Έργα των Κ.Π. Καβάφη, Louis Dupre και του Χρ. Παμπλέκη στη δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ

Ο Οίκος Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο με μία διήμερη δημοπρασία σπάνιων ειδών.

Σπάνια έργα του ποιητή Κ.Π. Καβάφη, του φιλέλληνα Louis Dupre και του διανοητή Χρ. Παμπλέκη στη διήμερη δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ.

Με μία διήμερη δημοπρασία σπάνιων ειδών εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο ο Οίκος Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου (ώρα 6.00 μμ) θα δημοπρατηθούν βιβλία, χειρόγραφα, έγγραφα και χαρακτικά ενώ το εικαστικό μέρος -που συμπεριλαμβανόταν μέχρι πρότινος στη δημοπρασία βιβλίων-, θα δημοπρατηθεί αυτόνομα την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (ώρα 7.00 μμ) προσφέροντας στο ενδιαφερόμενο κοινό τη δυνατότητα απόκτησης πρωτότυπων έργων νεοελληνικής ζωγραφικής σε προσιτές τιμές.

Η διήμερη δημοπρασία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

DUPRE Louis, Album grec, Παρίσι, 12 λιθογραφίες χαραγμένες ἀπό τούς Thierry freres μέ βάση σχέδια τοῦ Dupre, 8.000-12.000

Από τα είδη της πρώτης ημέρας ξεχωρίζουν το ιδιαίτερα σπάνιο έργο “Album Grec” του Γάλλου ζωγράφου, φιλέλληνα και αρχαιολάτρη Louis Dupre, το οποίο εκδόθηκε στο Παρίσι μετά τον θάνατό του (περίπου 1837) και περιλαμβάνει 12 λιθογραφίες μη επιχρωματισμένες όπως επίσης και ένα αντίτυπο του “Περί φιλοσόφου, φιλοσοφίας, φυσικών, μεταφυσικών, πνευματικών και Θείων” του λόγιου και πρωτοπόρου διανοητή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Χριστόδουλου Παμπλέκη (Βιέννη 1786).

ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ Χριστόδουλος, Περί φιλοσόφου, φιλοσοφίας, φυσικῶν, μεταφυσικῶν, πνευματικῶν καί θείων ἀρχῶν, 3.000-4.000

Στη δημοπρατούμενη συλλογή περιλαμβάνεται επίσης αυτόγραφο του ποιήματος “Μακρυά” του Κ. Π. Καβάφη καθώς και το προσωπικό ημερολόγιο του ταξιδιού του πρίγκιπα Νικολάου στη Ρωσία, ο οποίος την επισκέφθηκε ως απεσταλμένος του αδερφού του Κωνσταντίνου προκειμένου να ζητήσει την υποστήριξη του Τσάρου (Ιούλιος-Αύγουστος 1916).

Από την πλούσια συλλογή των έργων ζωγραφικής της δεύτερης ημέρας, το ενδιαφέρον των συλλεκτών αναμένεται να προσελκύσουν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω έργα:

Η σύνθεση “Ρεμβασμός στο χάρτη” του Σπύρου Βασιλείου

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σπῦρος, Ρεμβασμός στό χάρτη, Τέμπερα σέ χαρτί, 230 x 180 mm, 800-1200

To έργο “Πεπόνια” του Γιάννη Κόττη

ΚΟΤΤΗΣ Γιάννης, Πεπόνια, Ἀκρυλικό σέ χαρτί, 700 x 500 mm, 1.500-2.000

Το έργο “Κορίτσι” της Lila De Nobili

DE NOBILI Lila, Κορίτσι, Λάδι σέ κόντρα πλακέ, 350 x 270 mm, 500-700

Ο κατάλογος με τις περιγραφές των ειδών της επικείμενης δημοπρασίας βρίσκεται διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this