O Ηλίας Χαραλαμπάκης στην Gallery Art Prisma

Η έκθεση με τίτλο Ματζόρε 7 θα διαρκέσει από την Κυριακή 8 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020.

Η Gallery Art πρίσμα παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ηλία Χαραλαμπάκη, με τίτλο Ματζόρε 7.

Ηλίας Χαραλαμπάκης, Αυτή θα είναι πάντα μέσα στις μελωδίες του

Η ατομική έκθεση του Ηλία Χαραλαμπάκη έχει ως κεντρική φιγούρα στην ζωγραφική του τον μουσικό.

Ο Ηλίας Χαραλαμπάκης γράφει για την δουλειά του:

Στην ζωγραφική μου αναμιγνύω τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό με την αναπαραστατική ζωγραφική . Το κυρίως θέμα μου είναι ο μουσικός. Ο μουσικός για εμένα, είναι το σύμβολο ενός ανθρώπου, που επιδιώκει μέσω της τέχνης του να ξορκίσει τις δυνάμεις εκείνες που του εναντιώνονται στην καθημερινότητα του. Πολεμάει μαζί με τις αρχές του, τις ευαισθησίες του και τις αρετές του.

Οι δυνάμεις που του εναντιώνονται είναι αφηρημένες, αλλά υπαρκτές και δεν μπορεί να τις αποφύγει. Είναι δυνάμεις οι οποίες τον ορίζουν και τις οποίες δεν έχει κανένα άλλο τρόπο να τις τιθασεύσει, από το να τις εισπράξει ως επιρροές και να τις μετατρέψει σε μουσική, να τις μετατρέψει δηλαδή πάλι σε κάτι αφηρημένο, αλλά ωραίο αυτή τη φορά που να εκφράζει τον ίδιο το μουσικό ως ελεύθερο άνθρωπο!

Στην ζωγραφική μορφή των έργων μου έχω επηρεαστεί από τα εικαστικά στοιχεία που υπάρχουν στο αστικό τοπίο , όπως είναι οι χειρoνoμιακές φόρμες και τα αποτυπώματα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και εργασιών, καθώς και από τις φυσικές διαβρώσεις που παρατηρώ πάνω σε τοίχους, στους δρόμους, σε μεταλλικές κατασκευές , σε σήματα οδικής κυκλοφορίας, και στα γκράφιτι.

Όλα αυτά αποτελούν για εμένα την καθημερινή οπτική ποιητική του δρόμου. Με απασχολεί τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν μια λύτρωση και μια αυτoθεραπεία όταν παίζουν με τα στοιχεία της τέχνης. Και απαντώ ότι αν η ζωή αποδεικνύει κάθε μέρα ότι κινείται σε ένα επίπεδο που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν, μετατρέποντας τους σε αντικείμενα, στην τέχνη δίνεται στον άνθρωπο η δυνατότητα να αποδείξει στον εαυτό του και στην κοινωνία ότι υπάρχει με έναν τρόπο προσωπικό, ότι είναι τελικά ένα υποκείμενο.

Info

Διάρκεια Έκθεσης
Κυριακή 8 Νοεμβρίου έως Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Art Prisma Gallery
Κουντουριώτου 187, Πειραιάς
210 4296790, [email protected]
www.galleryartprisma.gr

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:30-15:00 & 18:00-21:00
Τετάρτη, Σάββατο 10:30-15:00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά

* Τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας για τον Covid-19. Προσέλευση μόνο με μάσκα.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this