Χώρος Pikap “Κato” στη Θεσσαλονίκη

Ο νέος χώρος του Pikap “Κato” ανοίγει στις 9 Σεπτεμβρίου με την ομότιτλη ομαδική εικαστική έκθεση. Το υπόγειο της οδού Ολύμπου 57 συνιστά την αφορμή για τη διερεύνηση του σημείου εκείνου όπου κλειδώνονται ιστορικά ντοκουμέντα, αναμνήσεις, παραδοξότητες, φόβοι και ανεπιθύμητα σενάρια.

Τις κυριολεκτικές ερμηνείες, ως σημείου φύλαξης αρχειακού υλικού, τόπου συσσώρευσης αντικειμένων και χώρου στέγασης αθέατων παρατηρητών, διαδέχονται οι μεταφορικές αναφορές στην ανήλιαγη πτυχή του εαυτού και στις δυσοίωνες συλλογικές εμμονές. Αντίστοιχα, αρθρώνονται οι τέσσερις θεματικές ενότητες που συγκροτούν το σύνολο της έκθεσης.

Το αρχείο, το παρατηρητήριο, το ψυχολογικό υπόγειο και οι δυστοπίες συνιστούν μια σπονδυλωτή αφήγηση συνειρμών. Κάθε ενότητα θα βρίσκεται προς έκθεση για δεκατρείς ημέρες στο χώρο Kato από τις 19.00 έως τις 23.00.

Συμμετέχουν οι Δημήτρης Αμελαδιώτης, Μαρία Ανδρικοπούλου, Χρήστος Βενέτης, Μπάμπης Βενετόπουλος, Βασίλης Γαλάνης, Γιώργος Γεροντίδης, Κατερίνα Δανιά, Rafael Jilavian, Κυριάκος Κατζουράκης, Χαρά Κεράστα, Γεωργία Πιλάλη, Θανάσης Σαμπαζιώτης, Ιωάννα Τσιγάρα, Μαρία Τσιρουκίδου, Ειρήνη Φωτιάδη – Ευσταθίου

Επιμέλεια: Μαρία Ανδρικοπούλου – Νέλυ Παλαιογιάννη

Καλλιτεχνικός εκπρόσωπος του χώρου: Δημήτρης Αγγέλης

Τo Pikap Κato, Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη

Γενική διάρκεια: 09 Σεπτεμβρίου – 02 Νοεμβρίου 2021

Αρχείο: 09 – 21 Σεπτεμβρίου 2021

Παρατηρητήριο: 23 Σεπτεμβρίου – 05 Οκτωβρίου 2021

Ψυχολογικό υπόγειο: 07 – 19 Οκτωβρίου 2021

Δυστοπίες: 21 Οκτωβρίου – 02 Νοεμβρίου 2021

Ωράριο Λειτουργίας: 19.00 – 23.00

Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις 22/09, 06/10 και 20/10

Είσοδος ελεύθερη.

Βάσει των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19, επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στον χώρο της έκθεσης και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών σε αυτόν. Περαιτέρω οδηγίες θα δίνονται στον χώρο σύμφωνα με τις αντίστοιχες υγειονομικές οδηγίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ψήφισμα για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα από το Δ.Σ της “Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ” συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή της είδησης του θανάτου της σπουδαίας...

«Mighty Aphrodite», μια 90’s γεύση από Νέα Υόρκη… και λίγο από αρχαία Ελλάδα

Γράφει η Μαρία Δήμου Γέννημα-θρέμμα Νεοϋορκέζος, λάτρης της υπέρλαμπρης μεγαλούπολης, με τα θετικά και τα αρνητικά της, ο Woody Allen, περιφέρεται για πολλοστή φορά στα...

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Ζιώτη με τίτλο “Σπασμένα Αποτυπώματα”

Ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Γιάννης Τζιώτης με το νέο του βιβλίο θίγει το σημαντικό θέμα της διάλυσης των ελληνικών καϊκιών. Η παραδοσιακή ελληνική ναυτοσύνη δεν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this