Μιχαήλ Άγγελος: Στο «σφυρί» έργο του, 30 εκατ. δολάρια η εκτιμώμενη τιμή

Σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s στις 18 Μαϊου στο Παρίσι βγαίνει ένα έργο του Μιχαήλ Άγγελου, το οποίο εκτιμάται πως θα πλειοδοτηθεί για περίπου 30 εκατ. δολάρια.

Σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s στις 18 Μαϊου στο Παρίσι βγαίνει ένα έργο του Μιχαήλ Άγγελου, το οποίο εκτιμάται πως θα πλειοδοτηθεί για περίπου 30 εκατ. δολάρια.

Το έργο με όνομα «A nude young man (after Masaccio)» προέρχεται από προσωπική συλλογή και εκτιμάται πως ολοκληρώθηκε στο τέλος του 15ου αιώνα. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, πρόκειται ενδεχομένως για ένα από τα πρώτα διασωθέντα έργα με γυμνό στοιχείο που έχει ολοκληρώσει ο καλλιτέχνης. Απεικονίζει έναν άνδρα που τρέμει στο πλαίσιο της τοιχογραφίας της «Βάπτισης των Νεοφύτων» του Masaccio. Δύο ακόμη άτομα στέκονται δίπλα στον άνδρα.

Το έργο πωλήθηκε τελευταία φορά το 1907 από τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Hôtel Drouot του Παρισιού ως έργο της σχολής του Μιχαήλ Άγγελου. Έπειτα χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το 2019, όταν ο Furio Rinaldi που ήταν ειδικός στα έργα μεγάλων καλλιτεχνών στον Christie’s, το αναγνώρισε ως έργο του ίδιου του καλλιτέχνη.

Στην συνέχεια ο Παύλος Ιωαννίδης ομότιμος καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο πανεπιστήμιο του Cambridge επιβεβαίωσε ότι το έργο είναι του Μιχαήλ Άγγελου.

«Το σχέδιο είναι ένα από τα καλύτερα μεταξύ λιγότερων από δέκα έργων σε χαρτί από τον Μιχαήλ Άγγελο, που βρίσκονται ακόμη σε ιδιώτες και θα αποτελέσει βάση για κάθε συζήτηση σχετικά με την πρώιμη περίοδο της μακράς καριέρας του καλλιτέχνη», δήλωσε ο Stijn Alsteens, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος των έργων μεγάλων καλλιτεχνών στον οίκο Christie’s.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την δημοπρασία στο Παρίσι, το έργο θα εκτεθεί στο Χονγκ Κονγκ και την Νέα Υόρκη.

 

Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι αμυγδαλιές του Βαν Γκογκ άνθισαν και φέτος… οι παπαρούνες του έρχονται…

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ με την γέννηση του παιδιού του αδελφού του, που πήρε και το όνομά του, ζωγραφίζει στην Άρλ...

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024: Όλα όσα θα δούμε στη φετινή διοργάνωση

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου περιλαμβάνει συνολικά 93 παραγωγές, σε 85 ημέρες,  με συμμετοχή περίπου 2.500 περφόρμερ και δημιουργών από κάθε γωνιά της...

Τοιχογραφίες με έργα του Θεόφιλου στο πάρκο Χατζηδήμου της Μυτιλήνης

Δυο τεράστιες τοιχογραφίες με τα έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ «λιομάζωμα» και «ακρογυάλι» υποδέχονται τους επισκέπτες του πάρκου Χατζηδήμου στο ιστορικό κέντρο της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this