Λεωνίδιο Αρκαδίας: Ανακαλύπτοντας έναν πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό στην Πελοποννήσο

Video: Σωκράτης Πολύζος

Σύμφωνα με τους μελετητές, σ’ αυτή την περιοχή τοποθετείται η αρχαία πόλη των Βρασιών ή Πρασιών, που ήκμαζε στην αρχαιότητα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του εύφορου κάμπου, το δε λιμάνι της εξυπηρετούσε εκτός από τη γύρω περιοχή και τη Σπάρτη.

Το Λεωνίδιο είναι το κέντρο της περιοχής που ονομάζεται Τσακωνιά. Η πρώτη αναφορά για τους Τσάκωνες, απογόνους των αρχαίων Λακώνων, γίνεται την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο. Κατά το 18ο αι. το εμπόριο που ανθεί στον τόπο, διακινείται από το λιμάνι της Πλάκας.

Την ανάπτυξη του Λεωνιδίου αυτή την εποχή μαρτυρούν και τα οχυρωμένα μανιάτικα αρχοντικά του, όπως οι Πύργοι Τσικαλιώτη (1808) και Πολυτίμου (1816), το πυργόσπιτο του Νούφρη και το αρχοντικό Γιαννούση.

Το Λεωνίδιο είναι κωμόπολη του νόμου Αρκαδίας και πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου πελάγους κάτω από το όρος Πάρνωνας.
Πήρε το όνομα του από το εκκλησάκι του Αγίου Λεωνίδα που αναφέρεται σε χρυσόβουλο του Ανδρόνικου Παλαιολόγου το 1293.
Βρίσκεται 93 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και 210 από την Αθήνα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σωκράτη Πολύζο και την AirShooter.gr για τις υπέροχες λήψεις τους.

Οι εναέριες λήψεις έχουν γίνει με το Mavic2pro και η επεξεργασία του βίντεο έγινε αποκλειστικά από την εφαρμογή iMovie καθώς και η μουσική έχει προστεθεί από αυτή και είναι: Becloud(Keith Kenniff). Οι εφαρμογές για λογότυπα και thumbnails είναι τα Snapseed και Legend.

YouTube: https://bit.ly/LezmmH
Facebook: https://www.facebook.com/GrShooter
Instagram: https://www.instagram.com/airshootergr

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκθεσιακός και εκδοτικός εορταστικός Δεκέμβριος από τον Κώστα Ευαγγελάτο

Ο Κώστας Ευαγγελάτος μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης συμμετοχής του, ως τιμώμενος εικαστικός, στα Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης 2023 / Visions of Contemporary Art, στον...

Η γεωμετρική πηγή των αφηρημένων αυτοσχεδιασμών του Καντίνσκι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Vassili Kandinsky γεννήθηκε στη Μόσχα το 1866. Το 1886 παρακολούθησε μαθήματα Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας....

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this