Δημήτρης Παπαϊωάννου, ένας νέο-ανερχόμενος καλλιτέχνης με κλήση στο Ρεαλισμό

Γράφει η Christina P. Mallaki

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ένας νέο-ανερχόμενος καλλιτέχνης που ειδικεύεται στο Ρεαλισμό!

Το ταξίδι του στην τέχνη ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, καθώς βρέθηκε συναρπασμένος από τις εικόνες των βιβλίων, τις επιβλητικές φιγούρες των υπερήρωων και τις μαγικές ιστορίες της Disney. Αυτές οι πρώιμες επιρροές, που κυμαίνονταν από φανταστικούς κόσμους μέχρι τις, μετέπειτα, λεπτομέρειες του ρεαλισμού, έθεσαν τα θεμέλια για το παθιασμένο ενδιαφέρον του για τη δημιουργικότητα.

Δημήτρης Παπαϊωάννου, Illustration

Μεγαλώνοντας ένιωθε πως η τέχνη είναι το νόμισμα που δίνει αξία στις μέρες του, κάτι που σηματοδότησε ένα σημαντικό σημείο στη ζωή του. Από τότε, το καλλιτεχνικό του στυλ έχει εξελιχθεί σε μια συνδυαστική προσέγγιση του σύγχρονου ρεαλισμού και της αφηρημένης έκφρασης, αντικατοπτρίζοντας τα διάφορα ενδιαφέροντά του και τις εμπνεύσεις του.

Ειδικεύεται στην ανθρώπινη μορφή και στις γυμνές φιγούρες, καταγράφοντας την ουσία τους, σε κάθε κίνηση του πινέλου ή του μολυβιού. Εχει εμπνευστεί από παλιούς και σύγχρονους μεγάλους καλλιτέχνες, αποσπώντας σοφία και γνώση από τα έργα τους. Συγκεκριμένα μιλάμε για τους Egon Schiele, Klimt, Toulouse Lautrec, John Singer Sargent, Claude Monet, Karl kopinski, Thomas fluharty και Ivan loginov.

Δημήτρης Παπαϊωάννου
Δημήτρης Παπαϊωάννου, TV Watcher

“Αν δεν τα καταφέρω, τότε τι κάνω? Οι αποτυχίες είναι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για να καταλάβω τι λείπει. Η ζωγραφική με κρατά ζωντανό, όσο εγώ διατηρώ μια ενδιαφέρουσα σχέση μαζί της.” μας είπε!

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου αναζητά να διευρύνει τις καλλιτεχνικές του οραματικές επιλογές, εμβαθύνοντας στον κόσμο της αφηρημένης τέχνης, ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα μοναδικό δρόμο που αντικατοπτρίζει την προσωπική του ταυτότητα μέσα από το ρεαλισμό!

Δημήτρης Παπαϊωάννου, noir nude
Δημήτρης Παπαϊωάννου, dynamic
Δημήτρης Παπαϊωάννου
Δημήτρης Παπαϊωάννου, Nude
Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this