Αντώνης Καστρινάκης και Γεωργία Μπλιάτσου στην MarinaKeasGallery

Βαδίζοντας πάνω στο χώμα της Τζιάς, ψηλαφίζοντας την σύνθεση των βασικών συστατικών του, ανακατεύοντας χρώματα, πηλό και σίδερο μέσα από προσωπικές μνήμες και επιλογές ο Αντώνης Καστρινάκης και η Γεωργία Μπλιάτσου κολυμπούν στο άπειρο μιας μεθυστικής ελευθερίας και εκπέμπουν λυτρωτικό φως.

Τα θαρραλέα λουλούδια της Γεωργίας γατζωμένα πάνω στον πηλό ή εγλωβισμένα μέσα στο διάφανο φόρεμά τους μαζί με τα πουλιά κάθε λογής υπαινίσσονται ή αποκαλύπτουν την παρουσία της Ανοιξης αλλά και της ίδιας της ζωής.

Από την άλλη ο Αντώνης καθοδηγούμενος από την επιτακτική ανάγκη να αποδώσει την παραφροσύνη του χρώματος την ρυθμολογία του σχήματος την επιθυμία της αφής, αφοσιώνεται για συνεχόμενη φορά στα χειροποίητα καράβια του ενώ πλέκει συστάδες από σιδερένια πολύχρωμα φύλλα ανυπέρβλητης ομορφιάς.

Η “ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” του Αντώνη Καστρινάκη και της Γεωργίας Μπλιάτσου φέτος το Πάσχα αλλά και την πρωτομαγιά απλώνεται απαλά και πειθαρχημένα στον χώρο εγκαινιάζοντας την φετινή σεζόν για την MARINAKEASGALLERY.

Η έκθεση “ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” θα διαρκέσει από 19 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2019.

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Μαρούλη.

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this