“DI NATURA” ταξίδι αισιοδοξίας, στην Gallery Art Prisma

Η Gallery Art Prisma παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ”DI NATURA”, όπου συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Κάτια Βαρβάκη, Ειρήνη Κανά, Πέτρος Καραβέβας, Γιάννης Κόττης, Μαρία Κτιστοπούλου.

Η έννοια της φύσης καθορίζει την ομαδική έκθεση, όπου οι καλλιτέχνες , αποκαλύπτουν την δική τους αντίληψη του φυσικού περιβάλλοντος , εισχωρώντας σ αυτό και ερμηνεύοντας το με ποίηση, ρεαλισμό, λυρισμό η υπερβατική ονειρική προσέγγιση. Μέσα από την φύση, οδηγούνται σε προσωπικά εικαστικά μονοπάτια. Η γη με τις εποχές της , γίνεται έναυσμα δημιουργίας και έκφρασης.

Μαγικά τοπία μεγάλων διαστάσεων ,όπου ο κάθε ζωγράφος , επιλέγει την προσωπική του στιγμή και καταγράφει τις μνήμες του όπως τις έζησε μέσα στη δική του φύση, στο δικό του σύμπαν .

Η ομαδική έκθεση DI NATURA, στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι ένα ταξίδι αισιοδοξίας και χαράς, όπου η άνοιξη των χρωμάτων αντιμάχεται την βαρβαρότητα της ζωής.

Η αρχαία ιατρική παράδοση και ειδικότερα ο Ιπποκράτης εστίαζε στην σημασία, του να βρίσκεται ο άνθρωπος σε αρμονία με την φύση, άλλωστε το υγιές φυσικό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη των βασικών αξιών της ζωής.

Η Φύση, κατείχε ανέκαθεν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της Τέχνης και ενέπνευσε χιλιάδες εικαστικούς καλλιτέχνες στην δημιουργία των σημαντικότερων διαχρονικών έργων.

Info Έκθεσης

Επιμέλεια Έκθεσης : ΝΑΤΑΣΑ ΘΩΜΑΚΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 11 ΜΑΙΟΥ – 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ώρες Λειτουργίας : ΤΡ/ΠΕΜ/ΠΑΡ : 10.30–15-00 &18.00-20-00 – ΤΕΤ/ΣΑΒ : 10.30–15.00

Gallery ArtPrisma : Κουντουριώτου 187, Πειραιάς 18535

Τ +30-2104296790

ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ, 40Χ60
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ-ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ-100Χ100-ΛΑΔΙ ΣΕ ΚΑΜΒΑ980×560
ΕΙΡΗΝΗ-ΚΑΝΑ-ΑΜΜΟΚΗΠΟΣ-100Χ130-ΛΑΔΙ-ΣΕ-ΚΑΜΒΑ_980x560

 

ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ-Η ΛΙΜΝΗ-130Χ100-ΛΑΔΙ ΣΕ-ΚΑΜΒΑ_980x560
ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΤΤΗΣ-ΤΟΠΙΟ-160Χ60-ΑΚΡΥΛΙΚΟ-ΣΕ-ΚΑΜΒΑ_980x560
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Το Τέλος Μιας Σχέσης»: Το τελευταίο από τα «καθολικά» μυθιστορήματα του Γκράχαμ Γκρην

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Βρετανός μυθιστοριογράφος Γκράχαμ Γκρην, γεννημένος στο Μπέρχαμστεντ το 1904, είναι ευρέως γνωστός για τα θρίλερ αγωνίας του, όπως «Το υπουργείο...

O μεγάλος καμβάς που πάτησαν τα νήπια του Δηλίου με τον ζωγράφο Αλέξανδρο Λιάπη

Έναν καμβά απλωμένο στο Νηπιαγωγείο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήλιον ή Δήλεσι Βοιωτίας πάτησαν τα νήπια και προνήπια σε ένα φανταστικό παιχνίδι. Ο ζωγράφος,...

Η εσωτερική αλήθεια της γλυπτικής δημιουργίας του Rodin

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης  O Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν γεννήθηκε στις 12 Νοέμβρη του 1840 στο Παρίσι. Από μικρός ζωγράφιζε. Στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this