Λεωνίδιο Αρκαδίας: Ανακαλύπτοντας έναν πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό στην Πελοποννήσο

Video: Σωκράτης Πολύζος

Σύμφωνα με τους μελετητές, σ’ αυτή την περιοχή τοποθετείται η αρχαία πόλη των Βρασιών ή Πρασιών, που ήκμαζε στην αρχαιότητα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του εύφορου κάμπου, το δε λιμάνι της εξυπηρετούσε εκτός από τη γύρω περιοχή και τη Σπάρτη.

Το Λεωνίδιο είναι το κέντρο της περιοχής που ονομάζεται Τσακωνιά. Η πρώτη αναφορά για τους Τσάκωνες, απογόνους των αρχαίων Λακώνων, γίνεται την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο. Κατά το 18ο αι. το εμπόριο που ανθεί στον τόπο, διακινείται από το λιμάνι της Πλάκας.

Την ανάπτυξη του Λεωνιδίου αυτή την εποχή μαρτυρούν και τα οχυρωμένα μανιάτικα αρχοντικά του, όπως οι Πύργοι Τσικαλιώτη (1808) και Πολυτίμου (1816), το πυργόσπιτο του Νούφρη και το αρχοντικό Γιαννούση.

Το Λεωνίδιο είναι κωμόπολη του νόμου Αρκαδίας και πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου πελάγους κάτω από το όρος Πάρνωνας.
Πήρε το όνομα του από το εκκλησάκι του Αγίου Λεωνίδα που αναφέρεται σε χρυσόβουλο του Ανδρόνικου Παλαιολόγου το 1293.
Βρίσκεται 93 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και 210 από την Αθήνα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σωκράτη Πολύζο και την AirShooter.gr για τις υπέροχες λήψεις τους.

Οι εναέριες λήψεις έχουν γίνει με το Mavic2pro και η επεξεργασία του βίντεο έγινε αποκλειστικά από την εφαρμογή iMovie καθώς και η μουσική έχει προστεθεί από αυτή και είναι: Becloud(Keith Kenniff). Οι εφαρμογές για λογότυπα και thumbnails είναι τα Snapseed και Legend.

YouTube: https://bit.ly/LezmmH
Facebook: https://www.facebook.com/GrShooter
Instagram: https://www.instagram.com/airshootergr

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«All or Nothing»… και σίγουρα τίποτα λιγότερο από αυτά που μας υπόσχεται ο Mike Leigh

Γράφει η Μαρία Δήμου Ο Mike Leigh, εισήλθε στην χιλιετία με το κοινωνικο-οικογενειακό δράμα, «All or Nothing», το 2002. Ξεφεύγει ελαφρώς από το μελόδραμα και...

H “τέχνη” της ανάγνωσης του Κορανίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Το κοράνι είναι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον Ισλαμικό κόσμο, ενώ έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στην διατήρηση, απομνημόνευση και απαγγελία του....

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this