Φώτης Βογιατζής: Και στον κατασκευαστικό κλάδο, η τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο

Είναι πολύ σημαντικό, η τέχνη να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Η αρχιτεκτονική και το design, τα χρηστικά αντικείμενα τέχνης, οι πίνακες, τα γλυπτά παίζουν καθoριστικό ρόλο για την ψυχολογία μας, κι ας μην γινεται πάντα αυτό αντιληπτό. Πολλές φορές εντυπωσιαζόμαστε από την κατασκευή και την διακόσμηση μιας οικίας, ενός εστιατορίου, ενός ξενοδοχείου.

Εμείς για τους λόγους αυτούς, ξεχωρίσαμε κάποιες από τις δουλειές της εταιρίας Eleven Constructions. Συναντήσαμε τον Γενικό Διευθυντή, κύριο Φώτη Βογιατζή και μιλήσαμε για την δραστηριοτητα τους.

Στη Ζέτα Τζιώτη

WAKE UP COSMETICS SHOP MILANO ITALY

-Γιατί Eleven (11) Constructions; Είναι ο τυχερός σας αριθμός ή κάτι άλλο;

-Το brand name “Eleven” ήρθε για να επισφραγίζει τη μέχρι τότε πορεία μου στον κατασκευαστικό χώρο, που ξεκίνησε το 1997. Ανέκαθεν η ομάδα μου και εγώ θέλαμε να είμαστε πρώτοι σε καινοτομίες , πρώτοι σε ιδέες , πρώτοι σε αποτελεσματικότητα και φυσικά στην ικανοποίηση των πελατών μας .

Έτσι λοιπόν το 2011 που ήταν μια χρόνια ορόσημο για εμένα προέκυψε και η ιδέα της επωνυμίας Eleven Constructions . Παράλληλα , στην πορεία με χαρά ανακάλυψα ότι σύμφωνα με τον Πυθαγόρα το 11, αφού βρίσκεται στην αρχή μιας ανώτερης σειράς αριθμών δηλαδή ακριβώς μετά το 10 , συμβολίζει ένα επίπεδο γνώσεων υψηλότερο από το συνηθισμένο. Νομοτελειακά δεν θα μπορούσα λοιπόν να έχω επιλέξει κάτι που να μας εκφράζει περισσότερο.

-Οι δουλειές που έχετε κάνει είναι πολύ ιδιαίτερες και σημαντικές τόσο κατασκευαστικά, όσο και αισθητικά. Επισκεφτήκαμε πρόσφατα το ξενοδοχείο Saint George Lycabettus. Μιλήστε μας για την κατασκευή και διακόσμηση του.

-Είναι γεγονός πώς και στον κατασκευαστικό κλάδο, η τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο. Η συνεργασία μου με καταξιωμένους αρχιτέκτονες καθώς και το πάθος μου για αυτήν την δουλειά έχουν φέρει όμορφα αποτελέσματα και είμαι ικανοποιημένος.

Το Saint George Lycabettus ήταν μια αξιόλογη εμπειρία που μας έβαλε στο δρόμο της κατασκευής ξενοδοχείων. Είναι πάντα μια δημιουργική πρόκληση για εμάς να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που θέτουν υψηλά standards σε ότι κάνουν και μεγάλη μας τιμή να μας δίνουν το περιθώριο να προσδίδουμε το δικό μας point of view σε επίπεδο αισθητικής μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης εμπιστοσύνης. Η συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου είναι άψογη , οπότε όλα φάνηκαν στο τελικό αποτέλεσμα.

-Έχουμε ακούσει και ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το Fish restaurant στο Κάϊρο της Αιγύπτου;

-Αυτό είναι έργο σταθμός για εμάς γιατί μας έδωσε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στην μελέτη – interior design καθώς και το Project Management σε μια χώρα όπως η Αίγυπτος. Είναι λοιπόν ένα πολυτελές Fish Restaurant του ομίλου White & Blue σε μια πάρα πολύ όμορφη τοποθεσία του Καΐρου. Με σεβασμό στη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική της συγκεκριμένης πόλης, παντρέψαμε το εκεί περιβάλλον με το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι ώστε να παρέχουμε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.

-Έχετε κάνει και κάποια projects σε εστιατόρια και καταστήματα στο Λονδίνο;

-Η Αγγλία και η πόλη του Λονδίνου είναι για εμάς ως Eleven μια χώρα που έχουμε υλοποιήσει αρκετά projects. Έχουμε κατασκευάσει τα εστιατόρια Lemoni καθώς και το πολύ σημαντικό λόγω Brand Flocafe επεκτείνοντας τη συνεργασία μας με τον όμιλο Vivartia και στο πρώτο κατάστημά τους στο Λονδίνο. Έχουμε αποκτήσει πλέον την γνώση για την κατασκευή σε χώρες του εξωτερικού. Η εταιρεία μας συνεχίζει με πολλές Ελληνικές αλυσίδες την κατασκευή και την μελέτη χώρου είτε στο χώρο της ψυχαγωγίας είτε σε εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα.

ZIMARI COFFEE SHOP PIREAS

-Το καλοκαίρι του 2020 ήταν μια δύσκολη περίοδος. Η eleven όμως προχώρησε στην κατασκευή του εστιατόριου Thama στην Τήνο;

-Όντως. αυτό είναι ένα έργο που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2020 με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και σε αυτό το έργο η μελέτη Interior Design και η κατασκευή ήταν της Eleven. Μια δουλειά εκλεπτυσμένης αισθητικής, εφάμιλλης με την υψηλή γαστρονομία που προσφέρει το εστιατόριο και ο Σεφ του. Βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Τήνου και ήδη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό, που σας συστήνω να επισκεφτείτε.

-Στον Πειραιά κατασκευάζετε ένα πολύ όμορφο 8όροφο ξενοδοχείο 4 αστέρων. Μιλήστε μας για το νέο σας εγχείρημα.

-Το έργο στον Πειραιά είναι μια δουλειά που ετοιμάστηκε εξ ολοκλήρου από την Eleven και για να γίνω πιο σαφής, από την εύρεση του σημείου την μελέτη και την αδειοδότηση του έργου έως και την κατασκευή του που βρίσκεται σε εξέλιξη με παράδοση μέσα στο 2021 από την εταιρεία μας. Επενδύουμε στο να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις με επαγγελματισμό και ασφάλεια σε κάθε επενδυτή που μας εμπιστεύεται.
Πρόκειται λοιπόν για ένα σύγχρονο ξενοδοχείο πόλης 4 αστέρων στο κέντρο του λιμανιού του Πειραιά που είμαι σίγουρος πως θα κάνει μεγάλη αίσθηση ανοίγοντας τις πύλες του, τόσο για την αισθητική του όσο και για την ποιότητα του.

-Έχετε κατασκευάσει και μια σειρά από αλυσίδες καταστημάτων γνωστών brands με εξαιρετικό design.

-Στα πάνω από 20 χρόνια που είμαι στο χώρο των κατασκευών έχουμε κατασκευάσει πάρα πολλούς χώρους – αλυσίδες γνωστών brands.Έχουμε λοιπόν μια μεγάλη εμπειρία στο να υλοποιούμε κατασκευαστικά τέτοια concepts. Ενδεικτικά να αναφέρω ξανά την πολύχρονη συνεργασία μας με τον όμιλο Vivartia και συγκεκριμένα την κατασκευή πολυάριθμων Goody’s Burger House – Flocafe – Everest – La Pasteria. Επιπρόσθετα η εταιρία μας κατασκευάζει καταστήματα Crepaland σε Ελλάδα και εξωτερικό, Coffee Lab , Καφεκοπτεία Λουμίδη και πολλές ακόμη μικρότερες αλυσίδες στο χώρο της εστίασης. Τα τελευταία 3 χρόνια αναπτύσσουμε τα Super Market 362 Grocery. Είναι ένα βραβευμένο project που έχουμε στήσει σε συνεργασία με την μητρική εταιρεία, την μελέτη – interior design και την κατασκευή των καταστημάτων πανελλαδικά εξ ολοκλήρου από τα στελέχη της Eleven.

Είμαστε περήφανοι για όσα καταφέρνουμε σαν ομάδα στον κατασκευαστικό τομέα του Retail και πολύ χαρούμενοι που συντελούμε μέσα από το δικό μας κομμάτι στη μεγάλη επιτυχία των χώρων που αναλαμβάνουμε και κατ’επέκταση έχουμε σταθερούς, ικανοποιημένους πελάτες όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μας .

-Διαπιστώνουμε ότι δραστηριοποιείστε σε όλα τα industries.

-Η Eleven Constructions έχει τη δημιουργικότητα και το πάθος για επιτυχία των πελατών της στο DNA της .
Η εμπειρία μας πλέον «απλώνεται» σε πολλά industries : κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, στην κατασκευή Retail Store, στη μελέτη και management χώρων ή projects στο εξωτερικό – έτσι λοιπόν τα σχέδιά μας έχουν να κάνουν με την περαιτέρω ανάπτυξη της Eleven σε όλους τους τομείς των κατασκευών .
Ο στόχος μας πάντα είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες και επενδυτές που μας εμπιστεύονται έτσι ώστε να πετύχουν μέσα από εμάς υψηλές αποδόσεις στις επενδύσεις τους.

Η κουλτούρα μας ήταν και θα είναι πελατοκεντρική και η επαγγελματική μας φιλοσοφία εδώ και 24 χρόνια είναι να προσθέτουμε added value σε ότι αναλαμβάνουμε και να προσφέρουμε πάντα το κάτι παραπάνω από ότι μας έχει ζητηθεί εξασφαλίζοντας την επιτυχία των πελατών μας .

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει!

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this