Αριέττα Μαρτάκη: H τέχνη δρα ως θεραπεία

Γράφει η Αλεξία Λυμπέρη

Παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια της πρώτης εικαστικής έκθεσης της Αριέττας Μαρτάκη, στο “Φλοίσβο” με τίτλο “Σύνδεση και ενέργεια”. Υπότιτλος της έκθεσης: “Μια διαδρομή της κοσμικής ύλης από τον Πυθαγόρα έως το ενεργειακό μας σώμα και τη θεραπεία αυτής…”.

Διαβάζοντας στον κατάλογο τον τίτλο, σκεφτήκαμε ότι τα έργα δεν αναπαριστούν κομμάτια της καθημερινότητάς μας, αλλά κάτι πέρα από αυτήν, κάτι εξωπραγματικό ή κάτι ενεργειακό, καθώς η ίδια η καλλιτέχνης είναι και γνώστρια εναλλακτικών θεραπειών.

Παρόλα ταύτα, ορισμένοι από τους πίνακες της Αριέττας παρουσιάζουν όντως αντικείμενα γνώριμα σε εμάς όπως δέντρα, καράβια, γέφυρες, θάλασσες, τα οποία προφανώς και θέλει να τα εμπλέξει στον όρο της “ενέργειας”, λέξη η οποία εμπεριέχεται στον τίτλο της έκθεσης.

Η δημιουργός μέσα από το έργο της προσπαθεί να ενώσει την ενέργεια του περιβάλλοντος με την ενέργεια του σύμπαντος και τις εξωγενείς συμπαντικές δυνάμεις.  Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με τα ενεργειακά θέματα, θα χαρακτήριζαν κάποιους από τους  πίνακές της μάλλον ως pop art, με έντονα χρώματα, τα οποία φωσφορίζουν σε ορισμένους από τους πίνακές της, κάνοντάς τους ακόμα πιο “ζωντανούς”.

Οι γνώστες των ενεργειακών θεραπειών, θα διέκριναν σε αυτούς, τα χρώματα των τσάκρα, το έκτο μάτι, ενεργειακές πυραμίδες, κρυστάλλους κ.ά.

Τέλος, σύμφωνα με τις ενεργειακές θεραπείες, πληροφορηθήκαμε ότι κάθε άτομο μπορεί να έχει το δικό του ατομικό πίνακα σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης του και την ώρα.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, σε κάποια από τα έργα της έκθεσης τοποθετήθηκαν οι κρύσταλλοι και τα χρώματα τα οποία αντιστοιχούν στο άτομο, σύμφωνα πάντα με τα δοθέντα στοιχεία, δηλαδή την ημερομηνία και την ώρα γέννησης, με στόχο η τέχνη να δράσει ως θεραπεία στο χώρο και στο άτομο, καθώς και για να υπάρχει θεραπευτική ροή ενέργειας.

Info έκθεσης

Αριέττα Μαρτάκη

“Σύνδεση και ενέργεια”.

Χώρος: Πολιτιστικό κέντρο «Φλοίσβος» (έναντι πλατείας  Φλοίσβου)

Διάρκεια : 10 – 14 Σεπτεμβρίου 2018

who is who

Η Αριέττα Μαρτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον χορό και τη ζωγραφική. Αποκτώντας μια πολύπλευρη εμπειρία σε αρχιτεκτονικά γραφεία, συνέχισε την εξέλιξή της στη γνώση εναλλακτικών θεραπειών. Ταυτόχρονα τελείωσε τη δραματική σχολή, στο θέατρο- ηθοποιία,
σκηνογραφία. Ο επαγγελματικός της στόχος είναι να συν-δημιουργήσει και να συνεισφέρει στο χώρο της τέχνης μέσα από την εμπειρία της, για τη δημιουργία μιας καλύτερης πραγματικότητας και απεικόνισης.
Στην έκθεση ζωγραφικής της πραγματοποιεί τη σχέση του σώματος και της ψυχής με τις κοσμικές ενέργειες, τα χρώματα, τη μουσική και τους ήχους.

Share this
Tags
Alexia Lymperi
Alexia Lymperi
Η Αλεξία αγαπά το θέατρο. Σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα executive MBA in financial planning του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επικοινωνία από το Donau University Krems, καθώς και πτυχίο Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Hola” Flamenco Festival, μια επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε τα έξι της χρόνια

Γράφει η Μαρία Τριγώνη H έκτη χρονιά διοργάνωσης του διήμερου “Hola” Flamenco Festival, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και το artviews.gr δεν θα μπορούσε να λείπει απ’...

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

Κυβισμός: Το κίνημα της ταυτόχρονης οπτικής σύλληψης του αισθητικού αντικειμένου

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο «Κυβισμός»,  καλλιτεχνικό εικαστικό κίνημα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε με δυναμικό ρεύμα κορύφωσης από το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this