Εφήμερο, έκθεση του Α΄Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Α. Σ. Κ. Τ. 

Η έκθεση διαρκεί έως το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.

Δεκαεννέα σπουδαστές του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ εκθέτουν έργα τους στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών που διαπραγματεύονται την έννοια του εφήμερου. 

Η επαφή με την έκθεση της Δήμητρας Σκανδάλη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών αποτέλεσε την αφορμή  οι σπουδαστές- ιες του εργαστηρίου να μελετήσουν και να εργαστούν στις πολλές  και διαφορετικές ερμηνείες του εφήμερου και να δημιουργήσουν έργα, με πολλά και διαφορετικά εκφραστικά  μέσα,  όπου κυριαρχεί η ευθραυστότητα της ύλης, η μεταβλητότητα των αντικειμένων, το εφήμερο της εικόνας και των καταστάσεων. 

Η φιλοξενία της συγκεκριμένης προσπάθειας στον χώρο της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών αποτέλεσε ακόμα ένα επιπλέον δημιουργικό κίνητρο αλλά και μια καινούργια συνθήκη για να  δοκιμαστούν σε χώρους που ενδεχομένως θα τους προταθεί να παρουσιάσουν τη μελλοντική καλλιτεχνική τους παραγωγή. 

Θα ήθελα να τονίσω τη πολύτιμη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή των συναδέλφων  Μανώλη Μεραμπελιωτη, Πένης Γκέκα και Νίκου Πόδια όπως και του καθηγητή Θανάση Μουτσόπουλου.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελίζα Γρηγοράκη και τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο για την γενναιοδωρία τους να υποστηρίξουν την προσπάθεια των νέων αυριανών καλλιτεχνών στον σημαντικό και ιστορικό χώρο τους. 

‘Αγγελος Αντωνόπουλος 

Δάφνη Τσαούση Σειρά
Νεκρή φύση
2024
Εγκατάσταση
Μεταβλητές διαστάσεις

Χαιρετισμός από την Αίθουσα Τέχνης Αθηνών 

Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζει την έκθεση “ΕΦΗΜΕΡΟ” 19 σπουδαστών του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. του καθηγητή Άγγελου Αντωνόπουλου. 

Στη μακρόχρονη πορεία της η υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών αποτελεί παράδοση για την Αίθουσα Τέχνης Αθηνών καθώς και μια μεγάλη πρόκληση, καθότι οι νέοι δημιουργοί μέσα από τη φαντασία τους και το πάθος τους για τη γνώση και τη ζωή αποτελούν το πιο αθώο, ευαίσθητο και υποσχόμενο σύνολο μιας κοινωνίας. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον καθηγητή Άγγελο Αντωνόπουλο για την ευγενική του πρόταση, την οποία αγκαλιάσαμε με ενθουσιασμό, τους συνεργάτες του Μανώλη Μεραμπελιώτη, και Νίκο Πόδια που συνέβαλαν στην υλοποίησή της, καθώς και τους τελειόφοιτους σπουδαστές που μας δίνουν την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το τρυφερό αποτέλεσμα των σπουδών τους. 

Ευχόμαστε στους δημιουργούς αυτού του τόσο υποσχόμενου και φροντισμένου Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής μέσα από την έκφραση συναισθημάτων τους, την αισθητική τους, την αέναη εικαστική και προσωπική τους έκφραση, την αγάπη τους για δημιουργία, την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα κοινωνικά, καθώς και το πάθος τους για γνώση, να συνεχίζουν την αναζήτησή τους με κριτικό πνεύμα και αστείρευτη δημιουργικότητα. 

Ελίζα Γρηγοράκη 

Ζωή Τσιατά
Παροδική ραγματικότητα
2024
Βίντεο καταγραφή δράσης 4.10

Ονόματα συμμετεχόντων 

Angel GonzalezSigler, Πραξιθέα Αριστείδου, Αθηνά Ασημακοπούλου, Γεωργία Γιαννοπούλου,
Μαρία Γιαννούλα, Ελένη Άννα Δημητρακοπούλου, Μαριάντα Δημητρακοπούλου, Κατερίνα Δήμου, Μαρία Καρπατσέλη, Ειρήνη Κουρή, Κατερίνα Κυριάκη, Ζένια Κωνσταντοπούλου, Γκιοργκομπιάνι, Μόντα Λέση, Δημήτρης Μοσχόβης, Αικατερίνη Σεβαστιάνοβ, Μαριέττα Παπαχειμώνα, Δάφνη Τσαούση Σειρά, Ζωή Τσιατά, Εμμανουέλα Φουρτούνη 

Info

Διάρκεια έκθεσης
Tρίτη 18 έως Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 14:30 & 18:00 – 21:00
Τετάρτη – Σάββατο 11:00 – 14:30

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, 106 75 Αθήνα
210 7213938 – [email protected]
www.athensartgallery.gr

Γεωργία Γιαννοπούλου
Σταχτόρουχο
2024
Ύφασμα, γάζα, στάχτη, συνδετικά υλικά
Διαστάσεις μεταβλητές
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this