Μαρμελάδες evlogia: Βιωματικό διήμερο στο Αγρόκτημα Πινακάδες

Η Αριστέα Παναγιωτακοπούλου

Γράφει η Αριστέα Παναγιωτακοπούλου

Είχαμε την τύχη να φιλοξενηθούμε στο Αγρόκτημα «Πινακάδες» και να έχουμε την υπέροχη εμπειρία ενός βιωματικού διημέρου κοντά στην φύση αλλά και τα ζώα του αγροκτήματος, άλογα και ελάφια. Το Αγρόκτημα ‘’Πινακάδες’’ βρίσκεται στο χωριό Τρίκορφο Ναυπακτίας και εκτείνεται σε έκταση 84 στρεμμάτων, δίπλα στον Ποταμό Εύηνο.

Μας υποδέχθηκε η ιδιαίτερα φιλόξενη ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη των υπέροχων προϊόντων “Εvlogia” που περιλαμβάνουν μαρμελάδες κατασκευασμένες χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά, χωρίς συντηρητικά και πηκτίνες από επιλεγμένα φρούτα πρώτης ποιότητας κομμένα στο χέρι όπως επίσης και spread με φυστικοβούτηρο.

Εκεί, παράγονται τα προϊόντα αυτά σε µία σύγχρονη, αλλά ενσωματωμένη στο φυσικό περιβάλλον μονάδα παραγωγής. Οι ξεχωριστές αυτές μαρμελάδες συνιστούν µία πανδαισία γεύσεων αρωμάτων και χρωμάτων.

Το διήμερο αυτό απολαύσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα βιωματικών δραστηριοτήτων άσκησης και διατροφής με επίκεντρο το «ευ ζην» και μήνυμα την ποιοτική διατροφή.

Η Μάντη Περσάκη Brand Ambassador μας προσέφερε ένα ξεχωριστό μάθημα pilates με θέα το ορεινό τοπίο μέσα την φυσική ηρεμία.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να αφυπνίσουμε το σώμα μας και να αναζωογονήσουμε το πνεύμα μας μέσα σ΄ ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον δίπλα στο ποτάμι τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά του οποίου απόλαυσαν κάποιοι καλεσμένοι.

Εκτός από την ξενάγηση στο κτήμα είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε δραστηριότητες όπως ιππασία, ποδηλασία και πεζοπορία στις όχθες του Εύηνου Ποταμού με την καθοδήγηση των έμπειρων τοπικών οδηγών που συνεργάζονται με το Αγρόκτημα.

Ο υπέροχος καιρός ήταν σύμμαχος καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, με ιδανικές θερμοκρασίες.

Στο γραφικό χωριό Τρίκορφο απολαύσαμε τοπικές γεύσεις συνοδεία μαρμελάδων “Εvlogia” και το διήμερο έκλεισε με γαστρονομικές απολαύσεις της περιοχής συνοδευμένες από τις μαρμελάδων. Οι μοναδικές τους γεύσεις τις καθιστούν κατάλληλες για χρήση όλη την ημέρα από το πρωινό μας, μέχρι και σαν συνοδευτικό κυρίως γευμάτων με κυνήγια όπως κι επιδορπίων με τυριά.

evlogia- χειροποίητες μαρμελάδες, από ολόκληρα φρούτα κοµµένα στο χέρι, χωρίς όμως ζάχαρη

Η γνωριμία μας με το κτήμα «Πινακάδες» και τις evlogiμένες γεύσεις του ήταν μία ευχάριστη παρένθεση στην καθημερινότητα όλων μας.

«evlogia είναι να μπορείς να βρεθείς σε έναν τόπο αυθεντικά μαγικό, στην καρδιά της ομορφότερης χώρας, σε ένα αγρόκτημα όνειρο και να απολαύσεις ότι απλόχερα σου προσφέρει η φύση». Με αυτήν την αρχή και φιλοσοφία, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το exclusive event της evlogia…Αληθινή Γεύση Ελλάδας στο οποίο συμμετείχαν 20 προσκεκλημένοι της εταιρείας και της brand ambassador Μάντη Περσάκη, το διήμερο 6-7 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου υποδεχτήκαμε τους καλεσμένους μας στον χώρο του αγροκτήματος.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου οι δράσεις συνεχίστηκαν στον υπαίθριο χώρο του εργαστηρίου παραγωγής της μαρμελάδας evlogia. Οι καλεσμένοι μέσα από μια βιωματική παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση γνώρισαν τις βασικές αρχές της evlogia- χειροποίητες μαρμελάδες, από ολόκληρα φρούτα κοµµένα στο χέρι, χωρίς όμως ζάχαρη.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα άλογα του αγροκτήματος, να φωτογραφηθούν μαζί τους αλλά και να ακολουθήσουν τις διαδρομές τους υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου εκπαιδευτή.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκπλήρωση, Υπαίθρια έκθεση της Άλεξ Μυλωνά

Την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) - με σύγχρονους όρους - προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται έως...

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this