Εκθέσεις Ιουνίου 2025: Προτάσεις για περιήγηση στην εικαστική Αθήνα

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και να απολαύσετε τις καλοκαιρινές εκθέσεις της Αθήνας:

Plásmata 3 – Στο Πεδίον του Άρεως, 25 έργα μεταμορφώνουν τον δημόσιο χώρο σε έναν κόσμο φαντασίας και τεχνολογικού στοχασμού. Ένα αστικό όνειρο με ανθρώπινα και μυθικά πλάσματα.

Cycladic Blues – Η Marlene Dumas συνομιλεί με τις κυκλαδικές αρχαιότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, φέρνοντας στο προσκήνιο την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος.

Για πρώτη φορά στην Eλλάδα η κορυφαία Μαρλέν Ντουμά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Takis 1∞ – Αναδρομική έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Takis. Εμβληματικά γλυπτά, αρχεία και προσωπικά του αντικείμενα συνθέτουν το έργο ζωής του.

Allspice – Ο Michael Rakowitz εξερευνά τον διάλογο αρχαίων πολιτισμών και σύγχρονης τέχνης. Θέματα πολιτιστικής απώλειας και μετατόπισης.

Συνάψεις – Η εικαστική πορεία του Μαρτίνου Γαβαθά αποτυπώνεται σε 90 έργα. Φιλοσοφικές και συγκινησιακές συνθέσεις μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Τα όρια της απαγόρευσης – Ο Αλέξανδρος Καπετάνου πλέκει ταινίες σήμανσης σε γλυπτά, σχολιάζοντας την έννοια της απαγόρευσης και του απτού.

Στο εργαστήριο του Χριστόφορου Κατσαδιώτη – Ένα cabinet de curiosités όπου η χαρακτική εμπλουτίζεται με βίντεο και υλικά από την πόλη.

Δήλος | Γη Εν Πλω – Η Erieta Attali φωτογραφίζει τη Δήλο ως τόπο ιερό και άχρονο. Ένα λυρικό αρχαιολογικό αφήγημα.

Art Athina Pop Up – 27 έργα σε διάλογο με τη συλλογή του InterContinental. Παρέμβαση της Art Athina στον ξενοδοχειακό χώρο.

Art Athina Pop Up, Έκθεση – παρέμβαση @ InterContinental Athens

Φαντάσου ένα πουλί – 200 υφασμάτινα έργα εμπνευσμένα από πουλιά, πραγματικά ή φανταστικά. Πανευρωπαϊκή συμμετοχή.

Testa Fragilis – Ο Δημήτρης Αστερίου εικονογραφεί τη φύση, την ταυτότητα και την απελευθέρωση σε έναν κόσμο Pride.

Untitled – Ο Jean-Michel Basquiat αρνείται τους τίτλους και υπαινίσσεται την αναρχία της δημιουργίας του. Νέα Υόρκη, ποίηση και Ελλάδα σε ένα σύμπαν.

 Weather or not – Ο Win Knowlton εμπνέεται από τον καιρό και την ατμόσφαιρα. Έργα που μιλούν για το κλίμα και τη μεταβλητότητα.

Nocturnal mindscapes – Η Φαίη Θεοχάρους μάς καλεί σε μια τελετουργική βόλτα στη μνήμη και τη φαντασία, με χρώματα και ρυθμούς παιδικής επιμονής.

Muddy Mood – Ομαδική έκθεση κεραμικής που γιορτάζει την υλικότητα και τη μορφολογική απόλαυση του πηλού.

Χρώμα Κόκκινο – Ο Αλέκος Κυραρίνης εξερευνά τη δυναμική του κόκκινου στην τέχνη και τη θρησκεία. Πάθος, αίμα και μεταφυσική.

Time’s Witness – Ο Αντώνης Ντόνεφ επεμβαίνει σε εγκυκλοπαίδειες και λεξικά, μετατρέποντας τη γνώση σε εικόνες μνήμης και χιούμορ.

The Giddy Road to Ruin – Η Charline von Heyl αντιπαραθέτει αντιφατικά στυλ και παρελθόντα. Ζωγραφική που παραμένει αινιγματική.

Ένα τηλεγράφημα στην αγαπημένη μου Suki – Ο Oscar Murillo εξετάζει την επικοινωνία ως ίχνος. Πειραματισμός με μορφές και επιφάνειες.

Hosts and Parasites – Η Ντόρα Οικονόμου εστιάζει στη σχέση παρασίτου και ξενιστή με απαλές γλυπτικές φόρμες και ταξιδιωτικές επιρροές.

Clocks of the tides – Η Βαλίνια Σβορώνου ανασχηματίζει αφηγήσεις από τη Μικρασία και τη γυναικεία ιστορία με πολυμέσα και φαντασία.

Η αναζήτηση της τυχαιότητας – Ένα διάλογος μεταξύ ζωγραφικής και ήχου που αγγίζει υπαρξιακά ζητήματα, τύχη και απόφαση.

Η αλλοδαπή ψυχή του Αστρακάν – Η Ντιάννα Μαγκανιά συνθέτει ένα κοσμοπολίτικο αφήγημα με έμφαση στη μνήμη και την ταυτότητα.

Άνωθεν βλέμμα – Ο Nikola Sarić παρατηρεί τον κόσμο από ψηλά, αναρωτώμενος για τον ρόλο του ανθρώπου και της θεότητας.

A Life in Shadows – Ο Κωνσταντίνος Κορσοβίτης καταγράφει το θέατρο σκιών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πολιτισμός και τελετουργία σε εικόνες.

Κωνσταντίνος Κορσοβίτης: Οι παραδοσιακές τέχνες είναι η κόλλα που κρατά τα πάντα ενωμένα, που διατηρεί την πολιτιστική μας κληρονομιά και αποτελεί ένα παράθυρο στην ιστορία

Eudaimonia – Η Joulia Strauss επανεξετάζει την αρχαία ευδαιμονία με έργα φιλοσοφικά και τεχνολογικά. Μια πρόταση για σύγχρονη πνευματικότητα.

IRIDANOS Vol.1 – Έκθεση με έργα μαθητών του Νίκου Σκλαβενίτη. Τεχνική κατάρτιση και δημιουργικότητα σε διάλογο.

Pinot Noir – Η Δήμητρα Βάμιαλη στήνει ένα σκοτεινό αφήγημα σε αμπελώνα. Νουάρ ιστορίες ανάμεσα στη μυθολογία και την κατασκοπεία στην Ileana Tounta Contemporary Art Center.

Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αλέκος Κυραρίνης: «Η προσευχή της συγχώρεσης θα μπορούσε να είχε κόκκινο χρώμα»

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη  «Στη νέα μου έκθεση με γενικό τίτλο "Χρώμα Κόκκινο" προσπαθώ να βρω μία νέα δημιουργική συνθήκη, μία κίνηση τακτικής για την...

Μίλτος Παπαστεργίου: Εικαστικός απολογισμός του έργου του σπουδαίου γλύπτη και ζωγράφου

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε η αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον εικαστικό Μίλτο Παπαστεργίου (1953–2023), που φιλοξενήθηκε στη γκαλερί Contemporary Athens...

Κινηματογραφικές ταινίες αυτής της εβδομάδας

Της Μαρίας Μπασμπαγιάννη (Instagram: ipolinstinplage) Είδαμε τις πιο δημοφιλείς ταινίες αυτής της εβδομάδας και μοιραζόμαστε την εμπειρία μας μαζί σας. Karate Kid: Legends (2025) Υπόθεση Ο Λι αγωνίζεται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this