“Φθινοπωρινή” δημοπρασία της VERGOS Auctions

H δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, στις 6:30 μμ.

125 έργα σε προσιτή τιμή εκκίνησης στη “Φθινοπωρινή” δημοπρασία της VERGOS Auctions.

Με τη “Φθινοπωρινή” δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 6:30 μμ και σε συνέχεια της επιτυχημένης “Ανοιξιάτικης” που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες, η VERGOS Auctions καθιερώνει μία νέα κατηγορία δημοπρασιών.

Πρόκειται για δημοπρασίες οι οποίες θα πραγματοποιούνται 2 φορές το χρόνο χωρίς την παρουσία κοινού, θα προβάλλονται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Οίκου www.vergosauctions.com και θα περιλαμβάνουν έργα τέχνης καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών με ιδιαίτερα προσιτή τιμή εκκίνησης.

Γιάννης Μόραλης (1916-2009) Κεφάλι κοριτσιού, μολύβι σε χαρτί, €1.000-1.500

Προσεκτικά επιλεγμένα από την έμπειρη ομάδα της VERGOS Auctions και με αρχικές τιμές που ξεκινούν από €300, η νέα κατηγορία έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική αγορά τέχνης. Μοναδικά έργα με μεγάλες υπογραφές, γίνονται πλέον προσβάσιμα σε όλους, τόσο σε νέους συλλέκτες που ξεκινούν τώρα τις συλλογές τους όσο και στο ευρύτερο φιλότεχνο κοινό που ενδιαφέρεται να αποκτήσει πρωτότυπες δημιουργίες σε προσιτές τιμές.

Διαμαντής Διαμαντόπουλος (1914-1995) Προσωπογραφία, κάρβουνο σε χαρτί, € 2.500-3.500

Στα 125 έργα της “Φθινοπωρινής” δημοπρασίας, εκπροσωπούνται μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες: Αλ. Ακριθάκης, Σπ. Βασιλείου, Γ. Γαΐτης, Δ. Διαμαντόπουλος, Γ. Ζογγολόπουλος, Γ. Κόττης, Γ. Μόραλης, Σπ. Παπαλουκάς, Γ. Τσαρούχης, Π. Τέτσης, Αλ. Φασιανός, Δ. Φωτόπουλος και πολλοί άλλοι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν online ζωντανά στη δημοπρασία μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας του Οίκου, καθώς επίσης και μέσω τηλεφωνικής ή γραπτής προσφοράς ενώ η εξέταση των έργων θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού.

Γιάννης Τσαρούχης (1910-1989), Τοπίο, υδατογραφία σε χαρτί, €1.500-2.000
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this