Η Weirdwave στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Τα Βραβεία Σκηνοθεσίας

Με το Bραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών έφυγε από το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας η ταινία 20.000 Είδη Μελισσών της Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν, μια ταινία που συγκίνησε βαθιά το κοινό του φεστιβάλ και συζητήθηκε πολύ, με θέμα το εσωτερικό ταξίδι ενός μικρού αγοριού που νοιώθει κορίτσι.

Με τα λόγια της κριτικής επιτροπής:

«Για την ανθρώπινη και συνάμα διεισδυτική ματιά σε ένα ευαίσθητο και δύσκολο θέμα, τις αληθινές και μετρημένες ερμηνείες όλου του καστ, και τέλος για τον αριστοτεχνικό και μοναδικό ρυθμό της ιστορίας το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών πηγαίνει στο 20.000 Είδη Μελισσών».

Παράλληλα, ειδική μνεία απέσπασε και Η Θεωρία του Σύμπαντος του Τιμ Κρούγκερ, η έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Με τα λόγια της κριτικής επιτροπής:

«Για το εύρος και το κινηματογραφικό του επίτευγμα που απεικονίζει την Ευρώπη μέσα από ένα γραφικό και πολυσυλλεκτικό παρελθόν, η ειδική μνεία πηγαίνει στο Η Θεωρία του Σύμπαντος».

Kαι οι δύο ταινίες θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες το χειμώνα από την Weirdwave.

Νύχτες Πρεμιέρας : 20.000 Είδη Μελισσών της Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν
Νύχτες Πρεμιέρας : 20.000 Είδη Μελισσών της Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν

* 20.000 ΕΙΔΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (20,000 SPECIES OF BEES), ΙΣΠΑΝΙΑ

Σκηνοθεσία: Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, όμως ένα οκτάχρονο αγόρι που νοιώθει κορίτσι προσπαθεί να κατανοήσει τις σεισμικές αλλαγές που συντελούνται στον εύθραυστο εσωτερικό του κόσμο. Η μητέρα του στέκει ενθαρρυντικά στο πλευρό του, ο περίγυρος του όμως αντιμετωπίζει την όλη συμπεριφορά του ως ένα παιδικό καπρίτσιο. Το παιδί, με γενναιότητα, θα προσπαθήσει να βρει τον εαυτό του και να τον συστήσει από την αρχή στους άλλους.

Αυτό το γεμάτο τρυφερότητα ντεμπούτο, με την καταπληκτική ερμηνεία της μικρής Σοφία Οτέρο που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης για το δικαίωμα καθενός ανθρώπου να ορίζει την ταυτότητά του και να αγαπιέται γι’ αυτό που πραγματικά είναι.

Δείτε το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=e__0hy-ntgc&t=2s

Νύχτες Πρεμιέρας : Θεωρία του Σύμπαντος του Τιμ Κρούγκερ
Θεωρία του Σύμπαντος του Τιμ Κρούγκερ

*Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (UNIVERSAL THEORY),  ΓΕΡΜΑΝΙΑ
/ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΕΛΒΕΤΙΑ

Σκηνοθεσία: Τιμ Κρούγκερ

1962. Σε ένα επιστημονικό συνέδριο φυσικής στις Άλπεις, ένας νεαρός φοιτητής προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διπλωματική του γύρω από μια προκλητική θεωρία για την ύπαρξη παράλληλων πραγματικοτήτων, ενώ παράξενα φαινόμενα γύρω του μοιάζουν να την επιβεβαιώνουν: δυσοίωνες φιγούρες, αλλόκοτοι σχηματισμοί νεφών στον ουρανό, ανεξήγητοι θάνατοι και σωσίες. Η έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας είναι ένα φιλόδοξο κινηματογραφικό οικοδόμημα που ισορροπεί θαρραλέα μεταξύ κοσμικού θρίλερ και υπερβατικού love story, αποδεικνύοντας ανερυθρίαστα ότι μερικές φορές το στυλ είναι η ουσία.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=z6H5M5ALErQ

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η αιθέρια τέχνη του συμβολιστή Οντιλόν Ρεντόν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Οντιλόν Ρεντόν / Odilon Redon (κανονικά Μπερτράν Ρεντόν), γεννήθηκε το 1840 στο Μπορντώ της Γαλλίας, σε...

Η πολυπρισματική αισθητική του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης Ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1906. Σε νεαρή ηλικία παρουσίασε τα πρώτα έργα του και...

Αντώνης Χατζηϊωάννου: Η ζωγραφική, ως τέχνη, ανήκει σε όλο τον κόσμο

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Πρόσφατα είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε την φιλόξενη οικία της οικογένειας του γνωστού συλλέκτη Αντώνη Χατζηϊωάννου και να μιλήσουμε  για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this