H Μαρίνα Κουτσοσπύρου στην γκαλερί nord

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο The poetry of material things θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, στις 20:30.

Η γκαλερί nord. με τιμή παρουσιάζει, για πρώτη φορά, την εικαστικό Μαρίνα Κουτσοσπύρου στην ατομική της έκθεση με τίτλο: “The poetry of material things”.

Μια σειρά από μεσαία, μικρά και μίνι έργα που δημιουργήθηκαν κατά το 2020-2021 και παρουσιάζουν καθημερινές στιγμές, απλές χαρές της ζωής, σχολιάζοντας την σύγχρονη κουλτούρα, την καθημερινότητα μας, μικρές προσωπικές ή δημόσιες στιγμές μας. Η παλέτα της είναι γεμάτη έντονα χρώματα και φως, με μία ανθρωποκεντρική – ρομαντική προσέγγιση ή και ακόμη και σουρεαλιστική σε κάποια από τα έργα της. Παραστατική ζωγραφική, της οποίας το αποτέλεσμα αγγίζει τις καρδιές μας και μας γεμίζει αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Η Ιστορικός της Τέχνης, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Ελλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη, σημειώνει αναφορικά με την έκθεση

“Αναπτύσσοντας μία ιδιότυπη εικαστική γραφή που βρίθει από αφηγηματικότητα μεστή, κι από συναίσθημα είναι χορτάτη, η ζωγράφος, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, δικαίως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο δυναμικές, και εργατικές, γυναικείες φωνές που έχει να αναδείξει η σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή.

Έργο της Μαρίνας Κουτσοσπύρου

Μελετώντας κανείς το σύνολο της εργασίας της, από τα πρώιμα της χρόνια, μέχρι και σήμερα, με ευκολία, θα διαπιστώσει, πως η Κουτσοσπύρου δεν διστάζει να εκφραστεί, να πειραματιστεί και να καταπιαστεί ελεύθερα με την θεματολογία που θα της κεντρίσει, κάθε φορά, το ενδιαφέρον, απέχοντας πολύ από το να εμμένει σε πετυχημένες στερεοτυπικές συμπεριφορές και τεχνάσματα.

Αντιθέτως, η εργασία της διακρίνεται από μια πλούσια, σε επίπεδο θεματολογίας, αλλά και τεχνικής απόδοσης, προσέγγιση που αγκαλιάζει και συνενώνει τον οικείο ρεαλισμό της πραγματικότητας με την αφαιρετική, και συντριπτική συχνά, εισβολή της φαντασίας και του ονείρου εντός της.

Ανθρώπινες φιγούρες, άντρες, γυναίκες, παιδιά, τοποθετημένες στα περιβάλλοντα που ανήκουν, σε αστικά ή φυσικά περιβάλλοντα, σε περιβάλλοντα φτιαγμένα από μύθο κι ιστορία, σουρεαλισμό ή και ρομαντισμό ακόμα, γίνονται οι πρωταγωνιστές ενός ευφάνταστου ζωγραφικού θιάσου που για το τέλος σου αφήνει μια αίσθηση απαλή, σαν χάδι, μιας “εποχής άλλης” που την φιλοξενούμε μέσα μας• πολύτιμη βαθιά σαν νοσταλγία”.

Έργο της Μαρίνας Κουτσοσπύρου

Info

Διάρκεια έκθεσης
Σάββατο 24 Ιουλίου έως Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

γκαλερί nord.
Πλατεία Ρολογιού, Σπέτσες, 18050
info@nord-spetses.gr, 6944443534

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«All or Nothing»… και σίγουρα τίποτα λιγότερο από αυτά που μας υπόσχεται ο Mike Leigh

Γράφει η Μαρία Δήμου Ο Mike Leigh, εισήλθε στην χιλιετία με το κοινωνικο-οικογενειακό δράμα, «All or Nothing», το 2002. Ξεφεύγει ελαφρώς από το μελόδραμα και...

H “τέχνη” της ανάγνωσης του Κορανίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Το κοράνι είναι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον Ισλαμικό κόσμο, ενώ έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στην διατήρηση, απομνημόνευση και απαγγελία του....

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this