Όσα φέρνει ο άνεμος, η Μάγδα Αστέρη στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, 17:30-22:30.

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος ξεκινάει τη νέα εικαστική σεζόν με την ατομική έκθεση ζωγραφικής Όσα φέρνει ο άνεμος της Μάγδας Αστέρη. 

Η Μάγδα Αστέρη πορεύεται εδώ και πολλά χρόνια στο μονοπάτι της αφαίρεσης. Με μέσο της τον καμβά και τα έντονα χρώματα βυθίζεται στον «κόσμο» της αφαιρετικής ζωγραφικής και μαζί της παρασέρνει τον θεατή σε μια μη ρεαλιστική πραγματικότητα. Η τέχνη της αφαίρεσης εξάπτει τη φαντασία και οδηγεί το νου και τη ψυχή μας σε ένα δρόμο αντισυμβατικό κατανοώντας περισσότερα από αυτά που διαβάζει  το «γυμνό» μάτι. Η καλλιτέχνης είναι η κατάλληλη για να σε εισάγει στον μαγικό κόσμο του μη πραγματικού ή ακόμη και να σε οδηγήσει σε πιο ενδόμυχες ανακαλύψεις, άλλωστε ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανείς την τέχνη διαφέρει φανερώνοντας τα προσωπικά μας βιώματα. Στόχος είναι ο θεατής να αφήσει πίσω του την έκθεση έχοντας βιώσει έντονα συναισθήματα.

Στη νέα της έκθεση η Μάγδα Αστέρη εμπνέεται από την άνοιξη που είναι η αγαπημένη της εποχή. Τότε που η φύση αναγεννάτε και με «όσα φέρνει ο άνεμος», τα πάντα γύρω μας γεμίζουν χρώματα και μυρωδιές. Η Μάγδα Αστέρη δημιούργησε τα έργα της έκθεσης την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε.

Όσα φέρνει ο άνεμος
Μάγδα Αστέρη, Blue in motion, acrylic on canvas, 100×80 cm

Η ίδια η καλλιτέχνις αναφέρει για την έκθεση

«Η ζωγραφική, είτε παραστατική, είτε αφαιρετική, αποπνέει διάθεση, ατμόσφαιρα. Το  χρώμα προσδίδει ενέργεια, όρεξη, διάθεση, συναίσθημα. Εξυπηρετεί την αίσθησή μας για τα πράγματα. Αυτήν ζωγραφίζουμε, όχι τα πράγματα. Αυτή κυλάει μέσα μας. Είναι ένα ρεύμα, μία τάση πού σέ κυριαρχεί. Την αφήνεις να σε πηγαίνει.»

« Η αφαιρετική ζωγραφική προσφέρεται κατ΄ εξοχήν για αυτά. Χωρίς να χρειάζεται αναγνωρίσιμο αντικείμενο. Να προκύπτει χωρίς αυτό η συγκίνηση. Να προκύπτει όμως μία νέα, μια καινούργια εικόνα. Ο νους χαίρεται μπροστά στο νέο, το φρέσκο.  Εάν είναι δυνατόν, να εκπλήσσεται ο ίδιος ο ζωγράφος από την εικόνα πού προκύπτει! Αυτό στην αφαίρεση είναι ανεξάντλητο. Πρόθεση μου να το χαίρομαι αυτό πού κάνω, να περνώ καλά. Να ανακαλύπτω. Να επανέρχομαι καταστρέφοντας μίαν αποτυχημένη προσπάθεια ώστε να αναδειχθεί, εάν σταθώ τυχερή, κάτι φρέσκο. Εκεί περιμένει η ευτυχία.»

Who is Who

Η Μάγδα Αστέρη γεννήθηκε στο Βόλο, το 1950. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1992-1997), με καθηγητές τούς Δ. Κοκκινίδη και Δ. Μυταρά. Παρακολούθησε για δύο χρόνια χαρακτική με τον καθηγητή Ν. Παπαδάκη. Μετά την αποφοίτησή της από την ΑΣΚΤ δίδαξε για δύο χρόνια ζωγραφική σε ιδιωτικά σχολεία. Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, τον Βόλο, στην Λάρισα, στην Μολφέττα, στην Ποτέντζα και στο Μπάρι. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στον Βόλο, στο Μιλάνο, στη Ν. Υόρκη, στο Μπάρι, στη Φλωρεντία, στη Βενετία, στο Σποτόρνο, στη Μολφέττα, στο Αβελλίνο, στη Μαρατέα, στη Δαμασκό, στις Συρακούσες. Συμμετείχε σε Προγράμματα Φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Σαλέντο, Σποτόρνο, Ρήγιο Καλαβρίας και Μολφέττα στην Ιταλία και στην πόλη Tsezouf τής Πολωνίας. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Όσα φέρνει ο άνεμος
Μάγδα Αστέρη, From the orient, acrylic on canvas, 50×60 cm

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έως Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024

Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη 11:00-17:00,
Σάββατο 11:00-16:00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος 
Λεμπέση 12, Αθήνα | metro Ακρόπολη
211 182 38 18
www.technohoros.org
[email protected]

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η αισθητική μετάβαση στον κλασικισμό του φωβιστή Αντρέ Ντεραίν

Γράφει ο  Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Αντρέ Ντεραίν / André Derain γεννήθηκε το 1880 στο Σατού, κοντά στο Παρίσι, σε ευκατάστατη οικογένεια...

Πέτρος Καραβέβας: Οι αυτοπροσωπογραφίες καλλιτεχνών: μια ιδιάζουσα κατηγορία πορτρέτων 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Με τον όρο «αυτοπροσωπογραφία» αναφερόμαστε στην προσωπογραφία ενός καλλιτέχνη που έχει φιλοτεχνηθεί από τον ίδιο. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ένα...

Η μετακυβιστική οπτική του Φερνάν Λεζέ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φερνάν Λεζέ / Fernand Léger γεννήθηκε το1881 στο Αρζαντάν της Νορμανδίας. Ο πατέρας του ήταν ζωέμπορος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this