Το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης προβάλλει το έργο του Chamber Music Hellas

Σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, στις 28 Ιανουαρίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, φιλοξένησε για πρώτη φορά στο Γενικό Προξενείο τον νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Chamber Music Hellas».

Ο Οργανισμός ιδρύθηκε το 2017, στη Νέα Υόρκη, από Έλληνες και Φιλέλληνες εγνωσμένου κύρους, με σκοπό να διοργανώνει φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου με εξέχοντες μουσικούς της αμερικανικής κλασσικής μουσικής σκηνής, σε περιοχές της Ελλάδας που παραμένουν ανεξερεύνητες τουριστικά.

Το 1ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, τον Ιούνιο του 2018, στην Θεσσαλία και ήδη προετοιμάζεται το δεύτερο.

Η πεποίθηση των ιδρυτών της CMH, κατά τα λεγόμενα του Προέδρου της και καταξιωμένου επιχειρηματία της Νέας Υόρκης στον θεματικό τουρισμό, κ. Βάσου Παπαγαπητού, είναι «να ενισχυθούν πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και τουριστικά οι τοπικές κοινωνίες περιοχών της Ελλάδας που έχουν κρατήσει ανόθευτο πολιτιστικό χαρακτήρα».

Ταυτόχρονα, σκοπός του Οργανισμού είναι να παρακινήσει το ξένο ακροατήριο που αποτελείται από υψηλής στάθμης ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, να εξερευνήσει αυτά τα μοναδικά μέρη, αλλά και να αλληλεπιδράσει τόσο με τις τοπικές κοινότητες, όσο και με τους ίδιους τους μουσικούς της CMH.

Η γνωριμία με το φιλόμουσο κοινό της Νέας Υόρκης έγινε στο πλαίσιο κονσέρτου κλασικής μουσικής δωματίου που δόθηκε στους φιλόξενους χώρους της προξενικής κατοικίας στο Μανχάταν. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συνθέσεις των Μότσαρτ, Μπραμς, των Ελλήνων Θεοδωράκη και Κωνσταντινίδη, καθώς και του καλλιτεχνικού διευθυντή του CMH και ενός εκ των διασημότερων εν ζωή Αμερικανών συνθετών κλασικής μουσικής κ. Lowell Liebermann.“H μουσική αναβαθμίζει τη ζωή, όχι μόνο των μεμονωμένων ακροατών, αλλά και ολόκληρων κοινοτήτων” είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαγαπητός.


Ο Γενικός Πρόξενος αφού εξέφρασε την χαρά και την τιμή του να υποδέχεται για πρώτη φορά ένα τέτοιο γεγονός στην προξενική κατοικία, ευχαρίστησε τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την υποστήριξή του, καθώς επίσης και τους Έλληνες επιχειρηματίες Μερκούριο Αγγελιάδη και Νίκο Μαυρέα για την χορηγία ποτών και εδεσμάτων μέσω των Kyma και Elaia Restaurantsκαι Nestor Imports.

Οι καλλιτέχνες που παρουσίασαν το εξαιρετικό πρόγραμμα ήταν οι: η κυρία Yoonah Kim, στο κλαρινέτο, η κυρία Chiu-Chen Liu στη βιόλα, ο κύριος Lowell Liebermann, στο πιάνο, η κυρία Blythe Gaissert, mezzo-soprano και ο κύριος William Hobbs στο πιάνο.

Η βραδιά έκλεισε με τις ευχαριστίες του Γενικού Πρόξενου κ. KωνσταντίνουΚούτρα προς τον καλλιτεχνικό διευθυντή της CMH Lowell Liebermann, γιατί στο ρεπερτόριό του συμπεριέλαβε κομμάτια του Μαουτχαουζεν του Μίκη Θεοδωράκη, τιμώντας έτσι την επέτειο μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτόματος της 27ης Ιανουαρίου

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αυθεντικές όψεις της Μονμάρτης από τον Μορίς Ουτριλό

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Μορίς Ουτριλό / Maurice Utrillo γεννήθηκε το 1883 στην Μονμάρτρη του Παρισιού. Ήταν ο γιος της...

Γιάννης Μετζικώφ: Το βλέμμα είναι η δύναμη μιας άηχης γλώσσας. Κανένας άνθρωπος δεν γλίτωσε από το βλέμμα του έρωτα και της αγάπης.

Γράφει η Μαργαρίτα Καρδαχάκη - Ιστορικός Τέχνης Επιμέλεια συνέντευξης: Ζέτα Τζιώτη  Με αφορμή τη νέα του έκθεση στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το artviews συνάντησε τον...

Λορέττα Γαΐτη: Εάν δεν φροντίζεις το έργο ενός καλλιτέχνη είναι σαν να πεθαίνει για δεύτερη φορά

Γράφει η Μαργαρίτα Καρδαχάκη - Ιστορικός Τέχνης Επιμέλεια συνέντευξης: Ζέτα Τζιώτη  Πριν από μερικές ημέρες οι πόρτες της Γκαλερί Σκουφά άνοιξαν στην καρδιά του Κολωνακίου για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this