«Υδάτινος Χώρος»: Έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που δυσμενώς έχει επιφέρει η πανδημία του COVID 19, με τόλμη και αισιοδοξία τις πύλες της θέλοντας να ανταπεξέλθει στον αναγκαστικό εγκλεισμό των περασμένων μηνών.

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία, δίνοντας έμφαση στην διαφύλαξη της υγείας, η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, θα υποδεχτεί στον περιβάλλοντα χώρο της τους φιλότεχνους όπου θα μπορούν ανά ολιγομελή τμήματα να εισέρχονται στις αίθουσες των εκθεμάτων.

Η νέα έκθεση «Υδάτινος Χώρος» με θέμα το υδάτινο στοιχείο, η οποία ξεκινά στις 11 Αυγούστου, στοχεύει να αποτελέσει μια νέα γέφυρα επικοινωνίας με το ευρύ κοινό, καθιστώντας την πινακοθήκη ως έναν ζωντανό οργανισμό που συνεχώς αλληλεπιδρά προσφέροντας νέους τρόπους σκέψεις καθώς οι αισθητικές αξίες διαμορφώνουν αντιλήψεις.

Μέρος της έκθεσης

Η έκθεση προβάλλει έργα σύγχρονης τεχνοτροπίας, με συμβολικές και αφαιρετικές αποδόσεις , έργα γλυπτικής, καθώς και έργα καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Κατά την διάρκειά της θα πραγματοποιούνται παράλληλες καλλιτεχνικές πολιτιστικές δράσεις.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση του «1ου Μεσογειακού Επιστημονικού Συνεδρίου Υδάτινων Πόρων» που θα λάβει χώρα τους φθινοπωρινούς μήνες στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Τύλισο, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μαλεβιζίου τo ITE, το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο καθώς και άλλους σχετικούς φορείς.

Waiting for the Rain, Σοφία Δατσέρη, 70x50cm, oil pastel on paper.

Εκθέτουν οι καλλιτέχνες:
Αριστόδημος Παπαδάκης, Αποστολάκης Μανόλης, Βογιατζή Μαγδαληνή, Γιγουρτάκη- Weijers Έλενα, Δατσέρη Σοφία, Καψάλης Γιώργος, Κύρκου Ευδοκία, Λιοδάκη Τζάνετ, Μαραγκουδάκη Μαρία, Μαρίνος Νεκτάριος, Μαματζάκης Παναγιώτης, Ματαλιωτάκη Ρένα, Μονογυιός Ιωάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Νικολακάκη Ευαγγελία, Παναγιωτακοπούλου Αριστέα, Παναγιωτοπούλου Εύη, Παχιαδάκης Νεκτάριος, Πολιτάκης Μανόλης, Πλατάκης Γιώργος, Σκυλουράκη Μιράντα, Τσιμπλάκη Μαριτάσα, Φθενάκη Ουρανία, Χαμιδιελή Φωτεινή.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΑΣΕΙΣ:
Μαίρη Σχοινά: «Ωδές Αιγαίου»
Βασιλική Σοφρά: «Καταγράφοντας την ροή»
Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης: «Νυμφαίον»
Επιμέλεια έκθεσης Χρύσα Βαθιανάκη, διευθύντρια Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου.
Την βραδιά των εγκαινίων 11/ Αυγούστου μαζί μας σε μουσικά ταξίδια το καλλιτεχνικό σχήμα των ΕΡΑΝ.

INFO

Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης «Υδάτινος Χώρος»
Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου
Τύλισος, Ηράκλειο Κρήτης
Από 11 Αυγούστου

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξ αφορμής μιας συναυλίας: Nightwish @ Release Athens 2023

Γράφει η Βανέσσα Πανοπούλου We were here H φεστιβαλική περίοδος ξεκίνησε για το σχετικά νεαρό Release Festival με την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Nightwish στην χώρα μας. Μαζί...

“Hola” Flamenco Festival, μια επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε τα έξι της χρόνια

Γράφει η Μαρία Τριγώνη H έκτη χρονιά διοργάνωσης του διήμερου “Hola” Flamenco Festival, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και το artviews.gr δεν θα μπορούσε να λείπει απ’...

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this