Διαδικτυακή δημοπρασία καραντίνας με τίτλο «I Have to Stay at Home» από τον Sotheby’s  

Ο Οίκος ανακοίνωσε για την εν λόγω δημοπρασία SALE TOTAL 4,188,750 GBP

GEORGE CONDO b. 1957 WOMAN WITH GOLDEN HAIR - sold 28.5.2020 -1,275,000 GBP

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διαδικτυακή δημοπρασία τον περασμένο μήνα, ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε μια νέα online πώληση έργων τέχνης εμπνευσμένων από την πανδημία του κορονοϊού.

Τίτλος  της δημοπρασίας «I Have to Stay at Home» που διοργανώθηκε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, με τους επιμελητές του οίκου Sotheby’s να εντοπίζουν όλα τα έργα τέχνης στο Λονδίνο και να τα θέτουν προς πώληση στο παγκόσμιο κοινό.

Η επιγραφή στο έργο του 1986 του Martin Kippenberger, με τίτλο «Copa und Ipa» το οποίο είναι διαθέσιμο για υποβολή προσφορών αποτέλεσε έμπνευση για τον τίτλο της δημοπρασίας.

Κολάζ του καλλιτέχνη από το νοσταλγικό αφιέρωμα σε ξεχασμένες μέρες στον καλοκαιρινό ήλιο, μια ωδή στις έντονες εβδομάδες που είχε περάσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο με τον Albert Oehlen τον προηγούμενο χρόνο.
Στην επιγραφή γράφει «Ich muβ zuhause bleiben» (I Have to Stay at Home). 

Πρόκειται για την 6η διαδικτυακή δημοπρασία έργων σύγχρονης τέχνης που διοργάνωσε ο Sotheby’s από την έναρξη του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, με έσοδα πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια – ποσό διπλάσιο του προηγούμενου ρεκόρ του οίκου σε διαδικτυακή δημοπρασία.

Ο πίνακας «Woman with Golden Hair» (Η Γυναίκα με τα Χρυσά Μαλλιά» (2018), του George Kondo που εκτιμάται ότι θα πουληθεί γύρω στα 1,4 εκατομμύρια δολάρια είναι το κορυφαίο έργο της δημοπρασίας. Το έργο του καλλιτέχνη «Antipodal Reunion» πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων στη δημοπρασία του περασμένου μήνα.

ANISH KAPOOR b. 1954 IN OUT – sold 81,250 GBP
JEFF KOONS | SNORKEL (GENERIC), 1985 sold 125,000 GBP

Άλλα σημαντικά έργα της δημοπρασίας είναι:

Tο χάλκινο γλυπτό του Τζεφ Κουνς το 1985 «Snorkel» (Generic), η τιμή του οποίου εκτιμάται ότι φτάνει τα 140.000 δολάρια,

H μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ με τον Κλιντ Ίστγουντ, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να πουληθεί έως και 300.000 δολάρια ι

Ένα γλυπτό ρητίνης του 2006 του Ανίς Καπούρ, το οποίο θα μπορούσε να αγγίξει έως και 180.000 δολάρια.

Η δημοπρασία διήρκησε έως τις 28 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και https://www.sothebys.com/en/