Ο Ελευθέριος Κλουβάτος στην Heavenly Path Art Gallery

Η έκθεση με τίτλο «Ναυμαχίες», Φόρος Τιμής στο 1821 θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαϊου 2021.

Σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας, η Heavenly Path Art Gallery μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ναυμαχίες» του Ελευθέριου Κλουβάτου, έως το Σάββατο 15 Μαϊου στον ιστότοπο www.heavenlypathartgallery.com

Παρουσιάζονται συνολικά εννέα μεγαλειώδη, υπερμεγέθη, ζωγραφικά έργα.

Σε απόδοση Φόρου Τιμής για την Επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Ελευθέριος Κλουβάτος δημιούργησε την «Ανατίναξη Τουρκικής φρεγάτας από τον ελληνικό στόλο κατά τους ναυτικούς αγώνες του 1821» και μελέτησε σε απόλυτη ρεαλιστική μεταφορά το έργο «Ο όρκος στον ναό της Αγίας Λαύρας» του Θεόδωρου Βρυζάκη.

H Ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη που επιμελείται την έκθεση αναφέρει

Η σειρά «Ναυμαχίες» είναι έργα συγκλονιστικής καταγραφής, με ιστορικές ναυμαχίες και ναυτικές συγκρούσεις. Με απόλυτα ρεαλιστική ερμηνεία και εκπληκτική εμμονή στη λεπτομέρεια, έχουν αποτελέσει τεκμήριο που εντάχθηκε σε άρθρα ιστορικών, αναλυτών και δημοσιογραφικών κειμένων σε καταξιωμένα έντυπα, ιστοσελίδες, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε αναφορές στην Παγκόσμια Ναυτική Ιστορία.

Αναζητά την αλήθεια του γεγονότος με εκφραστική δύναμη, μέσα σε ένα σύνθετο σκηνικό χώρο και φόρμες ενός άριστα καλογραμμένου σχεδίου. Εντυπωσιάζει με τους ανταριασμένους ουρανούς, τολμά εμπλουτισμένους κι ευφάνταστους χρωματικούς συνδυασμούς, εκκωφαντικές αντιθέσεις και πηγές φωτός έντονου δυναμισμού. Προτιμά την προοπτική του βάθους αναδεικνύοντας περίτεχνα τη σύνθεση του είδους «πίνακας μέσα στον πίνακα».

Μνημειώδεις δημιουργίες που προβάλλουν αισθητικά πεδία έντονης συναισθηματικής φόρτισης και ενισχύουν τα αισθήματα δέους.

Ιστορικά γεγονότα που αποτελούν αποταμίευση πολιτισμικού παρελθόντος και μνήμης αναδεικνύουν διαχρονικά την Ομηρική φράση (Ιλιάδα Ι΄13)

«Ώλετο μεν μοι νόστος, ατάρ κλέος άφθιτον έστα»
«Δεν υπάρχει για εμένα επιστροφή,
μα αιώνια θα είναι η δόξα!»

Ελευθέριος Κλουβάτος, Turkish frigate exploding after battling with the Greek fleet during the 1821 naval battles, oil in canvas, 104 x 75 cm

Who is Who

«Ο αναβιωτής της αναγεννησιακής ζωγραφικής»

Ο Ελευθέριος Κλουβάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.
Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Στα νεανικά του χρόνια, αντιλαμβάνεται ότι η ζωγραφική είναι η δραστηριότητα που τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί αποκλειστικά.
Το ιδιαίτερο πάθος που εκδήλωσε στην εφηβεία του για τη ζωγραφική τέχνη, ενδυνάμωνε διαρκώς.

Ταξιδεύει ανά τον κόσμο, επισκέπτεται τα μεγαλύτερα μουσεία καθώς και σημαντικές ιστορικές και εικαστικές εκθέσεις. Μελετά το έργο των κλασσικών ζωγράφων της Αναγέννησης, τις τεχνικές τους, πειραματίζεται σε διάφορες τεχνοτροπίες και διδάσκεται τα καλλιτεχνικά ρεύματα στην πορεία της ιστορίας της τέχνης. Εφαρμόζει αυτά τα διδάγματα με συνέπεια και σεβασμό σε έργα ιστορικού περιεχομένου.

Εμπνεόμενος κυρίως από την ελληνική μυθολογία και ιστορία, δημιουργεί μεγαλειώδεις συνθέσεις, υπερμεγέθεις και πολυπληθείς, αφιερώνοντας πολλά χρόνια για την ολοκλήρωση της εκάστοτε δημιουργίας του.

Φιλοτεχνεί ποικιλία θεματικών ενοτήτων, εντυπωσιακής σύνθεσης και ευρηματικότητας. Πρωτότυπος θεματικά για τη σύγχρονη εποχή και κλασσικός τεχνικά, εκπλήσσει το θεατή με την επιδεξιότητα και την αρτιότητα της απόδοσης των έργων του, που μεγιστοποιούν το ταλέντο του, αφού είναι αυτοδίδακτος!

Αννίτα Πατσουράκη
Ιστορικός Τέχνης

Ο Ελευθέριος Κλουβάτος

Έχει παρουσιάσει έργα του σε εκθέσεις πολιτιστικού και ιστορικού περιεχομένου διεθνούς εμβέλειας.

«Ταξίδι στα κύματα της ιστορίας»

Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης – Αυστραλία.
Διάρκεια : Σεπτέμβριος 2011 – Φεβρουάριος 2012.
Αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού Ελλάδας, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

«Μασσαλία – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Δημαρχείο Μασσαλίας «Salle Bailli de Sufrreu», Μασσαλία
Διάρκεια: Ιούλιος 2013
Αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού Ελλάδας, Δήμος Πειραιά.

«2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας»

Διάρκεια: Οκτώβριος 2019 – Απρίλιος 2020, «Village Center» Δήμος Νίκαιας.
Απρίλιος 2020 – Ιούλιος 2020, Διεθνής Έκθεση «Ποσειδώνια 2020» – Πειραιάς.
Αύγουστος 2020 – Δεκέμβριος 2020, Αρχαιολογικός χώρος της Στοάς του Αττάλου – Αθήνα.
Αιγίδα : Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ελλάδας, Εφορία Αρχαιοτήτων Αθήνας, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και άλλων σημαντικών φορέων.

«Ναυμαχίες»

Συλλογή ζωγραφικών έργων που αποτελούν μελέτη ιστορικού τεκμηρίου. Έχουν ενταχθεί σε ιστορικά άρθρα, έχουν παρουσιασθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, σε οδηγούς ιστορικών ναυτικών εκθέσεων καθώς και σε τηλεοπτική ιστορική εκπομπή της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης:

Περιοδικό «Ναυτική Ελλάς», Περιοδικό «Ελληνορωσσικό Πανόραμα», Οδηγός Ιστορικών Εκθέσεων «Παγκόσμια Ναυτική Ιστορία», ΕΤ2 «Μηχανή του Χρόνου».

Ιnfo

Διάρκεια έκθεσης
Έως το Σάββατο 15 Μαϊου 2021

HEAVENLY PATH ART GALLERY
46A High Str., Glastonbury, BA6 9DX, UK
+44 (0) 1458 832911
www.heavenlypathartgallery.com
[email protected]

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας Γαλλίας στηρίζει το Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» 

Τo ελληνικό ινστιτούτο πολιτιστικής διπλωματίας Γαλλίας στο Παρίσι παρουσιάζει την πολιτιστική φιλανθρωπική εκδήλωση Diner de Gala-Defile με θέμα: « La danse et la mode...

Φεντερίκο Φελίνι: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «πατέρας» του Ιταλικού σινεμά

Γράφει η Μαρία Δήμου Μόνο και μόνο στο άκουσμα της λέξης «σινεμά», το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι το όνομα του μέγιστου, Φεντερίκο...

Αλέκος Κυραρίνης: Σε μια προσωπική γραφή δεν κατασταλάζεις, αναδύεσαι

Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Καρδαχάκη - Ιστορικός Τέχνης Επιμέλεια: Ζέτα Τζιώτη  O Αλέκος Κυραρίνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 αλλά μεγάλωσε στο νησί της Παναγίας στην Τήνο....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this