Bραβευμένος πίνακας της Μαριλένας Φωκά σε Δρώμενο τέχνης στην Κέρκυρα

Η έκθεση θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Η  σπάνια αγιογραφία του Αγίου Νεκταρίου που φιλοτέχνησε με προσθήκη από φύλλο χρυσού 22 καρατίων η βραβευμένη εικαστικός –αγιογράφος Μαριλένα Φωκά θα εκτεθεί από τις 12 ως 16 Σεπτεμβρίου 2020 στο νέο Δρώμενο τέχνης και Πολιτισμού “Open Air” που διοργανώνει ο εικαστικός θεσμός “Τέχνης Φλόγα”, στο χώρο του ξενοδοχείου Κontokali  Βay Resort and Spa της Κέρκυρας.

O εικαστικός θεσμός Τέχνης Φλόγα, που ίδρυσε και διαχειρίζεται ο διευθυντής του Media Group ΝΕΑΠΟΛΙΣ Σταύρος Δεληγιάννης, έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα με επιτυχία σειρά εκθέσεων, events, happenings και performances  με πρωτοποριακό concept και νεωτεριστικό project στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Πρεσβείες, Περιφέρειες και πολιτιστικούς φορείς.

Η Μαριλένα Φωκά, η οποία έχει καταγωγή από τα Επτάνησα, από την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, εκπροσωπεί στην έκθεση την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, ο οποίος επιμελήθηκε και θα προλογίσει την έκθεση επισημαίνει για τον πίνακα της

“Το εμβληματικό και επιβλητικό σε ισχύ έκθεμα που ανήκει σε ιδιωτική συλλογή έχει εκτεθεί σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Ξεχώρισε, βραβεύτηκε και έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές από ιστορικούς και θεωρητικούς  τέχνης.

Στην καινοτόμο αγιογραφική σύλληψη έχει προτεραιότητα η έντεχνη αποτύπωση. Παρατηρώντας  το έργο ανακαλύπτουμε την επιδεξιότητα, την καλαισθησία , την ευρηματικότητα και τον ευκρινή συμβολισμό της Μαριλένας Φωκά στην  απεικόνιση θρησκευτικών προσώπων.

Η απαράμιλλη τεχνική της αναδεικνύει μια οντότητα με σημαίνουσα διάσταση φωτισμάτων. Συγκροτείτε από τις  ικανότητες της σε σχέση με το περιεχόμενο και την ανατύπωση, με  πνευματική εξύψωση και  σεβαστική ανύψωση.

Μέσα από την αναπαράσταση  αναπτύσσετε  η σχέση με το θείο στοιχείο. Οι υψιπετείς δυνατότητες της  εικονογραφίας εκφέρουν μια διάθεση για ερμηνεία που  τονίζει  μια δυναμική  διεύρυνσης.

Εκφράζεται από το χρώμα, την γραμμή και την διαίσθηση.
Το πολυκύμαντο επίτευγμα διαφυλάττει την έννοια της εικόνας των ναών και την θεολογική προσέγγιση  που φωτίζει την ψυχική ανταπόκριση προς μια συνεκτική σύνδεση που καθίσταται ανάμεσα σε εναλλαγές κινήσεων και σημειώσεων προέκτασης.

Η Μαριλένα Φωκά  με αξιοσημείωτη εργατικότητα και ευπρόσδεκτη αφοσίωση συνεχίζει την διατριβή της στις αξίες της αγιογραφίας, αντλώντας έμπνευση και ενέργεια από ένα ειδικότερο επίπεδο διαβούλευσης. Η  παραγωγικότητα και η εμπειρία της αγγίζουν την ταύτιση με το αντικείμενο και επιβεβαιώνουν το πάθος στην εκτελεστική διαδικασία.

Κοινό σημείο αναφοράς και πηγή διευθέτησης  στην εργασία της είναι τα υπερβατικά σε ευλάβεια εικονικά πρότυπα. Κάθε φόρμα επιφάνειας πηγάζει από την κατάνυξη  της υφής του δεδομένου χρόνου. Αξιοποιεί  με  ακρίβεια την ατμοσφαιρική αντίληψη με διαβαθμίσεις τονικότητας, εγχύσεις ιδεογραμμάτων, λεπτομερειακές νύξεις και διαδρομές εκφάνσεων.”

Info

Διάρκεια έκθεσης
Σάββατο 12 έως Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κontokali  Βay Resort and Spa
Κοντόκαλι, 49100
2661 099000

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά.
Η προσέλευση  του κοινού σε αυτήν θα γίνεται σύμφωνα με τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας που ισχύουν στους χώρους.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Δίψα” μια παράσταση όαση ερεθισμάτων

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης Δίψα της ομάδας Όχι παίζουμε / Urban Dig project στο θέατρο Φούρνος, μιας όασης οπτικό ακουστικών...

Έκθεση της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής»

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις με τον φωτογραφικό φακό της Έβελιν Χόφερ της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής» παρουσιάζονται στην έκθεση «Evelyn Hofer: Eyes on the...

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία για το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι

Την τιμή – ρεκόρ των 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ένα σπάνιο αντίγραφο του «The Great Wave off Kanagawa» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this