Η ομαδική έκθεση Κορεατών καλλιτεχνών “Korean Art in Flux” στην Art Appel Gallery

Η έκθεση θα διαρκέσει από 11 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2019.

Η Art Appel Gallery στην Αθήνα, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Korean Art in Flux» των καλλιτεχνών Sun Jeong Kim, Yong Ju Jang, IllwooYoonseo Park, Mars Heejung Kim και Hyunjung Kim.

Η έκθεση «Korean Art in Flux» παρουσιάζει πέντε Κορεάτες καλλιτέχνες–μερικούς με έδρα την Κορέα και άλλους τη Νέα Υόρκη–και τη σύγχρονη ερμηνεία τους για την παραδοσιακή τέχνη.

Αυτές οι ποικιλίες περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση παραδοσιακών υλικών, εικόνων και στυλ για την αναδημιουργία σύγχρονων concepts. Ομοίως, άλλοι επενδύουν σε νέους πόρους για να αναπαράγουν παραδοσιακά συναισθήματα.

Sun Jeong Kim εστιάζει στην έννοια των «ανθρώπων» μέσα από την οποία προκύπτουν τα έργα της σειράς. Η χρήση της διαστρωμάτωσης, του διαχωρισμού, της κοπής ή της μετακίνησης μεταξωτών πέπλων μεταφέρει μια λεπτή αίσθηση χώρου και διάστασης για να δείξει τις μυθικές σχέσεις μεταξύ του ενδιαφέροντος προς τους ανθρώπους και την φαντασία της φύσης.

Ο IllwooYoonseo Park εκφράζει την ιδέα ότι η βάση της τέχνης είναι το να νιώθεις, να μη βλέπεις. Χρησιμοποιεί τη φαντασία του για να αφαιρέσει το εμπόδιο μεταξύ ψευδαίσθησης και πραγματικότητας, επιτρέποντας στα δημιουργημένα οράματα να γίνουν πραγματικά.

Η Yong Ju Jang κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έργο της είναι μια συγχώνευση παραδοσιακών και σύγχρονων ιδεών, ένα στάδιο στο οποίο το παρελθόν συναντά το παρόν, τόσο μέσα από τα υλικά όσο και από τις τεχνικές.

Η Mars Heejung Kim χρησιμοποιεί γεωμετρικά σχήματα από τα Βουδιστικά Θιβετιανά Mandala, για να εκφράσει γαλαξίες σε αφηρημένα μοτίβα. Χρησιμοποιώντας διάφορα επαναλαμβανόμενα σχήματα, τα έργα της Κιμ δείχνουν εκλεπτυσμένες επιφάνειες αποτελούμενες από κομψούς συνδυασμούς χρωμάτων με εκπληκτικά γραφικά εφέ.

Η Hyunjung Kim ρωτά το οντολογικό ερώτημα «ποιος είμαι εγώ» για να καθιερώσει μια μοναδική γλώσσα. Αυτή η κατάσταση διερεύνησης οδηγεί στο ενδιαφέρον της Κιμ για την αξία της ανθρωπότητας στη σύγχρονη κοινωνία.

Χρησιμοποιώντας κουκίδες και κώδικες Braille, η Κιμ δημιουργεί ουσιαστικά αφηρημένα έργα, όπως φορετά γλυπτά και επιγραφές για διαδραστικά έργα, για να υπενθυμίζουν στην κοινωνία τις δικές της αξίες.
Suechung Koh
Curator

INFO:

Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι

Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 & ώρα 20:00–23:00

Η έκθεση θα διαρκέσει από 11 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2019.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 14:00–20:30 | Σάββατο 11:00–15:00 | Κυριακή κλειστά | Δευτέρα κατόπιν ραντεβού

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 211-1154030 | www.artappelgallery.gr