Anhydrous Winery: Το παλιό Σινεμά της Σαντορίνης είναι πλέον το go to μέρος για την καλύτερη γευσιγνωσία στο νησί!

Γράφει η Christina P. Mallaki

To Anhydrous Winery ιδρύθηκε το 2021 από τον οινοποίο του κτήματος Αβαντίς, τον κύριο Μούντριχα. Η οινοποιητική του φιλοσοφία είναι βαθιά ριζωμένη στον πειραματισμό με τεχνικές για την παραγωγή σύγχρονων κρασιών που παρουσιάζουν καθαρότητα και πρωτογενή ποικιλιακά χαρακτηριστικά. Τα κρασιά του Anhydrous είναι βασισμένα στο ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης, τον έντονο ήλιο, την μοναδική θαλάσσια αύρα και τον κυκλαδίτικο αέρα. Αποδίδεται, λοιπόν, μία έντονη προσωπικότητα στο σώμα τους αποτυπώνοντας την ουσία αυτού του μοναδικού τόπου ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης).
Το παλιό υπαίθριο σινεμά των Φηρών μεταμορφώθηκε σε μία κυκλαδίτικη επισκέψιμη ήσυχη αυλή και γέμισε με ξύλινες δεξαμενές κρασιού – τις Άφουρες (τα μεγάλα σαντορινιά βαρέλια φύλαξης του κρασιού) – και με όλων των ειδών τα απαραίτητα εξαρτήματα έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει την ευκαιρία να επιλέξει γευστικές δοκιμές που του ταιριάζουν!
Η υψηλή ποιότητα των κρασιών σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα δοχεία προσδίδουν μία μοναδική καινοτομία στο νησί της Σαντορίνης.
Το οινοποιείο βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την καρδιά των Φηρών και προσφέρει μοναδικές γευσιγνωσίες κρασιών, αναλυτικές ξεναγήσεις και εξαιρετικά γεύματα στο εστιατόριό του. Εμείς είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε την μοναδική κουζίνα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Μάρθα, ο οποίος είναι γνωστός για την ιδιαίτερη αγάπη του στην θαλασσινή κουζίνα και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Χάρη στην εμπειρία του από τα σημαντικότερα εστιατόρια του εσωτερικού και του εξωτερικού ο κύριος Μάρθας έχει αποκτήσει την δική του ταυτότητα αναδεικνύοντας τις πρώτες ύλες που επιλέγει. Με το wine tasting που κάναμε στο Άνυδρους νιώσαμε τον απόλυτο συγκερασμό των γεύσεων. Αγαπημένα πιάτα το ριζότο, το χταπόδι με την φάβα και τα ρεβύθια με το ψάρι! Τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα μας ήταν το ένα πιο γευστικό από το άλλο! Και στην ουσία απολαύσαμε μία ολοκληρωμένη και γευστική εμπειρία όπως ακριβώς την είχε ονειρευτεί ο οινοποιός του Άνυδρους όταν ξεκίνησε να πραγματοποιεί το όνειρά του!
Anhydrous
Anhydrous Winery, Menu by Chef Michael Marthas
Tα Degustation Menu έχει διαμορφωθεί με βάση το σχεδιασμό του λογότυπου του οινοποιείου. Τα στοιχεία της φύσης όπως η Γη, το Ηφαίστειο και η Θάλασσα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των μενού TERRA, VOLCANO και MARE.
Anhydrous
Κάθε ταξιδιώτης της Σαντορίνης αξίζει να επισκεφτεί αυτόν τον πολυχώρο οποίος είναι αφιερωμένος στην κουλτούρα του κρασιού! Το αιγαιοπελαγίτικο έδαφος της Σαντορίνης ποτίζεται από την ατμοσφαιρική υγρασία της θαλάσσιας ομίχλης και αυτό προσδίδει μία εξαιρετική γεύση στα κρασιά. Το Ασύρτικο παράγει κρασιά με υψηλή οξύτητα, αυστηρή δομή και γευστικό πλούτο με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Οι άλλες γηγενείς ποικιλίες είναι τα Αθήρι, Αηδάνι, Μανδηλαριά και Μαυροτραγανό – το αγαπημένο μου!
Μην ξεχάσετε όπως θα φεύγετε να πάρετε τις ποικιλίες που σας άρεσαν μαζί έτσι ώστε να έχετε μία γεύση της Σαντορίνης όπου κι αν βρίσκεστε!
Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εκθαμβωτική εκφραση του Μωρίς ντε Βλαμένκ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Μωρίς ντε Βλαμένκ / Maurice de Vlaminck γεννήθηκε το 1876 στο Παρίσι. Ο πατέρας του ήταν...

Η αιθέρια τέχνη του συμβολιστή Οντιλόν Ρεντόν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Οντιλόν Ρεντόν / Odilon Redon (κανονικά Μπερτράν Ρεντόν), γεννήθηκε το 1840 στο Μπορντώ της Γαλλίας, σε...

Η πολυπρισματική αισθητική του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης Ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1906. Σε νεαρή ηλικία παρουσίασε τα πρώτα έργα του και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this