Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι

Η πολυμορφική έκθεση με τίτλο "Εγκάρσια Είδωλα και Όψεις" θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021.

Με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής του Κώστα Ευαγγελάτου “Εγκάρσια Είδωλα και Όψεις” που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία άρχισε η 21η θερινή εκθεσιακή περίοδος στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ.

Ο εικαστικός, λογοτέχνης και θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος, που πρόσφατα παρουσιάστηκαν υπερσύχρονες ζωγραφικές συλλήψεις του στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου κβαντικής τοπολογικής πληροφορικής, το οποίο διοργανώθηκε από το τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου LEEDS U.K., παρουσίαζει στο Αργοστόλι, γενέθλια πόλη του, ζωγραφικές συνθέσεις και γλυπτικές κατασκευές με επίκεντρο την ανθρώπινη μορφή.

Τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί στην Αθήνα και το Παρίσι την τελευταία πενταετία, ενώ συλλέκτες πρόσφεραν για την έκθεση και κάποια παλαιότερα, και εκφράζουν με αδρότητα, απλότητα και συμβολική διάσταση ψυχογραφικές καταστάσεις. Οι ζωγραφικές μορφές προσώπων διαγράφονται σε αφηρημένα φόντα με παστόζο λάδι και παχύρευστη μελάνη, ενώ οι γλυπτικές συνθέσεις πλάθονται με ποικίλα υλικά και ευρηματικούς συνδυασμούς ή παραμένουν ready made-έτοιμες φόρμες και αξιοποιούνται ανάλογα στον χώρο.

ΕΚΘΕΣΗ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ 2021

Σε θεωρητική προσέγγιση του ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει μεταξύ άλλων

“Στο ευπρόσδεκτο επίπεδο της σχηματοποίησης ευλαβικά και δραματουργικά ο Κώστας Ευαγγελάτος συνδυάζει την προσεγμένη δωρική παρουσία της λεπτομέρειας υπερτονίζοντας τα σύμβολα αυθεντικότητας με ιδιαιτερότητες ασύγκριτης λειτουργικής και αισθητικής αντίληψης.
Ωστόσο με αυστηρή και επαρκή διατύπωση επιλεγμένων προθέσεων αναδεικνύει προσπίπτουσες γωνίες και οπτικές της θέασης που παραβολικά αναπτύσσονται με διαφάνεια και διαύγεια γραφής απέναντι σε εξελικτικές συμπεριφορές.
Στις χρωματικές επιφάνειες οι διττές τομές της λιτής σχεδιαστικής στάθμισης ενεργοποιούν εμφανέστατα με καλλιέργεια εγχειρήματος βαθμούς αυτόνομης αντανάκλασης, που ανακυκλώνουν εργονομικά κλίμακες πνευματικής άσκησης και ιδεώδεις αναλογίες αντιμετώπισης.”

Φιλότεχνοι στα εγκαίνια του Κώστα Ευαγγελάτου

Τα εγκαίνια της πολυμορφικής έκθεσης που συντόνισε ο Ντάνυ Μαρτζώκας, υπεύθυνος του Art Studio Est-La Chambre στην Αθήνα, έγιναν με διαρκή προσέλευση φιλότεχνων μέχρι αργά το βράδυ.

Info

Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Αυγούστου 2021 θα γίνονται ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 8.30μ.μ.-10.00μ.μ., με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοιό.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
VILLA RODOPI ART COLLECTION

Ι.ΜΕΣΟΛΩΡΑ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100
(τηλέφωνα προσυνεννόησης: 2671028501, 6944621286)

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this