«Υδάτινος Χώρος»: Έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που δυσμενώς έχει επιφέρει η πανδημία του COVID 19, με τόλμη και αισιοδοξία τις πύλες της θέλοντας να ανταπεξέλθει στον αναγκαστικό εγκλεισμό των περασμένων μηνών.

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία, δίνοντας έμφαση στην διαφύλαξη της υγείας, η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, θα υποδεχτεί στον περιβάλλοντα χώρο της τους φιλότεχνους όπου θα μπορούν ανά ολιγομελή τμήματα να εισέρχονται στις αίθουσες των εκθεμάτων.

Η νέα έκθεση «Υδάτινος Χώρος» με θέμα το υδάτινο στοιχείο, η οποία ξεκινά στις 11 Αυγούστου, στοχεύει να αποτελέσει μια νέα γέφυρα επικοινωνίας με το ευρύ κοινό, καθιστώντας την πινακοθήκη ως έναν ζωντανό οργανισμό που συνεχώς αλληλεπιδρά προσφέροντας νέους τρόπους σκέψεις καθώς οι αισθητικές αξίες διαμορφώνουν αντιλήψεις.

Μέρος της έκθεσης

Η έκθεση προβάλλει έργα σύγχρονης τεχνοτροπίας, με συμβολικές και αφαιρετικές αποδόσεις , έργα γλυπτικής, καθώς και έργα καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Κατά την διάρκειά της θα πραγματοποιούνται παράλληλες καλλιτεχνικές πολιτιστικές δράσεις.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση του «1ου Μεσογειακού Επιστημονικού Συνεδρίου Υδάτινων Πόρων» που θα λάβει χώρα τους φθινοπωρινούς μήνες στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Τύλισο, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μαλεβιζίου τo ITE, το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο καθώς και άλλους σχετικούς φορείς.

Waiting for the Rain, Σοφία Δατσέρη, 70x50cm, oil pastel on paper.

Εκθέτουν οι καλλιτέχνες:
Αριστόδημος Παπαδάκης, Αποστολάκης Μανόλης, Βογιατζή Μαγδαληνή, Γιγουρτάκη- Weijers Έλενα, Δατσέρη Σοφία, Καψάλης Γιώργος, Κύρκου Ευδοκία, Λιοδάκη Τζάνετ, Μαραγκουδάκη Μαρία, Μαρίνος Νεκτάριος, Μαματζάκης Παναγιώτης, Ματαλιωτάκη Ρένα, Μονογυιός Ιωάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Νικολακάκη Ευαγγελία, Παναγιωτακοπούλου Αριστέα, Παναγιωτοπούλου Εύη, Παχιαδάκης Νεκτάριος, Πολιτάκης Μανόλης, Πλατάκης Γιώργος, Σκυλουράκη Μιράντα, Τσιμπλάκη Μαριτάσα, Φθενάκη Ουρανία, Χαμιδιελή Φωτεινή.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΑΣΕΙΣ:
Μαίρη Σχοινά: «Ωδές Αιγαίου»
Βασιλική Σοφρά: «Καταγράφοντας την ροή»
Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης: «Νυμφαίον»
Επιμέλεια έκθεσης Χρύσα Βαθιανάκη, διευθύντρια Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου.
Την βραδιά των εγκαινίων 11/ Αυγούστου μαζί μας σε μουσικά ταξίδια το καλλιτεχνικό σχήμα των ΕΡΑΝ.

INFO

Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης «Υδάτινος Χώρος»
Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου
Τύλισος, Ηράκλειο Κρήτης
Από 11 Αυγούστου

Share this
Tags
Ζέτα
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Ο άνθρωπος προτείνει και ο Θεός διαθέτει»: Το συγκλονιστικό έργο του Έντουιν Λάντσιρ

Γράφει η Μαρία Δήμου Αίμα, κτηνωδία, ανθρώπινη κατάρρευση… Αυτές μεταξύ άλλων είναι οι ελάχιστες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την φρίκη του εν λόγω έργου....

Sparkling Exhibitions 2022 VS Pandemic

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Αν και οι χώροι της τέχνης, μουσεία, ιδρύματα, αλλά και γκαλερί φαίνεται να έχουν πληγεί από μια παγκόσμια πανδημία, που μετά...

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ στο θέατρο 104

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ, το αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας, ανεβαίνει στο θέατρο 104 από ένα θίασο 10 ηθοποιών. Σημείωμα σκηνοθέτη Μια παρέα νέων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this