The Art | Artists Diaries | Cem Aggelos Ustuner: “…η ιστορία επαναλαμβάνεται”

Συνέντευξη στη Λιάνα Ζωζά

Η τέχνη, όπως ομόφωνα δέχονται οι άνθρωποι της, είναι αυτή που πλήττεται πρώτη και ανακάμπτει τελευταία σε περιόδους κρίσης. Πόσο μάλλον μέσα από μία μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση που αναμένεται, μετά από μία παγκόσμια πανδημία με άγνωστη ημερομηνία λήξης.

Στην ενότητα “The Art | Artists Diaries” που γράφει και επιμελείται η Λιάνα Ζωζά, φιλοξενούνται συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (εικαστικούς, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, κλπ), γκαλερίστες, επιμελητές και γενικότερα ανθρώπων που κινούνται στο χώρο της τέχνης και θα λειτουργούν σχολιαστικά, μέσα από τις ίδιες ερωτήσεις και ανάλογα με τις εξελίξεις, στην όλη ιδιαιτερότητα της κατάστασης που αφορά την τέχνη.

-Η τέχνη στα χρόνια της πανδημίας. Με ποιό τρόπο επηρεάζεται η τέχνη;

-Υπάρχει δυσκολία στην οργάνωση των εκθέσεων, αλλά και στο να μπορεί κάποιος που το επιθυμεί, να επισκευθεί τις γκαλερί. Η αγορά της τέχνης έχει, επίσης, επηρεασθεί μιας και κάποιοι από τους αγοραστές δεν ενδιαφέρονται πια για την απόκτηση έργων τέχνης, γιατί μπορεί να έχουν χάσει ακόμη και τη δουλειά τους.

-Τέχνες | Καλλιτέχνες | Χώροι Τέχνης. Ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα;

-Θέλω να ελπίζω πως η κανονικότητα θα επανέλθει μόλις τελειώσει η έξαρση της πανδημίας.

-Η αγορά της τέχνης θα επηρεασθεί; Πόσο και πως;

-Πιστεύω πως θα οργανωθούν περισσότερες εκθέσεις, από όσες πριν την πανδημία.

-Τέχνη | Τεχνολογία. Ποιός θα είναι ο ρόλος της τεχνολογίας στην επικοινωνία, αλλά και στην αγορά της τέχνης;

-Η τεχνολογία βοηθά στην ανάγκη της δημιουργίας on line εκθέσεων, ενώ τα social media από την πλευρά τους προβάλουν την τέχνη άμεσα σε μεγαλύτερο κοινό σε όλο τον κόσμο.

-Τέχνη | Κοινωνική Αποστασιοποίηση. Πως μπορεί να λειτουργήσει η τέχνη με κανόνες κοινωνικής απόστασης;

-Το να λειτουργεί η τέχνη με κανόνες κοινωνικής απόστασης θα είναι κάτι προσωρινό, που θα έχει ημερομηνία λήξης.

-Ποιό γνωστό έργο σύγχρονης τέχνης θα επιλέγατε για να περιγράψετε την υπάρχουσα κατάσταση και γιατί;

-Θα επέλεγα τα έργα του Ιάπωνα καλλιτέχνη Takashi Murakami, γιατί η δουλειά του μας δίνει ΕΛΠΙΔΑ!

https://www.instagram.com/p/BsXY6uTHwAQ/

 

-Η ιστορία, μέχρι σήμερα, έχει δείξει πως η τέχνη επιβιώνει ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και μάλιστα προσφέροντας σημαντικά έργα. Θα συμβεί το ίδιο και τώρα?

-Εννοείται πως θα συμβεί το ίδιο και τώρα, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Who is Who

Cem Aggelos Ustuner

Ο Cem Aggelos Ustuner σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Mimar Sinan Fine Arts University.

Το 2012 ίδρυσε την γκαλερί Pinelo για να υποστηρίξει την σύγχρονη τέχνη και τους καλλιτέχνες της και σαν Art Manager έχει συνεργασία με καλλιτέχνες σε πολλές χώρες. Διοργανώνει εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα, σε Ευρωπαϊκές Πόλεις, σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να προβάλουν παγκόσμια τη δουλειά τους.

www.pineloartgallery.com

 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this