Franz Liszt: Aφιέρωμα στον απόλυτο μάγο του πιάνου

Για πρώτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Βέροια, ένα μοναδικό αφιέρωμα στον απόλυτο μάγο του πιάνου Franz Liszt με τη συμμετοχή της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα πραγματοποιηθούν δύο ιδιαίτερες συναυλίες με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αποτελούμενο εξ’ ολοκλήρου από έργα του αθάνατου Ούγγρου μουσουργού Franz Liszt.

Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα ακουστούν από έναν πιανίστα στην ίδια συναυλία τα δύο σπουδαιότερα μικρότερης διάρκειας έργα του συνθέτη: «Ουγγρική Φαντασία» και «Totentanz».

Πρωταγωνιστούν ο υπερβιρτουόζος Παναγιώτης Τροχόπουλος και ο σπουδαίος μαέστρος Βύρωνας Φιδετζής.

Μη χάσετε τον εκρηκτικό συνδυασμό της δεξιοτεχνικής δεινότητας του Τροχόπουλου με την έμπειρη καθοδήγηση του ανεπανάληπτου Φιδετζή σε ένα καταπληκτικό αφιέρωμα.

Aφιέρωμα στον απόλυτο μάγο του πιάνου Franz Liszt

Info

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια

Προπώληση εισιτηρίων

Παραγωγή
International Art Bureau της Nina Avramenko

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πέτρος Καραβέβας: Οι αυτοπροσωπογραφίες καλλιτεχνών: μια ιδιάζουσα κατηγορία πορτρέτων 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Με τον όρο «αυτοπροσωπογραφία» αναφερόμαστε στην προσωπογραφία ενός καλλιτέχνη που έχει φιλοτεχνηθεί από τον ίδιο. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ένα...

Η μετακυβιστική οπτική του Φερνάν Λεζέ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φερνάν Λεζέ / Fernand Léger γεννήθηκε το1881 στο Αρζαντάν της Νορμανδίας. Ο πατέρας του ήταν ζωέμπορος...

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Lauren Bacall

Γράφει η Μαρία Δήμου Σαν σήμερα, γεννήθηκε η -εβραϊκής καταγωγής- Bette Joan Perske στο Bronx της Νέας Υόρκης το 1924. Ένα κορίτσι που κάποια χρόνια αργότερα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this