Ψαγμένες… επιλογές για θέατρο, μουσική, εικαστικά και κινηματογράφο!

Το "Artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Αν δεν έχετε αποφασίσει, πού θα διασκεδάσετε αυτήν την εβδομάδα, εμείς από το “Artviews” σας προτείνουμε τις πιο ευχάριστες επιλογές για όμορφες βραδιές!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Η “Ρένα”, το διαχρονικό και τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο.

Ένα έργο που υμνεί την αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα σε μιαν Ελλάδα που από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα μάχεται και μοχθεί να επιβιώσει και παρόλα αυτά στο τέλος πάντα αναγεννάται από τις στάχτες της.

INFO:

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30

Έως τις 29 Ιανουαρίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-4143310| www.dithepi.gr 

«Ο Εραστής (The Lover)» του Χάρολντ Πίντερ, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Το θεατρικό έργο του Χάρολντ Πίντερ «Ο Εραστής» παρουσιάζεται στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα»,  σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα.

Ο “Εραστής (The Lover)” θίγει θέματα όπως η πλήξη της καθημερινότητας και του γάμου, η πραγματική σχέση ενός ζευγαριού της αστικής τάξης, η παραδοξότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Πρωταγωνιστές η Σάρα και ο Ρίτσαρντ που επινοούν ένα ερωτικό παιχνίδι, το οποίο λειτουργεί ως υποκατάστατο της κενής ανάμεσα τους σχέσης.

Παίζουν: Ντίνος Γκελαμέρης, Δανάη Τωράκη

INFO:

Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Κάθε Κυριακή στις 21:15

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-5242211

ΜΟΥΣΙΚΗ

O Παντελής Αμπαζής και ο Γεράσιμος Γεννατάς στην Σφίγγα!

O Παντελής Αμπαζής και ο Γεράσιμος Γεννατάς μας περιμένουν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, για δύο ακόμη εμφανίσεις με ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά, με jazz διάθεση και rock άποψη. Ένας υπέροχος συνδυασμός μουσικής και θεάτρου που θα μας ξεσηκώσει!

Τις μουσικοθεατρικές τους εμφανίσεις έρχονται, να απογειώσουν με τις μεγάλες επιτυχίες τους οι υπέροχοι Λάκης Παπαδόπουλος στις 19/12 και Παντελής Θαλασσινός στις 26/12.

Να είστε όλοι εκεί!

INFO:

Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

Στις 19/12/2018 και 26/12/2018

Ώρα έναρξης: 21.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2114096149, 6987844845

Ζαμπέτας Κατά Ξαρχάκο: Σταύρος Ξαρχάκος και Χάρις Αλεξίου στο Gazarte!

Ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Χάρις Αλεξίου, έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα στο τραγούδι, μας αποκαλύπτουν με το δικό τους αξεπέραστο τρόπο, σε μια ιστορική συνάντηση, τον μαγικό κόσμο του Γιώργου Ζαμπέτα, από την σκηνή του Gazarte κάθε Σάββατο και Κυριακή!

INFO:

Gazarte, Βουτάδων 32, Γκάζι

Σάββατο ώρα έναρξης: 21.30 | Κυριακή ώρα έναρξης: 20.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: gazarte.gr

ΤΕΧΝΗ

«Εγκιβωτισμός – Mappemonde» του Γιώργου Λάππα, στην γκαλερί CITRONNE

Ένα αστικό διαμέρισμα, σε μια πολυκατοικία της δεκαετίας του 1960, η γκαλερί CITRONNE, μεταποιείται και μετα-λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος με την εγκατάσταση του γλύπτη Γιώργου Λάππα (1950 -2016) κι ένα από τα περισσότερο γνωστά και σημαντικά έργα της ελληνικής μεταπολεμικής γλυπτικής, τον «Mappemonde», τον Χάρτη του Κόσμου, ως ένα οροθετημένο, “εγκιβωτισμένο” πεδίο μνήμης.

Πρόκειται για μια χαρτογράφηση, μια γλυπτική αφήγηση, η οποία ανάγεται σε προσωπικά βιώματα, αλλά ταυτοχρόνως ανοίγεται σε μια πανανθρώπινη κλίμακα.

Είσοδος ελεύθερη

INFO:

Γκαλερί CITRONNE, Πατριάρχου Ιωακείμ, 19, 4ος όροφος, Αθήνα

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11.00 -15.00 & 17.00–20.00

Τετάρτη: 11.00-15.00 & Σάββατο: 11.00 –14.00

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019

Πληροφορίες: 210-7235226

«Τρεις συλλέκτες – Tρεις εποχές» στην Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου

Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου παρουσιάζει την έκθεση «Τρεις συλλέκτες – Tρεις εποχές», με έργα από τις συλλογές του Γιώργου Βογιατζόγλου, του Σωτήρη Φέλιου και του Χρίστου Χριστοφή, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη.
Συγκεκριμένα, εκτίθενται 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, 70 σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, γεννημένων από το 1930 και μετά. Από τον Νίκο Κεσσανλή και τον Παύλο, στον Γιώργο Λάππα και τον Στέφανο Δασκαλάκη, μέχρι τους νεότερους Μανώλη Μπιτσάκη και Γιάννη Βαρελά. Πρόκειται για καλλιτέχνες που σημάδεψαν με το έργο τους την πορεία της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα.

Είσοδος Ελεύθερη

INFO:

Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, Βενιζέλου 63, Ν.Ιωνία

Έως τις 9 Φεβρουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 & Σάββατο 11:00 – 15:00

Πληροφορίες: 210-2710472

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«The Happytime murders», του Μπράιαν Χένσον

Η ταινία «The Happytime murders», του Μπράιαν Χένσον, κυκλοφόρησε από την Odeon και την Audio Visual και θα προβάλλεται έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Υπόθεση

Σ’ έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα muppets, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φιλ ψάχνει να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο, που σκότωσε τον αδερφό του και τώρα έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς για παιδιά.

Από τον δημιουργό των «Muppets».

Πρωταγωνιστούν:  Μελίσα Μακ Κάρθι, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζόελ Μακ Χέιλ, Μάγια Ρούντολφ

«O Δικός της Πόλεμος», του Μάθιου Χάινεμαν

Η ταινία “O Δικός της Πόλεμος”, του Μάθιου Χάινεμαν, κυκλοφόρησε από την Odeon και την Audio Visual και θα προβάλλεται έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Υπόθεση

Η Μαρί Κόλβιν είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης με σκοπό, να δώσει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας την προσωπική της ζωή. Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου, μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι, τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.

Βασισμένη στη συναρπαστική ζωή της Μαρί Κόλβιν και με την σκηνοθετική υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Μάθιου Χάινεμαν.

Πρωταγωνιστούν: Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Ντόρναν, Στάνλεϊ Τούτσι, Τομ Χολάντερ

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this