Ο Λόρεν Μπες στην γκαλερί Artbox στην Ζυρίχη

Γράφει η Αριστέα Παναγιωτακοπούλου

Όταν βρεθείτε στη Ζυρίχη, μην αμελήσετε να επισκεφτείτε την γκαλερί Artbox στην οδό Giessereistrasse, στον αριθμό 1. Όλο και κάποια ενδιαφέρουσα έκθεση θα φιλοξενεί. Πρόσφατα είχα την χαρά και την τύχη να παραβρεθώ στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Λόρεν Μπες.

Δουλειά ονειρική, που σε παραπέμπει σε κάστρα μεσαιωνικά και σ΄εκείνη την εποχή, μ΄ένα φρέσκο, ανάλαφρο, διάφανο, ρομαντικό τρόπο, με παστέλ χρώματα. Ο μεσαίωνας είναι μια εποχή που μου δημιουργεί αποστροφή για την σκληρότητά της και το σκοτάδι της. Είναι η πρώτη φορά όμως που αυτά τα κάστρα μου φάνηκαν όμορφα, ανάλαφρα κι αισιόδοξα.

Ο Λόρεν εκθέτει τα έργα του σε διάφορα μέρη του κόσμου, παράλληλα με την δουλειά ως εικονογράφου παιδικών βιβλίων. Η αγάπη του για τα παιδιά και η διάθεσή του να μοιράζεται τον ώθησαν στη διδασκαλία.

Η γενικότερη   πηγή  έμπνευσης  του είναι η βιοποικιλότητα των εντόμων και φυτών καθώς  επίσης  και η μεσαιωνική αρχιτεκτονική  που βλέπει στην  γενέτειρά  του  Τάρν στην Νότια Γαλλία.  Όλα ξεκίνησαν εκεί… όπως γράφει στο site του.

O Λόρεν Μπές είναι ένας νέος καλλιτέχνης  που έχει σπουδάσει  στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στην Γαλλία εφαρμοσμένες  τέχνες και στην συνέχεια πήρε το Master  του σε Εικαστικές  κι  Εφαρμοσμένες τέχνες.   

Για την έκθεσή του στην Ζυρίχη μας ανέφερε ότι προσπάθησε να φτιάξει μερικά καταφύγια στην μέση αυτού του απέραντου σύμπαντος , του  απρόβλεπτου κόσμου και του άγνωστου αυτού  χώρου. “Μου φαίνεται, είπε, πιο βολικό να βρίσκομαι  μοναχός  μου  μέσα σ΄ένα σπίτι, αντί να βρίσκομαι έξω. Με τα έργα σε αυτή την έκθεση ήθελα να εκφράσω  την ατμόσφαιρα που συνδέεται με αυτό το συναίσθημα.”

 Η αλήθεια είναι ότι αυτό το συναίσθημα και αυτή την ατμόσφαιρα, τουλάχιστον εμάς μας τα μετέφερε και για πρώτη φορά νοιώσαμε ζεστασιά και θαλπωρή βλέποντας μεσαιωνικά κάστρα.

Τα υλικά  που συνήθως χρησιμοποιεί είναι νερομπογιές και μελάνι. Στα έργα της συγκεκριμένης  έκθεσης χρησιμοποίησε  μία  μίξη ακρυλικού, μολυβιού και μελανιού όπως επίσης  και  ακρυλικού  σπρέυ. Τα έργα αυτής  της έκθεσης  στην  Ζυρίχη  είναι  διαφορετικά από τα έργα που έχει μέχρι σήμερα εκθέσει.

Ο καλλιτέχνης μας προσκάλεσε να επισκεφτούμε το site του και σας προτείνουμε να κάνετε και σεις το ίδιο.

Για  ν΄αγοράσει  κάποιος  έργα του Loren Bes – Λόρεν Μπες  μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του στο email του lorenb@gmail.combes είτε να μπει στο online shop του.

ARTBOX.GALLERY – Zürich

Loren Bes – Escapes,

Solo Exhibition ART APERO

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«All or Nothing»… και σίγουρα τίποτα λιγότερο από αυτά που μας υπόσχεται ο Mike Leigh

Γράφει η Μαρία Δήμου Ο Mike Leigh, εισήλθε στην χιλιετία με το κοινωνικο-οικογενειακό δράμα, «All or Nothing», το 2002. Ξεφεύγει ελαφρώς από το μελόδραμα και...

H “τέχνη” της ανάγνωσης του Κορανίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Το κοράνι είναι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον Ισλαμικό κόσμο, ενώ έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στην διατήρηση, απομνημόνευση και απαγγελία του....

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this