Ατομική έκθεση της Μάγδας Αποστόλου στην γκαλερί Αργώ

Η έκθεση με τίτλο Σπουδή στη Σιωπή θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, στις 5 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της την Μάγδα Αποστόλου η οποία θα παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά με έργα ζωγραφικής κάτω από το γενικό τίτλο «Σπουδή στη Σιωπή».

Αυτή είναι η 3η ατομική της έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Λίγα λόγια για την έκθεση από την Λουΐζα Καραπιδάκη, ιστορικό τέχνης

“Ανοίκειες αλλά και οικείες είναι οι εικόνες με τις τοπιογραφίες της Μάγδας Αποστόλου. Αυθύπαρκτα, επιβλητικά, σιωπηλά, αν και θεαματικά λαλίστατα τα τοπία της είναι φιλοτεχνημένα με μελάνι πάνω σε χαρτί ή σε καμβά. Η εικαστικός εκμεταλλεύεται τις πλαστικές ιδιότητες των υλικών και συνθέτει τις τοπιογραφίες της με σαφή μινιμαλισμό. Επιβάλλει τη χειρονομιακή και ενστικτώδη γραφή της στη λευκή επιφάνεια του φόντου και φιλοτεχνεί με μια πρωτότυπη λυρική αφαίρεση. Στις θεματικές της απουσιάζει παντελώς η ανθρώπινη παρουσία, ενώ δεν κάνει αναφορά σε κανένα χρονικό ή τοπικό προσδιορισμό και εναλλάσσει συστηματικά τα φυσικά τοπιογραφικά στοιχεία με τα ονειρικά.

Η Αποστόλου δημιουργεί τοπιογραφίες συνδυάζοντας τις οπτικές εναλλαγές από βιωμένα τοπία, που έχουν βαθιά χαραχθεί στη μνήμη της, μαζί με τις εικόνες που έχει νοητά διαμορφώσει μέσα της και στη συνέχεια με την προσωπική της εικαστική επέμβαση φτάνει στην τελική μορφή και την επιθυμητή εννοιολογική υπόσταση: «εμπνέομαι κυρίως από τη φύση, το υγρό στοιχείο και από φωτογραφίες που τραβάω κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου».

Έργο της Μάγδας Αποστόλου

Οι συνθέσεις της είναι κυρίως ασπρόμαυρες και δημιουργούν μία αίσθηση αέναης κίνησης στα έργα της. Η ζωγράφος αποτυπώνει μια δεδομένη χρονική στιγμή, όπου με το πρώτο φύσημα του αέρα όλα θα μεταβληθούν και θα αναμορφωθούν αισθητικά, δίνει δηλαδή την εντύπωση της στιγμιαίας ιχνογράφησης.

Άχρονα τοπία, σιγηλά και επιβλητικά, μέσα σε τετράγωνες επιφάνειες δίνουν στον θεατή τη δυνατότητα να τα ανακαλύψει μέσα από τη δική του οπτική γωνία, να τα θαυμάσει ή να τα αναγνώσει πίσω από τους φαινομενικούς φυσικούς σχηματισμούς των κορμών των δέντρων, των θαλασσινών όγκων, της ποτάμιας ακτής, του χιονισμένου όρους ή του παρθενικού δάσους.

Η αισθητική και η εσωτερικότητα των ατέρμονων έργων της με παρέπεμψε ασυνείδητα στο έργο του Chu Teh-Chun, που επίσης ισορροπούσε τη ζωγραφική του παλέτα μεταξύ της αισθητικής της Δύσης και της Ανατολής. Έτσι και η Μάγδα Αποστόλου αντιμέτωπη με το εύθραυστο τείχος της σιωπής διαμόρφωσε το προσωπικό της ιδίωμα ως μια τέχνη «Βιωμένης εμπειρίας και περισυλλογής».

Έργο της Μάγδας Αποστόλου

Who is Who

Η Μάγδα Αποστόλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται.
Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (1993-1998) με καθηγητή τον Βαγγέλη Δημητρέα.
Το 1996 φοίτησε για ένα χρόνο στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης με καθηγητή τον Joaquim Chancho.
Έργο της έχει συμπεριληφθεί στο σχολικό βιβλίο της Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έργα ης βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Info

Διάρκεια έκθεσης
Τρίτη 9 Νοεμβρίου έως Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη – Παρασκευή 10:00-14:00 & 17:00-20:00
Σάββατο 11:00-15:00

Γκαλερί Αργώ
Νεοφύτου Δούκα 5, 10674, Κολωνάκι
210 7249.333 F 210 7249777
[email protected], www.argo-gallery.gr

Tηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Έργο της Μάγδας Αποστόλου
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this