Αν δεις καράβι σε 5ο όροφο, είσαι … στο ατελιέ του Αντώνη Καστρινάκη

Αντώνης Καστρινάκης

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Βρεθήκαμε στον νέο χώρο του εικαστικού, Αντώνη Καστρινάκη στο Μεταξουργείο. Επισκευτήκαμε ένα ηλιόλουστο εργαστήριο στον 5ο όροφο, με μοναδική και αναπάντεχη θέα με φόντο τον Παρθενώνα, το Αστεροσκοπείο, τον Λυκαβηττό, την Αίγινα και την Πάρνηθα.

Αντώνης Καστρινάκης

Οι χρωματικές του συνθέσεις από μέταλλο, ξύλο, χαρτί και άλλα υλικά δημιουργούσαν ένα σκηνικό μοναδικό.

Αντώνης Καστρινάκης

theatrical gelatins

Αντώνης Καστρινάκης

Αντώνης Καστρινάκης: “Το 2017 απόφασισα να αφήσω το παλιό μου εργαστήριο στο Φάληρο και ανηφόρισα προς το κέντρο της Αθήνας στο Μεταξουργείο.Ο νέος χώρος, μου έδωσε άλλη διάθεση και περισσότερες δυνατότητες να συναντηθώ με φίλους και φιλότεχνους.

Η έμπνευσή μου συνεχίζει να είναι η χαρά της ζωής και το ταξίδεμά της με τις χαρακτηριστικές και μοναδικές φόρμες των καραβιών μου, που συνεχίζουν να αρμενίζουν σε πάμπολες μορφές και εκφάνσεις. Παράλληλα, νέες δημιουργίες από συρμάτινες κατασκευές όπως χταπόδια και πουλιά, σινιάλα και άλλες συνθέσεις συμπληρώνουν την εικαστική μου αναζήτηση.

Αντώνης Καστρινάκης

Στο νέο εργαστήριο δύο φορές τον χρόνο, Άνοιξη και Φθινόπωρο θα πραγματοποιούνται open house εκδηλώσεις, με συνοδεία καλής ρακής και οίνου, ώστε να δίνεται ευκαιρία συνάντησης με φίλους και γνωστούς μέσα στο εικαστικό περιβάλλον του καλλιτέχνη.

Αντώνης Καστρινάκης

Χταπόδια συρμάτινα.

Αντώνης Καστρινάκης

Αντώνης Καστρινάκης
Αντώνης Καστρινάκης
Αντώνης Καστρινάκης
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this