Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2018-2019 στο Takis Foundation σε συνεργασία με το Πάρκο Τρίτση

Το Takis Foundation αποτελεί την κοιτίδα του καλλιτεχνικού και ερευνητικού έργου του σπουδαιότερου Έλληνα γλύπτη. Έχοντας ως σκοπό την έρευνα, την καλλιέργεια, την ανάπτυξη, την προβολή και τη διάδοση της ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης και επιστήμης, το Ίδρυμα Τάκις διοργανώνει και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, εκθέσεις και λοιπές εκδηλώσεις που έχουν άμεση σχέση με τους σκοπούς αυτούς.

Οι ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα 2018-2019 ξεκινούν στις 9 Οκτωβρίου 2018 για μαθητές όλων των βαθμίδων και για ενήλικες. Η ιστορικός τέχνης και art curator Ειρήνη Περσίδου, με την οποία συνεργάζεται το Ίδρυμα, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα αισθητηριακής αγωγής για μικρά παιδιά καθώς και Ιστορίας Τέχνης και πολιτισμού για μαθητές σε σχολεία, ιδρύματα, μουσεία και πολιτιστικούς φορείς.

Το Takis Foundation με χαρά σας ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Πάρκο Τρίτση. Το Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το Ίδρυμα Τάκις και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους, για περίπατο και αναψυχή. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπορεί κατά αυτό τον τρόπο να πραγματοποιηθεί ολοήμερη εκδρομή, που να συνδυάζει δίωρη ξενάγηση ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους χώρους του Takis Foundation και στην συνέχεια περίπατο στο Πάρκο Τρίτση.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν μέσα στο Μουσείο του Ιδρύματος Τάκις
Ξενάγηση σε μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του TF αναλυτικά:

Α’Τρίμηνο

Για Σχολεία:

Προσχολική Αγωγή / Νηπιαγωγείο
«Όταν τα χρώματα κάνουν τραμπάλα»
Το Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε. δημιουργεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3 – 6 ετών με σκοπό οι μικροί επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα έργα του καλλιτέχνη. Μέσα από την ξενάγηση, τη συζήτηση, το οργανωμένο παιχνίδι, τη μουσικοκινητική και τη δημιουργία, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, κάνουν πειράματα και αποκτούν γνώσεις για τα σχήματα, τα χρώματα, τα συναισθήματα αυτών, παίζουν με τους μαγνήτες και τα ελάσματα, δημιουργώντας το δικό τους πρωτότυπο εικαστικό έργο κάθε φορά.

Οκτώβριος: Τρίτη 09,16, 23, 30/10
Νοέμβριος: Τρίτη 06, 13, 20, 27/11
Δεκέμβριος: Τρίτη 04, 11, 18/12

Ώρα: 10:00-11:00
Κόστος συμμετοχής:7€

Δημοτικό
«Ο κήπος των Σινιάλων»
Α’ Δημοτικού – Δ’ Δημοτικού
Τι σχέση έχουν τα σχήματα των γλυπτών του Τάκις με τα συναισθήματα και ποια η σχέση της αιολικής ενέργειας με την γεωμετρία και τον χορό; Μπορεί ένας μαγνήτης να δημιουργήσει το πιο πρωτότυπο έργο τέχνης; Τι γίνεται όταν τα μαγνητικά πεδία αλλάζουν;
Το Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε. δημιουργεί πρωτότυπα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού, με σκοπό την γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών με τα έργα του καλλιτέχνη. Μέσα από τη στοχευμένη ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος, οι μαθητές κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να συνδυαστεί με τις επιστήμες (μαθηματικά, γεωμετρία, φυσική, χημεία, μουσική, εικαστικά, θέατρο, χορό).
Ο μαγνητικός τοίχος, τα σινιάλα, οι μαγνητικές σφαίρες, το μουσικό γκονγκ, τα γλυπτά με υγρό μαγνήτη, τα ηλεκτρικά πάνελ κα. παίρνουν το ρόλο του καμβά και περιμένουν τα παιδιά να δημιουργήσουν πάνω σε αυτά το δικό τους μοναδικό έργο τέχνης.

Οκτώβριος: Πέμπτη 11, 18, 25/10
Νοέμβριος: Πέμπτη 08, 15, 22, 29/11
Δεκέμβριος: Πέμπτη 06, 13, 20/12

Ώρα: 10:00-11:00
Κόστος συμμετοχής: 7€

«Η τέχνη της επιστήμης»
Ε’ Δημοτικού – ΣΤ’ Δημοτικού
Το Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε. πρωτοτυπεί και έχοντας ως απώτερο σκοπό την προαγωγή της τέχνης μέσα από την τεχνολογία και τις επιστήμες, δημιουργεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, βασισμένα στη διδακτέα ύλη του σχολείου.
Οι μαθητές μέσα από την ξενάγηση κατανοούν το έργο του διάσημου Έλληνα δημιουργού και τις τεχνολογικές εφαρμογές που χρησιμοποιεί και καλούνται να μεταμορφώσουν την ηλεκτρική ενέργεια σε μουσική και τον μαγνητισμό σε πρωτότυπα έργα τέχνης.

Οκτώβριος: Πέμπτη 11, 18, 25/10
Νοέμβριος: Πέμπτη 08, 15, 22, 29/11
Δεκέμβριος: Πέμπτη 06, 13, 20/12

Ώρα: 11:00-12:00
Κόστος συμμετοχής: 7€

Γυμνάσιο-Λύκειο
Για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου διοργανώνονται ομαδικές ξεναγήσεις τις καθημερινές κατόπιν ραντεβού στους χώρους του Ιδρύματος, με σκοπό την τεχνολογική και επιστημονική προσέγγιση του έργου του Τάκι.

Απογευματινά Εργαστήρια – Για παιδιά και γονείς

«Art σκευάσματα»
Για ηλικίες 3-5 ετών με την συνοδεία των γονιών τους και για παιδιά 6-12 ετών.
Το Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε. υποδέχεται τους μικρούς του φίλους διοργανώνοντας δύο πρωτότυπα απογευματινά εργαστήρια για παιδιά 3-12 ετών μαζί με τους γονείς τους.
Οι ειδικά διαμορφωμένοι εσωτερικοί και εξωτερικοί εκθεσιακοί χώροι, όπου παρουσιάζονται τα έργα του διεθνούς φήμης γλύπτη Τάκις, μεταμορφώνονται σε σκηνικό δράσης. Τα παιδιά με την καθοδήγηση του εμψυχωτή και μέσα από έναν παιγνιώδη τρόπο γνωρίζουν την εικαστική και επιστημονική αξία των έργων του Τάκι. Η παρατήρηση, η αφή, η συζήτηση, το θεατρικό παιχνίδι, η κίνηση, η μουσικοκινητική, η εικαστική δημιουργία, τα πειράματα κα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κάνοντας τα απογεύματά μας ευφάνταστα και δημιουργικά.

Ημέρα: Τρίτη
Ώρα: 17:00-18:00 (3-5 ετών + 1 συνοδός)
18:00-19:00 (6-12 ετών)

Κόστος συμμετοχής 3 – 5 ετών: 15€ (1 παιδί + 1 συνοδός)
Κόστος συμμετοχής 6 – 12 ετών: 12€
Κόστος συμμετοχής κύκλου 3 – 5 ετών + 1 συνοδός: 55€
Κόστος συμμετοχής κύκλου 6 -12 ετών: 45€

«Σάββατο στο Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε.»
Το Ίδρυμα διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια ένα Σάββατο τον μήνα. Με αφορμή τα έργα του Τάκι (Σινιάλα, Μαγνητικές Σφαίρες, Ηλεκτρικά Πάνελ, Μαγνητικοί Τοίχοι) τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους περνούν ώρες διασκέδασης και δημιουργίας μαζί!
Ξεναγήσεις, παιχνίδια παρατήρησης, γρίφοι, πειράματα και κατασκευές εξελίσσονται προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους.
Μετά το πρόγραμμα μπορείτε να περιηγηθείτε στους κήπους με τα Σινιάλα, να παίξετε με τον Μαγνητικό Τοίχο, να ξαποστάσετε στην σκιά των πεύκων και να απολαύσετε την υπέροχη θέα από το Γεροβουνό.

Σάββατο 20/10/18, 11:00-12:00
Σάββατο 10/11/18, 11:00-12:00

Κόστος συμμετοχής: 15€ (1 παιδί + 1 συνοδός), 5€ (επιπλέον παιδί)
Έκπτωση σε οικογένεια: 10%

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται κατόπιν του Φ.Ε.Κ 2720 Β’
Για να κλείσετε θέση αλλά και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις, επικοινωνήστε με την Φαίη Ζερβού στο τηλέφωνο 210 2389019 ή 210 2313410, ώρες 9:30 – 15:30 ή μέσω email στο [email protected]
Εύκολη πρόσβαση: Αττική οδός, έξοδος 7
Δωρεάν parking
ΏΡΕΣ ΕΠΙΣΚEΨΕΩΝ:
Δευτέρα – Παρασκευή: 9.00 – 20.00 (κατόπιν ραντεβού)
Σάββατο – Κυριακή μόνο κατόπιν ραντεβού
ΙΔΡΥΜΑ ΤΑΚΙΣ – ΚΕΤΕ
Τέρμα Δερβενακίων
Γεροβουνό – Καματερό
134 51 Αθήνα
+30 210 2313410 / +30 210 2389019
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this