Γράφει η Christina P. Mallaki
Κάθε φορά που πάω στη Σαντορίνη προσπαθώ να δοκιμάζω και κάτι διαφορετικό, όμως πάντα τιμώ αγαπημένα old time classic spots! Αυτή τη φορά επέλεξα να ξανά επισκεφτώ το La Maison Wine Bar, ως δημοσιογράφος πλέον και όχι ως πελάτης! Το εστιατόριο με το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Η εμπειρία μου εξαιρετική, ξανά! Το La Maison βρίσκετε στο Ημεροβίγλι, πάνω στο βράχο, ακριβώς κάτω από το Aeifos Boutique Hotel, χαρίζοντας στους καλεσμένους του από τις πιο όμορφες θέες της καλντέρας!
Το μενού εμπνευσμένο από το Αιγαίο, την Ελλάδα και την Ελληνική γη και δομημένο με γαλλική φινέτσα, με ντόπια και εποχιακά προϊόντα να το απαρτίζουν! Στην αρχή μας καλωσόρισαν με αφρό από τυρί Νάξου, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και μισό καρβελάκι ψωμί από υγιεινά υλικά! Συνεχίσαμε με καβουροσαλάτα, την οποία είχαν γαρνίρει με μπρι και ψάρι με χόρτα, ότι πιο απολαυστικό και παράλληλα γευστικό για την περίσταση! Ένα εξαιρετικά δροσερό γλυκό διαδέχτηκε το κυρίως γεύμα. Η παρουσίαση των πιάτων ήταν άκρως καλλιτεχνική, νόμιζες ότι ένας ζωγράφος τα έχει επιμεληθεί. Αυθεντικά πιάτα, δημιουργικά, με αξέχαστη θέα!
Ο Executive Chef Δήμος Σαμουράκης & ο Chef de Cuisine Φίλιππος Κραβαρίτης έδωσαν για ακόμη μια φορά τον καλύτερο τους εαυτό! Για όποιον καλεσμένο ενδιαφέρει, υπάρχει διαθέσιμη και μοριακή κουζίνα.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, η θέα σου κόβει την ανάσα!