας είναι πάντα συνδεδεμένος με κάποιο καλό σκοπό και υποστηρίζει τη φιλοσοφία “Χαρά, ευεξία και κοινωνικοποίηση μέσω τον υγιή αθλητισμού”. Φέτος ο αγώνας βραβεύτηκε στα Sports Marketing Awards ως Best Sports Event 2020!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo Conde Nast Traveller, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η επιβλητική πανοραμική θέα από τον τελευταίο όροφο του St.George Lycabettus, της Ακρόπολης και των νησιών του Σαρωνικού που λαμπυρίζουν στον ορίζοντα δε συγκρίνεται με καμία άλλη.

Αλλά και ο The Guardian προτείνει στους αναγνώστες του το ανακαινισμένο St.George Lycabettus Lifestyle hotel στην Αθήνα ως την κορυφαία επιλογή στην καρδιά της Αθήνας με εντυπωσιακή θέα από όλους τους ορόφους και κομψό περιβάλλον.

Στο ξενοδοχείο, άλλωστε, έχουν διαμείνει και διεθνείς εξέχουσες και καλλιτεχνικές προσωπικότητες από τον Jeremy Irons, τον Daniel Day Lewis και την Catherine Deneuve μέχρι την HRH Princess Michael of Kent, τους Pet shop boys τη Vanessa May και πολλλούς άλλους.

 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

Κυβισμός: Το κίνημα της ταυτόχρονης οπτικής σύλληψης του αισθητικού αντικειμένου

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο «Κυβισμός»,  καλλιτεχνικό εικαστικό κίνημα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε με δυναμικό ρεύμα κορύφωσης από το...

Greek Sales: Αυτοί είναι οι ελληνικοί πίνακες που έκαναν χαμό στη δημοπρασία Bonhams στο Παρίσι

Σε μια μαραθώνια δημοπρασία που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, με έντονο bidding, στην αίθουσα του οίκου Bonhams στο Παρίσι, αλλά και μέσω τηλεφώνων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this