Η χαρακτική του Μιλτιάδη Πεταλά στην Zivasart Gallery

Η έκθεση με τίτλο "Αυτόφωτα" θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Η ZIVASART GALLERY αυτόν τον Απρίλιο φιλοξενεί την πρόσφατη σημαντική εργασία του εξαίρετου χαράκτη Μιλτιάδη Πεταλά Σε αυτή την δουλειά ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει τη δύναμή του εσωτερικού φωτός που ενυπάρχει ως συμπαντική ιδέα μέσα στα σώματα και στα πράγματα.

Η τεχνική του Μίλτου Πεταλά, μέσω της υψηλής ποιότητας και ακρίβειας των χαράξεων του, επί του ξύλου, αποτυπώνει επάνω στο ευαίσθητο χαρτί, την ιδέα ενός αρχέγονου ανιμισμού, ο οποίος ζωντανεύει τα θέματα του.

Ο ιλουσιονισμός του εικαστικού αποτελέσματος εντυπωσιάζει, καθώς παραπέμπει στο παιγνιώδες φως των άστρων στον ουράνιο θόλο, όπου η σκοτεινή του ύλη προϋποθέτει τη γέννηση του φωτός.

Τις συνθέσεις του Πεταλά διαπερνά ένας ιδιότυπος Συμβολιστικός Σουρρεαλισμός, όπου τα σώματα πλέκονται με τα αντικείμενα, με μία μαεστρία που θα μπορούσε να αναφέρεται στον μανιερισμό της ύστερης Αναγέννησης.

Τα “Αυτόφωτα” ένα σύνολο 48 έργων, θα εκτεθούν προσεχώς και διαδικτυακά.

Φωτογράφηση έργων: Ηλίας Γεωργουλέας

Έργο του Μίλτου Πεταλά

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Παρασκευή 30 Απριλίου

Aνοιχτή χρονική ροή προσέλευσης από τις 11.00 έως τις 20.30 κατόπιν ραντεβού.
Κατά την προσέλευση θα τηρηθούν τα δέοντα υγειονομικά μέτρα.

Zivasart Gallery
Παντανάσσης 1 Μαρούσι
6936 531 703
[email protected]

Έργο του Μίλτου Πεταλά
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this