Οκτώ ζωγράφοι για τη γυναίκα

Ομαδική έκθεση

Η γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει την πρώτη της ομαδική έκθεση για το 2019 με τίτλο “Οκτώ ζωγράφοι για τη γυναίκα”, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 19:30.

Μέσα από διαφορετικές εικαστικές αφετηρίες, διερευνάται η συμβολοποίηση της γυναίκας όπως προκύπτει από τους διάφορους ρόλους της.

Η γυναίκα ως ενσάρκωση του ερωτικού θελγήτρου, η γυναίκα ως αιώνιο, ιερό σύμβολο, η περιπλανώμενη γυναίκα σε αναζήτηση της προσωπικής της ελευθερίας.

Η Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, ο Στέφανος Δασκαλάκης, η Ειρήνη Ηλιοπούλου, η Ειρήνη Κανά, ο Ανδρέας Κοντέλλης, ο Παναγιώτης Μπελντέκος, η Βάσω Τζούτη και ο Γιώργος Χαδούλης, διαμορφώνουν με το έργο τους μια έκθεση ωδή στο γυναικείο φύλλο, μια έκθεση όπου οι πίνακες ζωγραφικής χαρτογραφούν κάποιες από τις πλευρές του γυναικείου ψυχισμού.

Oil on canvas, dimensions 160x90cm

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκπλήρωση, Υπαίθρια έκθεση της Άλεξ Μυλωνά

Την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) - με σύγχρονους όρους - προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται έως...

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this