“Το τελετουργικό της ανθοφορίας” από την Άννα Χαρακτινού

Horizon Line Sessions από την The Blender Gallery (VIDEO)

Πότε αρχίζει η δημιουργία ενός έργου και τι σηματοδοτεί το τέλος της; Ποια είναι η δημιουργική διαδικασία του εκάστοτε εικαστικού;

Μέσα από την αποκάλυψη και την παρουσίαση επιλεγμένων έργων τέχνης από τον ίδιο τον/την δημιουργό τους, σε μορφή βίντεο, απαντώνται ερωτήματα που φέρνουν το κοινό με τον καλλιτέχνη πιο κοντά. Οι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί που συμμετέχουν στη σειρά επεισοδίων Horizon Line Sessions, καλέστηκαν να φανταστούν τον εαυτό τους στα εγκαίνια μιας νοητής ομαδικής έκθεσης, στην οποία παρουσιάζεται τουλάχιστον ένα έργο τους. Νοητά στην έκθεση, αλλά πραγματικά στο στούντιό τους, σπίτι τους ή σε κάποιο χώρο της The Blender Gallery, οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν οι ίδιοι στους (νοητούς) επισκέπτες και (πραγματικούς) θεατές τις πτυχές και τα νοήματα της δουλειάς τους.

Στόχος του Horizon Line Sessions είναι να δοθεί στον εκάστοτε θεατή η ευκαιρία να κοιτάξει μέσα από την ’κλειδαρότρυπα’ της οθόνης του και να ανακαλύψει τα έργα των καλλιτεχνών, γνωρίζοντας τους ίδιους και τη δημιουργική διαδικασία τους καλυτέρα, όπως θα γινόταν κατά την επίσκεψη τους σε εγκαίνια έκθεσης. Έργα μικτής τεχνικής, χαρακτικά, αποδικωποιούνται από τους εικαστικούς που τα δημιουργήσανε και αποτελούν το έναυσμα για απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις θεατή – έργου τέχνης, καλλιτέχνη – έργου τέχνης, καθημερινότητας – τέχνης.


Η The Blender Gallery σας καλωσορίζει σε αυτό το νέο τόπο συνάντησης του κοινού με τον κόσμο και τη ματιά του εκάστοτε καλλιτέχνη. Τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020, έχοντας επιλεγμένα έργα τέχνης στο επίκεντρο της συζήτησης, γνωρίζουμε καλύτερα τους εικαστικούς (με σειρά εμφάνισης των επεισοδίων):

Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Άννα Χαρακτινού, Διονύσιος Φραγκιάς, Αιμιλία Γάκη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Γιάννης Βαλυράκης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ειρήνη Πουλιάση, Φρανσέσκο Κασολάρι, Ελένη Μαραγκάκη Ξηρομάμου, Φρανσέσκο Κoυόμο, ενώ το special edition art video του Γιώργου Μακράκη, θα κυκλοφορήσει επίσης στο πλαίσιο του Horizon Line Sessions.

Με τον ίδιο τρόπο που η ματιά μας οδηγείται αυτόματα στη γραμμή του ορίζοντα, έτσι και οι εικαστικοί αυτής της ψηφιακής δράσης, πλοηγοί μας στο κόσμο τους, τοποθετούνται αναφορικά με τα έργα τους εκεί που επιθυμούν να μας ταξιδέψουν, αφήνοντας μας πάντα χώρο και συνειρμούς, περεταίρω ερωτήματα, αλλά και επόμενες καλλιτεχνικές δράσεις.

Episode #2:The Flourishing Ceremony | Meet the Artist Anna Charaktinou

Who is Who

Η Άννα Χαρακτινού γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, χαρακτική και film animation στο Unversität Hildeheim και έχει μεταπτυχιακό στη ζωγραφική από το UdK ( University of Arts) του Βερολίνου στη Γερμανία. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στο Βερολίνο, έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία. Από το 2012 – 2018 έχει εργαστεί σαν βοηθός και μάνατζερ σε γκαλερί στο Βερολίνο. Ζει και δραστηριοποιείται στο Βερολίνο και την Αθήνα.

Έργο της Άννας Χαρακτινού
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αντώνης Χατζηϊωάννου: Η ζωγραφική, ως τέχνη, ανήκει σε όλο τον κόσμο

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Πρόσφατα είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε την φιλόξενη οικία της οικογένειας του γνωστού συλλέκτη Αντώνη Χατζηϊωάννου και να μιλήσουμε  για την...

Τα αφαιρετικά ψυχογραφήματα του Νικολά Ντε Σταλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Νικολάι Βλαντιμίροβιτς Σταλ φον Χολστάιν / Nicolas de Stael γεννήθηκε το 1914 στην Αγία Πετρούπολη. Η...

Bodyterranean 2.0 -Το σώμα αφηγείται

O Simone Mongelli και η πρωτοποριακή ομάδα του Bodyterranean παρουσιάζουν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου μια μουσικοκινητική δράση που φέρνει και πάλι στο επίκεντρο το πιο αρχέγονο μουσικό όργανο: το ίδιο το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this