Πάνος Κρασσάς: Η τέχνη αποτελεί διέξοδο στην τρικυμιώδη καθημερινότητα που βιώνουμε

Ο Πάνος Κρασσάς είναι νέος, ευαίσθητος και ταλαντούχος. Μιλήσαμε για το τρυφερό και αισιόδοξο τραγούδι «Ζω» του Αργύρη Ναστόπουλου που ερμηνεύει, για την πανδημία που με τόση βία έχει εισχωρήσει στις ημέρες και τις ζωές μας, για τον αείμνηστο Γιάννη Πουλόπουλο που θαυμάζει απεριόριστα και για το άφταστο, τεράστιο, λαμπρό ταλέντο του.

Αισιοδοξεί για μια συμμετοχή στην Γιουροβίζιον που εύχεται η τύχη να του χαρίσει και για τους εκλεκτούς Νίκο Πορτοκάλογλου, Στέφανο Κορκολή, Νίκο Μωραΐτη, Παναγιώτη Καλατζόπουλο και Ευανθία Ρεμπούτσικα που ονειρεύεται να βρεθεί επί σκηνής μαζί τους.

Ο Πάνος Κρασσάς μιλά από καρδιάς στο Artviews.

Από τη Ζέτα Τζιώτη

-Μόλις κυκλοφόρησες το ευχάριστο και αισιόδοξο τραγούδι «Ζω» από την Keys Records  που υπογράφει μουσικά ο Αργύρης Ναστόπουλος. Μίλησε μου για το νέο σου στοίχημα;

-Είναι ένα υπέροχο, αισιόδοξο και τρυφερό τραγούδι που μιλά για τις στιγμές που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας. Ευχαριστώ  θερμά τον Αργύρη Ναστόπουλο που με επαγγελματισμό και ευαισθησία μου χάρισε αυτό το ξεχωριστό κομμάτι δίνοντας φτερά στα όνειρα μου. Σέβομαι απεριόριστα τη διαλεχτή πορεία του και αισθάνομαι ευτυχία για την απροσδόκητη εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

-Νομίζω πως σε ότι οδυνηρό βιώνουμε το τελευταίο χρόνο με την πανδημία, η λέξη «ζω» αποτελεί πια το απόλυτο δεδομένο μας. Πόσο σε έχουν επηρεάσει οι τελευταίοι 8 μήνες της ζωής σου;

-Βιώνουμε μία σπάνια μοναδική πρωτόγνωρη και επώδυνη εμπειρία. Η υγειονομική κρίση ακουμπά όλο το κόσμο! Όλα τα επαγγέλματα δυστυχώς τελούν υπό τεράστια κρίση. Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει βασικά αγαθά επιβίωσης. Κανείς δεν έχει γνώση του τι θα φέρει το αύριο!

Πιστεύω πώς με υπομονή, θάρρος,  αλληλεγγύη, προσευχή και φυσικά με την σύμπραξη της επιστήμης και την έλευση του εμβολίου θα βρούμε τον τρόπο να πραγματοποιήσουμε σιγά αλλά σταθερά την έξοδο μας από αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στην επόμενη φάση!

Προσωπικά έχω πληγεί τόσο στην πρώτη εργασία μου -επειδή διαθέτω ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας με είδη αποθήκευσης και παραγωγής τροφίμων-, όσο και στο κομμάτι της μουσικής. Όλα έχουν αδρανοποιηθεί. Ως άνθρωπος ψάχνω οτιδήποτε θετικό υπάρχει στην οποιαδήποτε συνθήκη. Αυτούς τους μήνες είχα την τεράστια τύχη να συναντήσω τη μουσική μου οικογένεια  την Keys records δημιουργώντας  το πρώτο μου single.

-Ειδικά το κομμάτι της τέχνης έχει ουσιαστικά ισοπεδωθεί. Πώς το εισπράττεις όλο αυτό;

-Το πιο βάναυσο, βάρβαρο και αιματηρό λουκέτο είναι της τέχνης. Με στεναχωρεί απόλυτα. Ξέρεις, η τέχνη αποτελεί διέξοδο στην τρικυμιώδη καθημερινότητα που βιώνουμε.

Όταν καταστρέφεις όσους την υπηρετούν είναι σα να σβήνεις το χαμόγελο, το όνειρο, το όραμα από το κόσμο.  Όπως έλεγε ο Γάλλος ζωγράφος Έντγκαρ Nτεγκά «Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν».

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρακαταθήκη για έναν τραγουδιστή από το ρεπερτόριο του

-Ποιοι τραγουδιστές υπήρξαν πρότυπα σου;

-Ο ερμηνευτής που θαυμάζω απεριόριστα για το άφταστο, τεράστιο, λαμπρό ταλέντο του είναι ο  Γιάννης Πουλόπουλος. Χωρίς να το γνωρίζει αποτέλεσε την αφορμή για να ακολουθήσω το δρόμο της μουσικής.

Όταν «έφυγε» στεναχωρήθηκα βαθιά. Η πορεία του αποτέλεσε μάθημα ζωής. Υπήρξε σπουδαίος, απέχοντας παρασάγγας από τις τυπικές νόρμες και συμπεριφοράς  των καλλιτεχνών που κινούνται στη μουσική βιομηχανία. Ερμήνευσε μερικά από τα μεγαλύτερα διαμάντια των Μίμη Πλέσσα, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοίζου, Γιώργου Κατσαρού, Γιάννη Μαρκόπουλου και Μίκη Θεοδωράκη.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρακαταθήκη για έναν τραγουδιστή από το ρεπερτόριο του. Η φωνή του θα παραμείνει αναλλοίωτη στην ιστορία μέσα από τα καταπληκτικά κορυφαία τραγούδια που ερμήνευσε.

-Με ποιους δημιουργούς επιθυμείς να συνεργαστείς;

-Αγαπώ τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Στέφανο Κορκολή, Νίκο Μωραίτη, Παναγιώτη Καλατζόπουλο και Ευανθία Ρεμπούτσικα. Τα τραγούδια τους με ταξιδεύουν. Εύχομαι να  συναντηθώ επί σκηνής, αλλά και στο στούντιο με αυτούς τους εκλεκτούς, έξοχους, θαυμαστούς ανθρώπους της μουσικής.

-Μία συμμετοχή στην Eurovision είναι μέσα στα όνειρα σου;

-Βεβαίως. Η Eurovision είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός Παρακολουθείτε από εκατόν πενήντα εκατομμύρια τηλεθεατές. Ποιος δεν ονειρεύεται να λάβει την ευκαιρία να δουν τη δουλειά το κοινό αλλά και επαγγελματίες μουσικοί, ερμηνευτές και παραγωγοί από όλα τα μήκη και πλάτη της γης;

Επιπροσθέτως, μία σειρά αριστουργηματικών θείων ερμηνευτών και συγκροτημάτων έχουν ξεχωρίσει, αγαπηθεί και δημιουργήσει παγκόσμια πορεία μέσω της Eurovision. Ανάμεσα τους οι Σελίν Ντιόν, Αμπα, Τζόνι Λόγκαν, Τιτο Κοτούνιο, Βίκυ Λέανδρος, Νάνα Μούσχουρη. Οι πιο αγαπητοί καλλιτέχνες της εκάστοτε χώρας έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Εύχομαι η τύχη να μου χαρίσει αυτή την ευκαιρία. Παραδέχομαι ότι είναι το μεγάλο μου όνειρο. Αποζητώ μία ευκαιρία για να το πραγματοποιήσω.

-Τι επιθυμείς να φέρει ο επόμενος χρόνος;

-Όσο πιθανώς συνηθισμένο και αν ακούγεται επιζητώ να έχουμε υγεία! Εύχομαι όλος ο κόσμος να βγει από την συνθήκη που βιώνουμε υγιής και δυνατός για να μπορεί να εργάζεται, να δημιουργεί και να ονειρεύεται, όσα επιθυμεί η καρδιά του.

Θα ήθελα επίσης το κοινό να αγκαλιάσει τη δουλειά μου και να αγαπήσει όσα τραγούδια δημιουργήσω! Με καταλαμβάνει επίσης η δίψα και ο πόθος να βρεθώ επί σκηνής με άξιους δημιουργούς.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αντώνης Χατζηϊωάννου: Η ζωγραφική, ως τέχνη, ανήκει σε όλο τον κόσμο

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Πρόσφατα είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε την φιλόξενη οικία της οικογένειας του γνωστού συλλέκτη Αντώνη Χατζηϊωάννου και να μιλήσουμε  για την...

Τα αφαιρετικά ψυχογραφήματα του Νικολά Ντε Σταλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Νικολάι Βλαντιμίροβιτς Σταλ φον Χολστάιν / Nicolas de Stael γεννήθηκε το 1914 στην Αγία Πετρούπολη. Η...

Bodyterranean 2.0 -Το σώμα αφηγείται

O Simone Mongelli και η πρωτοποριακή ομάδα του Bodyterranean παρουσιάζουν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου μια μουσικοκινητική δράση που φέρνει και πάλι στο επίκεντρο το πιο αρχέγονο μουσικό όργανο: το ίδιο το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this