Σωτήρης Σωτηρίου: «Μέσω της μουσικής εκφράζω την αλήθεια της ψυχής μου»

Γνωρίσαμε τον Σωτήρη Σωτηρίου σαν ηθοποιό. Τα τελευταία χρόνια όμως ασχολείται με επιτυχία και με το τραγούδι. Το μελωδικό τραγούδι «τη ζωή να ταξιδεύω» που υπογράφει συνθετικά ο Κώστας Λογοθετίδης των «Εκείνος και εκείνος» αποτελεί μια από τις τελευταίες του επιτυχημένες δουλειές.

Εμείς στo Artviews μιλήσαμε για όσα του έχει προσεφέρει η μουσική, οι καλλιτέχνες που αποτέλεσαν πρότυπά του, η ξεχωριστή διαδρομή στην ηθοποιία, αλλά και όσα ονειρεύεται να του φέρει ο χρόνος.

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής Σωτήρης Σωτηρίου εξομολογείται τα όνειρά του.

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη 

-Μόλις κυκλοφόρησες το μελωδικό τραγούδι” Τη ζωή να ταξιδεύω”, πού υπογράφει μουσικά ο Κώστας Λογοθετίδης των «Εκείνος και εκείνος» σε στίχους του Γρηγόρη Μυλωνά. Νομίζω πως είναι εμφανής η ροπή σου προς την έντεχνη -ροκ μουσική σκηνή.

-Το συγκρότημα «Εκείνος και εκείνος» υπήρξε καταλύτης στις μουσικές μου αναζητήσεις. Τους θαυμάζω και τους σέβομαι ιδιαίτερα. Ύστερα από μία γνωριμία πέντε ετών, έχοντας κάνει κάποιες κοινές εμφανίσεις στη σκηνή, ο Κώστας δημιούργησε αυτή την υπέροχη και ξεχωριστή μελωδία.

Ο Σωτήρης Σωτηρίου

-Τι θεωρείς ότι έχει προσφέρει στη ζωή σου η μουσική;

-Η μουσική μου έχει προσφέρει την πολύτιμη χαρά της δημιουργίας. Μου έχει ανοίξει δρόμους για να μπορώ να εκφράζω την αλήθεια της ψυχής μου. Είναι το ταξίδι μου στη ζωή. Έχει χαρίσει χρώμα και φωτεινά χαμόγελα στη ζωή μου.

-Ποιο είναι το στίγμα που εσύ θέλεις να δώσεις μέσα από τη νέα προσωπική σου δουλειά;

-Να μην φοβάσαι να τολμήσεις αυτό που εκφράζουν τα συναισθήματα της ψυχής σου. Να ταξιδεύεις τη ζωή σου και να ζεις τη κάθε σου στιγμή σαν να είναι η τελευταία γιατί μπορεί και να ναι.

Ο Σωτήρης Σωτηρίου

-Ποιοι καλλιτέχνες υπήρξαν πρότυπα σου;

-Οι Εκείνος&Εκείνος, οι Πυξ Λαξ, ο Χρήστος Δάντης, ο Jim Morrison, οι Scorpions, ο Νικος Πορτοκαλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι Queen και οι U2.

 -Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

-Όταν ήμουν 10 ετών αγόρασα έναν δίσκο των Scorpions. Μερικούς μήνες μετά αγόρασα την πρώτη μου κιθάρα και άρχισα να αναζητώ και να ανακαλύπτω μουσικά ταξίδια.

Ο Σωτήρης Σωτηρίου

-Με ποιους ερμηνευτές θα ήθελες να βρεθείς επί σκηνής; 

-Το μεγαλύτερο όνειρο μου είναι να βρεθώ επί σκηνής με τους αγαπημένους μου Πυξ Λαξ.

-Η Σοφία Βόσσου και ο Χρήστος Δάντης αποτελούν δύο πολύ αγαπημένα σου πρόσωπα. Τι θεωρείς πως τους οφείλεις; 

Ο Σωτήρης Σωτηρίου

-Στη Σοφία οφείλω πολλά για την πολύτιμη βοήθεια της στην επανατοποθέτηση της φωνής μου με νέες τεχνικές και μεθόδους στο τρόπο που ερμηνεύω και στον Χρήστο τις μοναδικές συμβουλές του σε βασικά βήματα μου. Είναι δύο πολύτιμοι και αγαπημένοι άνθρωποι της ζωής μου.

Η Σοφία Βόσσου είναι μία σπουδαία γυναίκα στο μουσικό στερέωμα με ένα αστείρευτα πηγαίο ταλέντο δημιουργική και απρόβλεπτη με αγάπη και προσήλωση σε ότι ονειρεύεται να κάνει.

Ο Χρήστος Δάντης είναι μία ακόμα σπάνια περίπτωση στην ελληνική μουσική. Ο άνθρωπος που μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα με τον δικό του μαγικό τρόπο προσεγγίζοντας κάθε φορά διαφορετικά το οτιδήποτε θελήσει να τραγουδήσει. Εξελίσσει διαρκώς τις αστείρευτες ικανότητες και δυνατότητες που διαθέτει και  μας χαρίζει ένα δικό του ξεχωριστό υπερθέαμα. Με συγκινεί ο τρόπος που πιστεύουν και οι δύο σε μένα. Τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ.

-Έχεις κάνει μία μεγάλη πορεία ως ηθοποιός πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις πιο αγαπητές τηλεοπτικές σειρές των ιδιωτικών σταθμών. Για ποιο λόγο άφησες την στρωμένη καριέρα του ηθοποιού επιλέγοντας μία καινούργια πορεία στη μουσική; 

-Τα τελευταία 5 χρόνια το κάνω παράλληλα δίνοντας πιο μεγάλη βαρύτητα στη μουσική. Όταν νιώθω κάτι απλά ακολουθώ το ένστικτο μου μέχρι τέλους.

-Έχεις πρωταγωνιστήσει σε σειρές που αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό. Τι θυμάσαι από κάθε μία ξεχωριστά; 

Ο Σωτήρης Σωτηρίου

-Δε μπορώ να ξεχάσω την απίστευτη χημεία που είχαμε με τη Μαρία Λεκάκη και το Θανάση Αλευρά  στις «7 θανάσιμες πεθερές», το μαγικό Βασίλη Τσελεμέγκο στα «Ίχνη», τα υπέροχα γυρίσματα με το Βασίλη Θωμόπουλο στην «Πολυκατοικία», την πρώτη υπέροχη συνεργασία με το Γιάννη Βασιλειάδη στο «Ιατρικό απόρρητο».

Ζήσαμε όμορφες στιγμές με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο,  στο «Με λένε Βαγγέλη», ενώ ξεκίνησα επίσης μια δυνατή φιλία με το Ρένο Ρώτα στους «Συμμαθητές».

Η σειρά που αγάπησα πιο πολύ από όλες  ήταν το «Χωρίς όρια». Αναπτύχθηκαν δυνατές φιλίες που άντεξαν στο χρόνο με τους Άλκη Κούρκουλου και Τάσο Νούσια και με σιγουριά μπορώ να σου αναφέρω πώς θυμάμαι με νοσταλγία τα δύσκολα και απαιτητικά γυρίσματα με τον τεράστιο Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο «Μάλιστα σεφ»

-Τι θα ήθελες να πει το κοινό ακούγοντας το τραγούδι σου; 

-Να πει ότι μας ταξίδεψε όπως ταξιδεύει και μένα τη στιγμή που το ερμηνεύω.

 -Ολοκληρώνοντας πού θα ήθελες να “ταξιδέψεις τη ζωή σου” – παίζοντας και με τον τίτλο του ομώνυμου cd single- τα επόμενα χρόνια; 

-Μουσικά θέλω την ταξιδεύσω μέχρι εκεί που θα εκφράζει εμένα καθαρά. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι η ζωή μου είναι ένα συνεχόμενο ταξίδι σε όλο τον πλανήτη. Λατρεύω να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους και πολιτισμούς και όπως λέει το τραγούδι μου «Τη ζωή να ταξιδεύω να σαλπάρω και να φεύγω».

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ανανεωτικό ρομαντικό πάθος του Ντελακρουά

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ευγένιος Ντελακρουά / Eugène Delacroix‎‎ γεννήθηκε το 1798 στο Σαρεντόν-Σαιν-Μορίς (Charenton-Saint Maurice) κοντά στο Παρίσι και...

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this